محمدرضا نورس در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تا پایان آذرماه ۶۳۴۰ پرونده معاینه مصدومان نزاع در مراکز پزشکی قانونی استان تشکیل شده که از این تعداد ۴۱۵۷ نفر مرد و ۲۱۸۳ نفر زن بودند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته تعداد ۶۷۷۸ نفر بود.
وی افزود: بررسی ماهانه آمار تشکیل پروندههای نزاع نشان میدهد معمولا تابستان بیشترین پرونده نزاع ثبت میشود و در تابستان امسال نیز با ۲۵۵۷ نفر پرونده بیش از ۴۰ درصد از کل پروندههای نزاع ۹ ماهه را به خود اختصاص میدهد و همچنین این بررسی نشان داد تیرماه با ۸۹۷ پرونده نزاع، بیشترین و آذر با ۳۹۱ پرونده کمترین تعداد پرونده نزاع را طی ۹ ماه گذشته داشتند.
نورس ادامه داد: بجنورد در بین شهرستانهای استان با ۲۵۰۲ پرونده بیشترین تعداد پرونده معاینه مصدومان نزاع را دارد و پس آن شهرستانهای شیروان، اسفراین، آشخانه، فاروج و جاجرم قرار دارند و شهرستان راز با ۱۱۳ نفر مصدوم نزاع کمترین تعداد را تا پایان آذر داشته است.
به گفته وی طی سال گذشته شاهد تشکیل ۷۸۸۲ پرونده نزاع در استان بودیم؛ این رقم به معنای تشکیل روازنه بیش از ۲۱ پرونده نزاع در استان بوده که با توجه به جمعیت استان رقم بالایی است.
این مقام مسئول بیان کرد: پروندههای نزاع و درگیری همواره بخش قابل توجهی از ارجاعات واحدهای معاینات بالینی مراکز پزشکی قانونی و مراجع قضایی را به خود اختصاص میدهد که گاهی اوقات به دنبال درگیریهای نه چندان جدی با موضوعات پیش پا افتاده است و به دنبال آن عوارض و خسارات جدی و غیرقابل جبران برای فرد مضروب و مشکلات و آسیبهای روحی و روانی بسیار برای ضارب ایجاد میشود.
نورس به لزوم فراگرفتن کنترل خشم و حفظ آرامش در تمام روابط، چه خانوادگی و چه غیرخانوادگی اشاره و اظهار کرد: اکثر افراد مصدوم که گاها در نزاع جان خود را حتی از دست میدهند در سنین جوانی به سر میبرند این درحالی است که این مصدومان سرمایههای اجتماعی جامعه هستند و این آسیبها همه با مهارتآموزی از سنین کم و تمرین ارتباط بدون خشونت قابل پیشگیری هستند.
انتهای پیام