در دومین روز چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت و فناوری مطرح شد

بازی ایران در لیگ فناورانه جهانی/حرکت با فناوری قرن ۱۹ در قرن ۲۱ امکان پذیر نیست

رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت دفاع گفت: در ایران تصمیم گرفتیم با همه محدودیت ها در لیگ فناورانه جهان بازی کنیم و با محصولات و زنجیره ارزشی که در کسب و کارها تولید می شود، شاهدیم چطور در مرزهای نوآوری و فناوری دنیا حرکت می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، پنل «آینده پژوهی؛روندهای راهبردی جهانی و دورنمای فناوری» با حضور دکتر سید مهدی فرحی معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع، دکتر محمد حسینی مقدم عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی ،تمدنی، دکتر محمدرضا کریمی قهرودی عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر، دکتر فرهاد نظری زاده رییس مرکز آینده پژوهی، دکتر مجید یامی پژوهشگر آینده پژوهی و دکتر محمدرضا آذرآیین رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت دفاع در دومین روز از چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت و فناوری در پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

دکتر محمدرضا کریمی قهرودی عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر، در این پنل گفت: فناوری ها قرن ۲۱، منجر به رشد و اجتماعی سازی می شود و خلق ارزش جدید را در پی دارد.

وی با تاکید بر اینکه ما در اوایل انقلاب فناورانه هستیم و تا ۲۰۳۰ نتایج آن مشخص می شود، اظهار کرد: در انقلاب چهارم مرز جهان زیستی و دیجیتال فرق می کند و پیامدهای این انقلاب تاثیرات بسیاری در جوامع خواهد داشت حتی بیشتر از تاثیرات اینترنت.

کریمی قهرودی خاطر نشان کرد: همه نظامات بهداشتی، حمل و نقل و انرژی که ۵۰ سال گذشته موفق بوده اند، در انقلاب فناورانه دچار اختلال و فروپاشی می شود وا بهره وری و اثربخشی خود را از دست خواهند داد.

 وی با اشاره به اینکه قرن ۲۱ ،قرن حکمرانی فناوری است گفت: ساختارهای ما مربوط به قرن ۱۹ و دانشگاه های ما برای قرن ۲۰ است و ما نمی توانیم با فناوری قرن ۲۱ جلو برویم.

در توسعه فناوری ها وضعیت یکسانی نداریم

در این پنل همچنین دکتر محمدرضا آذرآیین رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت دفاع در سخنانی گفت: در ایران تصمیم گرفتیم با همه محدودیت ها در لیگ فناورانه جهان بازی کنیم و با محصولات و زنجیره ارزشی که در کسب و کارها تولید می شود، شاهدیم چطور در مرزهای نوآوری و فناوری دنیا حرکت می کنیم.

وی بیان کرد: ما در این خصوص دو رویکرد محدودیت واردات و دیگری استفاده از تکنولوژی و محصول کم کیفیت داخلی را درنظر گرفتیم.ما در صنعت های محتلف کشور وضعیت یکسان نداریم.

وی ادامه داد: نباید از هوش مصنوعی و فناوری هایی که امروز فناوری بالغی هستند و در دوره ۲۰ سال آینده می تواند اقتصاد خوبی را برای ما فراهم کند، غافل شد.

ژانرال‌های فناوری ساز

دکتر محمد حسینی مقدم عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی ،تمدنی نیز در این پنل با بیان اینکه دنیای فناوری یک دنیای پر مخاطره است گفت: این نظم نوین جهانی در حال شکل گیری است ،ما داریم می بینیم که در این نظم نوین بنگاه ها و شرکت ها نقش آفرینی می کنند، حاصل نظم نوین جهانی یک مکتب فکری کحاصل این مکتب یک حکمرانی است ،حکمرانی مبتنی بر داده است.

وی با بیان اینکه ساخت آینده بر روی ژنرال‌ها می چرخد، ژنرال‌ها را افرادی دانست که اقتدار لازم برای دستیابی کشور به فناوری ها را دارند و افزود: ما فقدان چنین افرادی را در کشور هستیم ،در حال حاضر ما در مواجهه با فناوری به صورت ویترینی و سطحی برخورد می کنیم.

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۲۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403102015082
  • خبرنگار : 30057