رحمان پورحسین رییس اداره حفاظت محیط زیست رودسر در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نحوه شکار کبک در شهرستان رودسر گفت: در زیستگاههای رودسر که محل زندگی کبک است نوعی صید و سبکی از شکار وجود دارد که مرگ خاموش است.
وی افزود: بومیان منطقه با ابتدایی ترین وسایلی که در اختیار دارند، در زیستگاه اصلی کبک، مسیر را برای پرنده مسدود میکنند.
پورحسین خاطرنشان کرد: سبک رفتار کبک اینطور است که وقتی از پرواز میایستد برای مدت طولانی راه میرود و پرواز نمیکند مگر زمانی که احساس خطر کند؛ افراد محلی و کسانی که به محل فرود کبکها اشراف دارند جایگاه عبور را شناسایی میکنند و پس از جاسازی تلهها،حفرههای دور صیدگاه را با خار و خاشاک استتار مینمایند و همین که کبک از مسیر میگذرد یکی یکی وارد آن تلهها میشوند تا زمانی که چاله پر از کبک شود.
وی اظهار کرد: کبک بیشتر برای تغذیه شکار میشود و مسئله فروش زنده آن مطرح نیست و این ریشه در سنتها و باورهای قدیم در منطقه دارد که مردم باور داشتند که خوردن کبک در سلامتی نقش دارد.
رییس اداره محیط زیست رودسر گفت: این سبکی از شکار است که در بعضی از روستاها از قدیم رواج داشته و یکی از دلایل کم شدن جمعیت کبک است. اما با حساسیتی که محیطبانان دارند افراد و مناطق مستعد چنین شکاری را شناسایی میکنند و اقدام به جمعآوری تله میشود و امیدواریم روزی برسد که ما این تلهها را برای بالا بردن آگاهی مردم علاقمند به محیط زیست و حیات وحش تنها در دکورها و موزه ها ببینیم.
انتهای پیام