به گزارش ایسنا، «دیمیتری مدودف» رئیسجمهور و نخستوزیر سابق روسیه در پیامی نوشت: «ما هیچ راهی نداریم که بدانیم ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود چقدر دستاورد خواهد داشت، اما او شروعی بسیار سرگرمکننده دارد.»
مدودف که در حال حاضر نایب رئیس شورای امنیت روسیه است، در تلگرام نوشت: «استدلال او به اندازه کافی روشن به نظر میرسد. راهحل سریعی برای درگیری در اوکراین وجود ندارد؛ اقتصاد ایالات متحده با سرعتی آرام پیش خواهد رفت؛ حتی مبارزه با مهاجران هم بعید به نظر میرسد که به پیروزی چشمگیری ختم شود.»
وی افزوده است: «بنابراین او تصمیم گرفت دنیا را دوباره بسازد. دقیقا همین است - ایجاد جغرافیای سیاسی جدید ترامپ. یک کره جدید روشن و رنگارنگ، که بسیار متفاوت از دنیای کسل کننده و خاکستری فعلی است. همه ایده ها کاملا تخیلی و کاملا غیر واقعی هستند:
۱. عظمت آمریکا: روستای کانادا (اگر تبدیل به یک ایالت بزرگ خوب شود، کل قاره به یانکیها تعلق میگیرد) و در همان زمان گرینلند را از دانمارک میگیریم (معلوم نیست که چیست؟ اما یک عالمه زمین در آنجا وجود دارد.)
۲. تغییر نام خلیج مکزیک (مهم نیست چرا. آمریکا قدیمیتر است و خلیج، برای برخی سوء تفاهم ایجاد کرده، ما را به یاد لاتینها میاندازد.)
۳. مبارزه با "استارمر متجاوز" و "شولتس احمق" با دستان ایلان ماسک در ایکس. هدف ساده است و هیچ هزینهای ندارد، ممکن است حتی خود انگلیس نیز به «فهرست ادعاهای سرزمینی آمریکا» اضافه شود، تا بدانند رئیس کیست.»
مدودف نوشته است: «بنابراین ترامپ حتی قبل از اینکه رئیس جمهور جدید آمریکا شود، چندین پیروزی مجازی مهم به دست آورده است و مهمتر از همه، او دستور کار خود را در مقیاس کیهانی شکل داده است. اما این فقط در نگاه اول است. مهم نیست که موارد فوق امروز یا فردا اتفاق نمیافتد و نام بردن از نوکران احمق اروپایی در عرض یک هفته فراموش میشود. آنچه مهم است این است که دهه آخر اقامت پیرمرد در دفتر بیضی شکل طبق فیلمنامه ترامپ جادوگر پیش میرود. به طور خلاصه، ترامپ، ماسک و برادران علمی تخیلی با مسوولیت محدود، کار فعال خود را آغاز کردهاند.»
ترامپ در دوران ریاستجمهوری اول خود تمایل داشت روابط بهتری با روسیه برقرار کند، اما سیاستهای او گاهی متناقض بود. او قول داده در صورت انتخاب مجدد، جنگ اوکراین را «سریع» پایان دهد. این ادعا احتمالا بر اساس مذاکره مستقیم با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و فشار بر کییف برای توافقنامه صلح است. اما تحلیلگران تردید دارند که چنین رویکردی بدون توجه به پیچیدگیهای سیاسی و نظامی بحران اوکراین امکانپذیر باشد.
روسیه به دلیل تجربیات گذشته، از موفقیت ترامپ در پیشبرد برنامههایش در سیاست خارجی، بهویژه در مورد اوکراین، تردید دارد. در زمان ریاستجمهوری اول ترامپ، اگرچه او سیاستهایی نظیر مخالفت با ناتو و کاهش حمایت نظامی از اروپا را مطرح کرد، اما در عمل تحریمها علیه روسیه ادامه یافت و حتی گسترش یافت. این تناقضات احتمالا باعث میشود روسیه اعتماد کمتری به وعدههای او داشته باشد.
در حالی که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور در حال کنارهگیری آمریکا حمایت گستردهای از اوکراین کرده و کمکهای نظامی و مالی متعددی ارائه داده است، ترامپ ممکن است در دوره دوم ریاستجمهوری خود این رویکرد را تغییر داده و حمایت آمریکا را کاهش دهد. این امر میتواند به نفع روسیه باشد، اما در عین حال تردیدهایی وجود دارد که آیا این کاهش حمایت، واقعا منجر به صلح خواهد شد یا خیر.
همچنین مدودف در سخنانش اشاره به «سرعت آرام» اقتصاد آمریکا دارد. این نکته میتواند به محدودیتهای داخلی آمریکا در تأمین هزینههای نظامی و حمایت بینالمللی اشاره داشته باشد. ترامپ احتمالا در تلاش خواهد بود این هزینهها را کاهش دهد و از آنها برای بهبود شرایط اقتصادی داخلی استفاده کند، اما چنین تصمیماتی ممکن است به پیچیدگی بیشتر بحران اوکراین منجر شود.
نقش بازیگران دیگر مانند اتحادیه اروپا و چین هم در حلوفصل بحران اوکراین کلیدی است. حتی اگر ترامپ بخواهد آمریکا را از این درگیری خارج کند، فشار سایر بازیگران بینالمللی و منطقهای میتواند بر سیاستهای او تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام