یک جامعه‌شناس:

توجه به تقویت بنیان خانواده ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است

یک جامعه‌شناس گفت: بانوان ظرفیت و توانمندی بسیار بالایی در حوزه‌های تخصصی دارند که باید بیشتر مورد توجه و تقویت قرار گیرد.

فرهاد طهماسبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: علم جامعه‌شناسی معتقد است که پنج نهاد اصلی در جامعه داریم که اولین نهاد خانواده است و مابقی به ترتیب تعلیم و تربیت، دین و مذهب، اقتصاد و سیاست(مدیریت) هستند.

وی اضافه کرد: به لحاظ دینی و اعتقادی نیز نهاد خانواده بسیار پر اهمیت است بطوریکه احادیث و روایات فراوانی در این زمینه وجود دارد تا جائیکه حدیث معروفی داریم که «بهشت زیرپای مادران است» و با توجه به اینکه همه انسان‌ها به لحاظ اعتقادی تلاششان جلب رضایت خداست و هر کاری می‌کنند تا بتوانند این رضایت را جلب کند و البته مادران فی‌البداهه با توجه به نقش مادر بودن این امتیاز ویژه را از خداوند گرفتند.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه علیرغم توجه علم و علمای حوزه علوم اجتماعی و هم علمای دینی به موضوع مادر و تحکیم بنیان خانواده، چرا در وضعیت کنونی جامعه به فکر تحکیم بنیان خانواده هستیم؟ اظهار کرد: اگر تکریم مادر و خانواده را به ورطه فراموشی سپردیم یک بخشی از آن به موضوع اقتصاد برمی‌گردد و هنگامیکه مساله اقتصاد به میان می‌آید گرایش بانوان حتی به مادر شدن تحت الشعاع قرار می‌گیرد.

طهماسبی با بیان اینکه بگومگوهای درون خانواده سبب سست شدن بنیان خانواده می‌شود، افزود: به لحاظ بنیان‌های ارتباطی و تعاملی اعضای خانواده به نقطه‌ای رسیدیم که نقش مادر به عنوان نقشی اساسی و محوری در حفظ بنیان خانواده به ورطه فراموشی سیپرده می‌شود.

وی ادامه داد: علیرغم همه قوانین و دستورالعمل‌ها، فرهنگ توجه به نقش مادر در جامعه کاهش یافته و این موضوع مسئله مادر شدن و فرزندآوری را تحت الشعاع قرار داده  اما در قوانین به سراغ مشوق‌هایی برای فرزندآوری بیشتر می‌رویم در حالیکه بعد فرهنگی آن بیش از پیش حائز اهیمت است.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه علیرغم تاکیدات دینی و علمی به نقش محوری مادر در خانواده و تکریم بنیان خانواده اما این موضوع در مراکز آموزش عالی، آموزش عمومی و آموزش‌های غیرمستقیم برجسته نیست هرچند ممکن است کارها و حرکاتی و برنامه‌هایی وجود داشته باشد اما به قدری ضعیف است که به چشم نمی‌آید، تاکید کرد: باید به نقش‌های اجتماعی، اشتغال و مدیریتی توجه شود؛ خوشبختانه در حال حاضر ظرفیت و توانمندی بسیار بالایی در حوزه‌های تخصصی از سوی زنان به دست آمده که باید بیشتر مورد توجه و تقویت قرار گیرد.

وی افزود: در دولت وفاق از همان روزهای اول سخنگوی هیات دولت از بین بانوان انتخاب شد و در لرستان نیز چندین مسئولیت را به بانوان سپردند که جای تقدیر دارد و این تحول را در چند سال اخیر شاهد بودیم.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه باید به اشتغال بانوان بیشتر توجه شود، گفت: شاهدیم دستمزدی که نظام اداری کشور به بانوان و آقایان پرداخت می‌کند مساوی است اما در نظام بخش خصوصی این تساوی رعایت نمی‌شود و خانم‌ها با دستمزد کمتری به کار گرفته می‌شوند در مواردی کارفرما سهم بیمه خود را پرداخت و سهم بیمه کارگر را از حقوقش کم می‌کند و هنگامیکه بازرس تامین اجتماعی مراجعه می‌کند فقط بیمه شدن فرد برایش ملاک است که نیاز است کنترل و نظارت‌های مدیریتی بیشتر شود که متاسفانه کمتر دیده می‌شود.

طهماسبی گفت: در ارتباطات اجتماعی حضور بانوان در صحنه‌های اجتماعی بیشتر شده و باعث شده که خواسته‌ها و توقعات بیشتری داشته باشند که نظام مدیریتی باید به این خواسته‌ها پاسخ دهد و برنامه‌ریزی‌ها براساس این حضور باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403101510477
  • خبرنگار : 50177