بلینکن: حمایت تسلیحاتی از اوکراین چند ماه قبل از جنگ آغاز شد

وزیر امور خارجه ایالات متحده در مصاحبه‌ای اعتراف کرد که این کشور حمایت‌های تسلیحاتی خود از اوکراین را چند ماه پیش از آغاز جنگ اوکراین و روسیه آغاز کرده بود.

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده اعتراف کرد که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آغاز جنگ اوکراین مشغول مسلح کردن کی‌یف بوده است.

بلینکن در یک گفت‌ؤگوی تفصیلی با روزنامه «نیویورک‌تایمز» گفت: «ما در سپتامبر و دسامبر ۲۰۲۱، مدت‌ها پیش از آغاز جنگ، ارسال بی‌سروصدای سلاح به اوکراین در حجم زیاد را آغاز کردیم تا مطمئن باشیم که این کشور هرچه برای دفاع از خود نیاز دارد را در اختیار دارد، از جمله سامانه‌های استینگر و جاولین.»

بلینکن همچنین با طرح این ادعا که حتی در صورت حصول توافق آتش‌بس در جنگ اوکراین، مسکو از این فرصت برای بازآرایی نیروها و آغاز دوباره جنگ استفاده خواهد کرد، گفت باید اقداماتی انجام شود تا مسکو از حمله به اوکراین منصرف شود، اقداماتی مانند عضویت اوکراین در ناتو و ارائه تضمین‌های امنیتی به کی‌یف.

وزیر خارجه آمریکا درباره احتمال قطع حمایت‌های تسلیحاتی آمریکا از اوکراین در دولت جدید «دونالد ترامپ» گفت انتظار ندارد، اما امیدوار است که آمریکا به حمایت از اوکراین ادامه دهد، زیرا مسئله فقط اوکراین نیست. او تاکید کرد: «مسئله هرگز فقط اوکراین نبوده است.» 

بلینکن همچنین چین را بزرگ‌ترین تهدید برای منافع واشنگتن و نظم جهانی تحت رهبری آمریکا دانست و گفت: «هیچ کشوری نمی‌تواند مانند چین نظام بین‌المللی که ما بعد از جنگ جهانی دوم وضع کردیم را تغییر دهد. هم قدرت نظامی‌اش را دارد و هم قدرت اقتصادی و دیپلماتیک.» 

وزیر خارجه آمریکا جنگ غزه را برجسته‌ترین بحران برهه کنونی دانست و گفت که قرار بوده در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ برای مذاکره درباره عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی، به ریاض سفر کند، سفری که به دلیل عملیات «طوفان الاقصی» و جنگ غزه لغو شد. با این حال، بلینکن مدعی شد که عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و ریاض هنوز ممکن بوده و سرنوشت این طرح به تصمیمات ترامپ بستگی دارد.

بلینکن در طول این مصاحبه بارها از پرداخت به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه خودداری کرد و هنگامی که مصاحبه‌کننده برای چندمین بار قصد داشت به رنج مردم فلسطین اشاره کند، بلینکن حرف او را قطع کرد و گفت: «نیازی نیست رنج‌ها را به من یادآوری کنید... به دلیل همین (رنج‌ها) است که تمام تلاشم را کرده‌ام تا راهی برای پایان جنگ، بازگشت اسرا و برقراری آتش‌بس پیدا کنم.» 

اگرچه بلینکن از اذعان به سنگ‌اندازی‌های نتانیاهو در مسیر مذاکرات آتش‌بس غزه خودداری کرد، اما اعتراف کرد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با اقدامات و سیاست‌هایش در بسیاری از مواقع موجب تاخیر در حصول آتش‌بس شده است. او شهادت «یحیی السنوار» رهبر حماس در غزه را یکی از این موارد دانست و گفت با شهادت السنوار و حذف شدن تصمیم‌گیرنده اصلی از معادلات، حصول آتش‌بس دشوارتر شده است.

او با اشاره به حمایت دولت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی، گفت که این حمایت برای اطمینان از اینکه تل‌آویو قادر به دفاع از خود در برابر ایران، یمن و دیگر گروه‌های مقاومت باشد، ضروری است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403101511155
  • خبرنگار : 71661