همزمان با آغاز فصل سرد سال و افزایش معنادار مصرف گاز در بخشهای خانگی و کاهش سوخت تحویلی به نیروگاهها، ضرورت مدیریت مصرف انرژی با هدف عبور صحیح از فصل سرد بیش از پیش احساس میشود.
با توجه به اینکه بیشترین میزان مصرف گاز در فصل سرد سال مربوط بە بخش خانگی است، از این رو انجام اقداماتی در راستای بهینهسازی مصرف انرژی در این بخش و ایجاد فرصت افزایش ظرفیت گاز تحویلی به نیروگاهها میتواند نقش مؤثری در عبور موفق از فصل سرد سال داشته باشد که پویش «دو درجه کمتر» یکی از این راهکارهایی است که در راستای مصرف مسئولانه انرژی و به درخواست رئیس جمهور در کشور راهاندازی شدە است.
«پویش ۲ درجە کمتر» از دید و نگاە مردم
با شروع این کمپین در سراسر کشور ادارات و مسئولان در راستای همکاری با دولت و در راستای مصرف بهینە انرژی به این پویش ارزشمند پیوستند که در این گزارش قصد داریم ببینیم که مردم تا چه اندازه با این پویش همراه هستند و تا چه اندازه به آن پایبند هستند؟
فریبا یک معلم سنندجی درباره "پویش دو درجه کمتر" میگوید: اجرای این پویش در مدارس به خصوص در دوره ابتدایی میتواند موجب پرورش افرادی با فرهنگ استفاده درست از منابع شود.
وی عنوان کرد: این پویش نه تنها برای امسال بلکه برای همه مواقع باید الگو قرار بگیرد، زیرا ما باید امانتدار منابع طبیعی و ذخایر انرژی برای نسل آینده باشیم.
مریم، یکی از زنان خانهدار سنندجی هم میگوید: از بچگی پدر و مادر من به من این نگرش رو القا کردند که مصرف کمتر زندگی بهتر! بە همین دلیل از همان زمان کودکی تاکنون در اغلب اوقات لباس گرمتر میپوشم و از انرژی کمتری استفاده میکنم.
شهین هم یک زن خانهدار است و میگوید: وظیفه هر کسی است که در مصرف انرژی صرفهجویی کند تا گاز به سراسر نقاط کشور به ویژه استانهای دور افتاده و محروم هم برسد.
محمود یکی از مغازهداران سنندجی میگوید: همانگونه که رئیس جمهور فرمودند این پویش در راستای افزایش ذخیره انرژی و فرهنگ بهینه مصرف کردن انرژی است و قطعاً ما هم به تبع سراسر کشور به این پویش میپیوندیم و امیدواریم همه با هم این پویش را رعایت کنیم تا بتوانیم به سلامت و بدون مشکل از فصل سرما گذر کنیم و هیچ شهروندی در هیچ کجای کشور از این نعمت ارزشمند بیبهره نباشد.
آقا صالح هم در گفتوگو با ایسنا میگوید که ما همه شهروند یک مملکت هستیم و اگر مردم یک کشور با هم همدل و همراه باشند و این پویش را رعایت کنند به روستاهای دور افتاده و محروم نیز گاز میرسد و هیچ ایرانی و هیچ کردستانی بدون گاز زمستان را سپری نخواهد کرد.
مهران یکی از کارمندان سنندجی نیز میگوید: کشور در یک وضعیت خاصی به لحاظ ذخایر انرژی روبرو است و در فصل زمستان مصرف انرژی در بخش خانگی قطعاً افزایش پیدا میکند، لذا با «پویش دو درجه کمتر» باید سعی در مصرف بهینه انرژی داشته باشیم و با وجود اینکه خود بنده دو تا بچه کوچک هم در خانه دارم به جای افزایش درجه بخاری و پکیج سعی میکنیم که لباس گرمتری در این فصل سرد سال بپوشیم.
اسد یکی دیگر از مغازهداران سنندجی میگوید: رعایت پویش دو درجه کمتر و لباس گرم پوشیدن در خانه کار سختی نیست و قطعاً وظیفه هر شخصی است که این کار را انجام بدهد و به پویش دو درجه کمتر بپیوندد.
سمانه هم میگوید: فرهنگ صرفهجویی را باید همه رعایت کنند و جدای از همە اینها اگر ساختمانهای ما همه عایقبندی باشند و بر اساس استاندارد ساخته شوند، نیازی به مصرف بیش از حد گاز نیست.
ناترازی حوزە گاز، ناترازی در حوزە برق را بە دنبال دارد
مدیرعامل شرکت برق کردستان گفت: این روزها به دلیل برودت هوا مصرف گاز در بخشهای مختلف به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
هیوا لهونیان اظهار کرد: با توجه به محدودیتهایی که در حوزه گاز وجود دارد، سوخت نیروگاههای ما با مشکل مواجه شده و علی رغم آمادگی نیروگاهها برای تولید با مشکلاتی مواجه شده است.
وی عنوان کرد: ناترازی در حوزه گاز به تبع آن ناترازی در حوزه برق و خاموشی منازل و صنایع را به دنبال دارد.
لهونیان ادامه داد: هموطنان و شهروندان کردستانی با همراهی گسترده خود در طرح و پویش دو درجه کمتر در محیط کار و منزل زمینهای را برای رفع ناترازی انرژی فراهم کنند تا سوخت کافی برای تامین برق صنایع را تامین و زمینه احیای صنعت و فعالیت آنها را فراهم کنیم و به تبع نیز در منازل نیز هم گرما و هم نور مناسب را داشته باشیم.
روزانە ۱۵ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در استان مصرف میشود
مدیرعامل شرکت گاز کردستان گفت: مردم استان کردستان با درک شرایط درست و نیز اطلاع رسانی به موقع رسانهها در این پویش مشارکت ارزندهای داشتهاند.
احمد فعلهگری اظهار کرد: روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در استان کردستان مصرف میشود که مصرف بسیار بالایی است، لذا با مشارکت مردم در پویش دو درجه کمتر توانستهایم نیاز روزانه ۲ میلیون متر مکعبی گاز، برای نیروگاه برق سنندج را تامین کنیم.
فعلهگری در ادامه سخنان خود افزود: در حال حاضر پوشش ۱۰۰ درصدی گاز طبیعی را در جمعیت شهری و روستایی استان کردستان داریم و بیش از یک هزار و ۷۰۰ روستا و کوخ در نقاط صفر مرزی استان از این نعمت الهی بهرهمند هستند.
وی اضافه کرد: آذر ماه سال جاری با کاهش دما نسبت به سال گذشته مواجه بودیم و همین افزایش سرما سبب مصرف ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون متر مکعب گاز در استان کردستان شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته قریب به ۲۱ درصد افزایش مصرف را شاهد بودیم.
فعلهگری اظهار کرد: در استان کردستان بیش از ۶۴۰ هزار مشترک گاز طبیعی وجود دارد که ۵۸۰ هزار مورد آن یعنی چیزی حدود ۹۴ درصد مشترکان را بخش خانگی و تجاری تشکیل میدهد که اگر هر یک از این مشترکان دمای رفاه ۱۸ تا ۲۱ درجه را رعایت کنند کمک بزرگی برای تداوم و پایداری جریان گاز در تمام مناطق استان و کشور خواهد بود.
انتهای پیام