۷ محوطه باستانی کرمانشاه تعیین عرصه و حریم شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از تصویب عرصه و حریم هفت محوطه باستانی کرمانشاه در وزارت میراث فرهنگی خبر داد.

داریوش فرمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به برگزاری نشست شورای حریم وزارت میراث فرهنگی، اظهارکرد: در این نشست نقشه تعیین محدوده عرصه و حریم هفت محوطه باستانی کرمانشاه مورد تصویب قرار گرفت.

وی در خصوص محوطه‌های باستانی که عرصه و حریم آنها مورد تصویب قرار گرفته، افزود: بزرگترین‌ترین و قدیمی‌ترین این محوطه‌ها، محوطه پارینه سنگی سنگ معدن شهرستان کرمانشاه است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد:  شناسایی، ثبت ملی و تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی طی چهار سال متوالی یعنی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ صورت گرفته است.

وی یکی دیگر از این محوطه‌ها را محوطه باستانی تپه گنیل یا صحبت آباد برشمرد و گفت: تپه باستانی صبحت آباد شهرستان هرسین که متعلق به دوره نوسنگی است در معرض تخریب قرار داشت، به دلیل اهمیت موضوع در دستور کار قرار گرفت و محدوده‌ عرصه و حریم آن در سال جاری با گمانه زنی مشخص شد.

فرمانی در ادامه خاطرنشان کرد: تپه قزانچی یکی دیگر از محوطه‌های باستانی است که در نشست اخیر شورای حریم وزارتخانه، عرصه و حریم آن مورد تصویب قرار گرفت.

وی ادامه داد: این محوطه باستانی دارای حدود ۹ هزار سال قدمت است و یکی از مهم‌ترین تپه‌های باستانی شهرستان کرمانشاه به شمار می‌رود.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تاکنون آثاری از  دوران نوسنگی تا هزاره سوم پیش از میلاد در این محوطه باستانی شناسایی و کشف شده‌ است.

وی از تصویب عرصه و حریم تپه باستانی نازلیان شهرستان هرسین هم خبرداد و گفت: این محوطه باستانی به دلیل قرار گرفتن در محل روستای متروکه نازلیان و توسعه‌ کشاورزی و باغات در معرض آسیب بود، لذا با گمانه‌زنی تعیین عرصه و حریم شد.

فرمانی یادآورشد: قدمت این تپه باستانی هم به حدود هشت هزار سال پیش می‌رسد.

وی با بیان اینکه تپه باستانی پاقلعه شهرستان صحنه یکی دیگر از محوطه‌های تعیین عرصه و حریم شده است، عنوان کرد: این محوطه به سبب توسعه روستا در معرض آسیب بود، به همین دلیل گمانه زنی‌ آن در تابستان ۱۴۰۲ انجام شد و نقشه عرصه و حریم آن نیز طی دو سال اخیر بررسی و تصویب شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان از تصویب نقشه و حریم تپه باستانی صفی آباد جوانرود هم خبرداد و گفت: نقشه حریم تپه باستانی صفی‌آباد شهرستان جوانرود با توجه به قرار گرفتن در بافت روستای صفی‌آباد در نزدیکی شهر جوانرود و توسعه ساخت و ساز، بلند مرتبه سازی و احتمال تعرض به عرصه و حریم آن مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

وی آخرین محوطه باستانی که عرصه و حریم آن مورد تصویب قرار گرفته را بنای آرامگاه صی قلیمه در بخش شالان شهر ریژآو اعلام کرد و افزود: این محوطه باستانی با قدمت دوره متاخر اسلامی تعیین عرصه و حریم شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403101510475
  • خبرنگار : 50184