مدیرکل راه و شهرسازی استان:

الحاق اراضی به شهر همدان ضروری است

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان گفت: چالش عمده در اجرای طرح‌های مسکن در استان همدان شناسایی شده است که تأمین اراضی مناسب، تسهیلات بانکی،خدمات زیربنایی از مهم‌ترین چالش‌ها هستند.

مجید صالحی امیر چهارشنبه، ۱۹ دی در شورای تأمین مسکن استان همدان با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها، ۳۰ هزار نفر نیازمند مسکن در شهر همدان شناسایی شده‌اند و الحاق اراضی به شهر همدان ضروری است، اظهار کرد: ۱۵۰۳ واحد مسکونی فاقد متقاضی در شهرهای مختلف استان تعیین تکلیف شده‌اند که از اقدامات مهم انجام شده در این حوزه به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه در شهر بهار، تنها پنج درصد از زمین مورد نیاز تأمین شده همچنین در شهر مریانج ۲.۴ هکتار زمین در داخل محدوده شهری اختصاص یافته و هشت هکتار دیگر نیز بر اساس توافقات‌ در دستور کار قرار دارد، افزود: برای هر یک از شهرها بیش از ۱۰ جلسه کمیسیون امور زیربنایی و ماده ۵ برگزار شده است. در حال حاضر، موضوع اصلی تأمین زمین، بررسی اراضی درجه یک و دو کشاورزی است که باید قبل از تصویب و بازنگری نهایی آزمایش خاک انجام شود.

مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان به ثبت‌نام خانم‌های بالای ۳۷ سال برای دریافت مسکن اشاره کرد و گفت: تعهد گرفته شده که پس از ساخت منزل، این افراد گواهی ازدواج خود را ارائه دهند همچنین شهرستان همدان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای جمعیتی معادل ۶۷۶ هزار نفر بود و اکنون جمعیت این شهرستان از مرز ۷۰۰ هزار نفر گذشته است و از این تعداد، ۱۸۲ هزار نفر در مناطق شهری سکونت دارند که در شهر همدان، ۵۶ هزار و ۲۸۰ نفر برای طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کردند و شهرهای همدان و ملایر با ۸۶ درصد از متقاضیان، بیشترین ثبت‌نام‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

صالحی امیر خاطرنشان کرد: از میان ثبت‌نام‌کنندگان، ۲۵ هزار نفر واجد شرایط شناخته شده‌اند که تاکنون برای ۱۲ هزار نفر تأمین زمین انجام شده و ۱۴ هزار نفر دیگر در انتظار تأمین زمین هستند و برای این افراد مذاکراتی در حال انجام است و ۹۷۲۷ متقاضی نیز پروژه‌های مسکونی خود را تحویل گرفتند.

وی اضافه کرد: برای تأمین زمین، توافقاتی برای قطعه ۲۰۵ هکتاری در حال انجام است همچنین قطعه ۵۰۰ هکتاری متعلق به دولت نیز مورد بررسی قرار گرفته که از این میزان، ۸۰ تا ۹۰ هکتار قابلیت اجرایی برای ساخت مسکن دارد و این موارد در چارچوب طرح جامع همدان و الحاق اراضی پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه ۱۲۰۰ هکتار برای شهر جدید اکباتانا در نظر گرفته شده که طرح تفصیلی آن مصوب شده و آماده آغاز عملیات اجرایی است و می توان در این راستا برنامه‌ریزی کرد تا طرح جوانی جمعیت به این مناطق ارجاع داده شود، ادامه داد: برای تحقق اهداف نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت، نیاز به طرح جامع همدان و الحاق اراضی است و به‌جز استانداری، سایر دستگاه‌ها اراضی مناسبی برای این پروژه‌ها ارائه نکرده‌اند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان بیان کرد: در شهرستان همدان، پروژه‌های مسکونی مختلفی از جمله پروژه ۱۰۴ واحدی و ۶۹۰ واحدی در دست اجرا بوده که دو پروژه بزرگ نیز با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در حال تکمیل است و پروژه ۱۰۴ واحدی در شهرک شهید مدنی شامل ۳۶ بلوک به پیشرفت ۹۸ درصدی رسیده و پروژه ۴۸۰ واحدی در نزدیکی دانشگاه پیام نور نیز تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

صالحی امیر به مشکل زمین پروژه ۴۸۰ واحدی اشاره کرد و افزود: این زمین از نظر زمین‌شناسی نیاز به تقویت داشت و مشاوران تأکید کردند که بستر آن اصلاح شود و این فرآیند حدود یک سال و نیم به طول کشید تا ستون‌های سنگی آن تقویت شد و عملیات اجرایی این پروژه از اواخر سال ۱۳۹۸ آغاز شده است.

وی با بیان اینکه پروژه ۶۹۰ واحدی بنیاد مسکن با پیگیری‌های انجام شده، مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق ملی مسکن دریافت کرده است، گفت: این پروژه که بیش از ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به بهره‌برداری برسد و مبلغ دریافتی به‌صورت تنخواه تامین شده و قرار است پس از آماده شدن واحدها، از متقاضیان دریافت شود و با این حال، برخی متقاضیان تمایلی به پرداخت این مبلغ نشان نداده‌اند همچنین، قیر مورد نیاز از وزارتخانه تامین شده و به محض بهبود شرایط جوی، آسفالت محوطه انجام خواهد شد.

صالحی امیر با بیان اینکه در خصوص پروژه ۱۱ هزار واحدی، مشکلاتی در سه یا چهار زون مربوط به جمع‌آوری نخاله‌ها و آزادسازی اراضی وجود دارد و جلساتی برای حل این مسائل برگزار شده و با پیگیری این موضوع، مابقی اراضی نیز تخصیص داده خواهد شد، اظهار کرد: کمیته جانبی برای جذب آورده و تغییر بانک عامل به بانک صادرات صورت گرفته تا روند کارها سریعتر پیگیری شود و در زمینه پروژه ۶۴۰ واحدی فرهنگیان در اسدآباد که زمین آن از دوره مسکن مهر به مدت ۱۵ سال بلااستفاده مانده بود، مجدد مورد بهره‌برداری قرار گرفته و طرح‌ها تصویب و آزمایشات خاک انجام شده است و در این پروژه، ۲۴۰ نفر واجد شرایط شناسایی شده‌اند و انتظار می‌رود با معرفی سایر افراد واجد شرایط، مشکلات باقی متقاضیان نیز برطرف شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه  ۷۵ هکتار زمین در شهرستان اسدآباد با همکاری دستگاه‌های مختلف اقدامات لازم انجام شده و طرح آماده ارائه به شورای برنامه‌ریزی استان است، گفت: استان همدان در مسیر تحقق طرح‌های ملی مسکن و جوانی جمعیت با چالش‌هایی در تأمین اراضی و تسهیلات مواجه است و شهرستان نهاوند علاوه بر اراضی تأمین شده، ۱۴ هکتار زمین جدید با مصوبه کمیسیون امور زیربنایی و شورای برنامه‌ریزی استان آماده بهره‌برداری بوده و بخشی از این اراضی به دلیل شرایط توپوگرافی نیازمند عملیات خاک‌برداری است که با انتخاب پیمانکار مناسب، این نیازها برطرف خواهد شد.

صالحی امیر بیان کرد: در شهر سامن، طرح تفصیلی مصوب شده و شهرداری عملیات آماده‌سازی را در چارچوب ایجاد شهرک‌ها آغاز کرده  همچنین در شهرستان ملایر، ۳۰۰ هکتار اراضی دولتی و ۲۱۵ هکتار زمین تکمیلی برای دو شهرک برنامه‌ریزی شده که مصوبات آن به کمیته فنی شورای عالی ارجاع شده است.

این مقام مسئول گفت: در شهر تویسرکان، ۷۲۴ متقاضی واجد شرایط وجود دارد و به دلیل قرارگیری این شهر در منطقه باغات و محدودیت اراضی مناسب، مجبور به انتقال پروژه‌ها به شهر سرکان شدیم و برای این انتقال، ۷.۵ هکتار زمین آماده شده و به پروژه‌های جوانی جمعیت و نهضت ملی مسکن اختصاص یافته است. همچنین، ۴۴ هکتار دیگر شناسایی شده که به دلیل شیب‌دار بودن و هزینه بالای آماده‌سازی، تنها ۱۰ تا ۱۵ هکتار از آن قابلیت اجرای طرح دارد.

وی با بیان اینکه در صورت تأیید، برای نیازهای جمعیتی بخشی از متقاضیان به شهرهای همجوار منتقل خواهند شد یا در اراضی ملی و دولتی خارج از حریم، شهرک‌سازی صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: چهار چالش عمده در اجرای طرح‌های مسکن شناسایی شده است که تأمین اراضی مناسب برای پروژه‌های ملی مسکن و جوانی جمعیت، که بیش از ۸۰ درصد مشکلات را شامل می‌شود و تسهیلات بانکی، که روند پیشرفت پروژه‌ها را با کندی مواجه کرده است و خدمات زیربنایی، که دستگاه‌های متولی باید با تأمین اعتبارات لازم، سهم یک‌سوم آورده‌ها را محقق کنند و تاکنون ۴۰ میلیارد تومان جذب شده اما نیازهای بیشتری وجود دارد و آزمایشات زمین‌شناسی، که بر اساس بخشنامه جدید برای اراضی الحاقی الزامی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان خاطرنشان کرد: در تمامی شهرهای استان، اقدامات تشویقی در قالب بندهای ۱۹گانه بازآفرینی شهری اجرایی شده است و با این حال، آمار صدور پروانه‌های ساختمانی در شهر همدان پایین گزارش شده است و اطلاع‌رسانی بهتر و کاهش عوارض طبقات مازاد می‌تواند استقبال از ساخت‌وساز را افزایش دهد همچنین، همکاری بانک‌ها در تسهیل ارائه تسهیلات به پروژه‌های نهضت ملی مسکن، می‌تواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند.

​​​​​انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۲۱:۰۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403101914670
  • خبرنگار : 50237