محمد حسینزاده ۲۰ دی ماه، در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، اظهار کرد: حرفهای زیادی دارم، اما سعی کردم آنها را در قالب متنی نوشته و با دقت ارائه دهم. ابتدا از همه دوستانی که در این ۳ سال همراهی کردند، تشکر میکنم.
« به نام خداوند پاسدار خون شهیدان. خون شهید میجوشد، میسازد، میروید و میجنگد. اینجا در این خاک، چون محل شهادت امام معصوم شد و مشهد نام گرفت، علم و فقه، ادب و فرهنگ، عشق و هنر از خاکش جوشید. عارف و سالک، قهرمان و پهلوان، عالم و دانشمند، ادیب و شاعر، هنرمند و دانشمند از این دیار برخاستند.
درخت شاهنامه رویید و پهلوانان شاهنامه از دل صفحات دیوان شاعر پا به جهان حقیقت گذاشتند. در صحن کهنه حرم، دخیل پنجره فولاد سلطان شدند که کلامشان ایران و اسلام بود. آنقدر سهراب و رستم و سیاوش از این دیار دفاع از ایران به پا خاستند که فردوسیها باید بسرایند و بنویسند و نقشی از آن به روی صحنه ببرند.
هنر را مردان در میدان رزم رقم زدند و زنان در پرورش شیران ایرانزمین. در مقابل عهد شهیدان، هر چه تلاش کنیم ناچیز است. در ایران، برای مام میهن از جان گذشتهاند و از جان شیرینتر برای انسان غرق در دنیای مدرن چیست.
۳ سال پیش در همین جا گفتم که برای اسلام و ایران و خانواده ایرانی کنار هم بایستیم و در دفاع از آن همعهد و همپیمان شویم. حال میگویم از اینکه برای ایمان و ایران و عزیزانمان کنار هم ماندیم و مشق عشق کردیم، سپاسگزارم.
سپاس از همراهی خوب همکارانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه مدیران. از همه همکارانم در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در مشهد و همه اهالی فرهنگ و هنر تشکر میکنم. به رغم همه کاستیها و کمبودها، مشکلات و سختیها، همراهیام کردند.
اگر موفقیتی بوده، نتیجه جمع ماست و اگر نقصی بوده، از فرد من است. در این ۳ سال تلاش کردیم به سراغ فعالان فرهنگی و هنری برویم و آنها را تشویق و ترغیب به فعالیت کنیم. تلاش کردیم ارتباط بین سازمانها و ارگانهای فرهنگی و هنری را تقویت کنیم.
تلاش کردیم سبد مصرف کالاهای فرهنگی در حوزه کتاب، سینما، نمایش و موسیقی را در استان گسترش دهیم. تلاش کردیم فردوسی، این حکیم شاعر شیعی حماسهسرا را از حصار محدود جلسات روشنفکری به آغوش مردم ایران ببریم.
تلاش کردیم حق همجواری با امام رئوف را به جا بیاوریم و مشهد را میزبان و مهیای رویدادهای ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری کنیم. تلاش کردیم گفتوگو کنیم و کلمه را جایگزین جدل کنیم.
تلاش کردیم بخش خصوصی را با هنر آشتی دهیم و بخش دولتی را ترغیب کنیم. تلاش کردیم تا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی را نزدیک به جایگاه راهبری زیست و فرهنگ هنر، رسانه و قرآن در خراسان رضوی کنیم.
گوشهای از ثمره تلاش همکارانم را در کتابچهای خدمتتان عرضه کردیم. مجموعه پیشنهاداتی را خدمت وزیر محترم ارسال کردم. اما بر من ببخشید که محدودیت فکر و توان نگذاشت کارهای بیشتری انجام دهم.
فراموش نکنیم ایرانمان، این گوهر عزیز، با بودنمان کنار هم بالا میماند. اختلاف سلیقه و نظر هست، اما ایرانمان همیشه پابرجاست. اگر تیری به سوی این خاک انداختند، ایران پر از رستم و آرش و کاوه است تا خواب آشفته دشمنان را پریشان کند».
دین، حماسه و هنر ۳ شاخصه تمدن ایرانی است
در ادامه یوسف امینی، جانشین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه دین، حماسه و هنر ۳ شاخصه تمدن ایرانی است، گفت: اگر به هنر از این زاویه نگاه کنیم و به تأثیرگذاری و اهمیت آن در تمدنسازی در طول هزاران سال پی ببریم، متوجه اهمیت خدمت در سنگر فرهنگ و هنر میشویم.
وی اظهار کرد: باید به این نکته اشاره کنم در دیداری که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی با برگزارکنندگان کنگره شهدای استان فارس داشتند، نکتهای زیبا و جذاب درباره تمدن ایرانی بیان کردند. ایشان فرمودند که امتیاز خاص تمدن ایرانی، تلفیق دین، حماسه و هنر است. ما به تمدن ایرانی که به آن افتخار میکنیم، از این زاویه نگاه میکنیم که دین، حماسه و هنر سه ویژگی شاخص و خاص آن هستند.
وی افزود: اگر به هنر از این زاویه نگاه کنیم و به تأثیرگذاری و اهمیت آن در تمدنسازی در طول هزاران سال پی ببریم، متوجه اهمیت خدمت در سنگر فرهنگ و هنر میشویم. عناصر مختلفی در شکلگیری تمدن و فرهنگ نقش دارند، اما آنچه که در بیان رهبری شاخص بوده، موضوع هنر و حماسه است که اهمیت موضوع را نشان میدهد.
امینی عنوان کرد: اگر این خدمت در عرصه فرهنگ و هنر در خراسان رضوی باشد، خراسانی که همه اساتید و بزرگواران حاضر در جلسه به آن اشراف دارند، اهمیت بیشتری پیدا میکند. خراسان رضوی و مشهد مقدس به دلیل ویژگیهای خاص خود، از جمله وجود مضجع شریف و منور حضرت رضا(ع) و دستگاه آستان قدس رضوی، دارای امتیازهای فرهنگی و هنری خاصی هستند.
وی گفت: وجود حوزههای علمیه و دانشگاههای معتبر، کتابخانههای قدیمی و مرکزیت فرهنگی خراسان رضوی در حوزه زبان فارسی، از دیگر ویژگیهای این استان است. همچنین وجود مفاخری چون حکیم ابوالقاسم فردوسی، عطار نیشابوری، حکیم عمر خیام و بیهقی، نشاندهنده جایگاه ویژه خراسان در حوزه فرهنگ و هنر است.
جانشین مدیر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به عنوان خدمتگذار اصحاب فرهنگ و هنر، این را برای خود یک توفیق میدانیم. ما از جناب آقای حسینزاده که با نگاه نوآورانه و خلاقانه خود ایدههای نوینی را در مجموعه فعالیتهای فرهنگی و هنری به ارمغان آوردهاند، تقدیر و تشکر میکنیم و برای ایشان آرزوی موفقیت داریم.
وی ادامه داد: از جناب آقای مسگرانی که با کولهباری از تجربه به استان خود بازگشتهاند، آرزوی توفیق داریم. ایشان در سیستان و بلوچستان با ویژگیهای خاص آنجا موفق بودهاند و اکنون نیز امیدواریم که در استان خود موفق باشند.
انتهای پیام