جایگاه مدیریتی زنان در دولت چهاردهم

دولت چهاردهم با به کارگیری ۷۰ زن، به وعده استفاده از ظرفیت زنان در جایگاه‌های مدیریتی عمل کرد.

به گزارش ایسنا، یکی از وعده‌های مسعود پزشکیان در انتخابات، افزایش استفاده از ظرفیت زنان در جایگاه‌های مدیریتی در دولت بود. او در بیانیه‌ ششم تیر خود تاکید کرد که «باور دارم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیم گیری، حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است. هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس شایسته سالاری و عدالت است. من حق انتخاب شدن زنان در مناصب سیاسی را به رسمیت می‌شناسم و جایگاه امور زنان را در ساختار دولت ارتقا خواهم داد. من به رسمیت شناختن حق انتخاب شدن و تسری شمول رجل سیاسی به زنان را دوشادوش خودشان پیگیری می‌کنم.»

فرزانه  صادق وزیر راه و شهرسازی در جلسه هیئت دولت

پزشکیان در راستای عمل به این وعده، درِ کابینه خود را به روی زنان گشود و فرزانه صادق را برای وزارت راه و شهرسازی انتخاب کرد و از مجلس شورای اسلامی برای او رای اعتماد گرفت. فاطمه مهاجرانی به عنوان سخنگوی دولت، شینا انصاری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست و زهرا بهروزآذر هم به عنوان معاونت زنان و خانواده رئیس‌جمهور انتخاب شدند تا ۴ زن در جلسات دولت در پاستور شرکت کنند.

دولت چهاردهم نگاه تزئینی به زنان نداشت، بلکه دنبال ایجاد فرصت برای زنان برای ایفای نقش در جایگاه مدیریتی و جبران این غفلت تاریخی بود. محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم معارفه معاونت زنان دولت چهاردهم تاکید کرد که«هیچگونه تبعیض بین زن و مرد در نظام حکمرانی پذیرفتنی نیست و باید شاهد ارتقای جایگاه زن در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی باشیم.» در همین راستا  انتصاب زنان به کابینه محدود نشد و کوثر یوسفی رئیس هیات نظارت بانک مرکزی و زهره عالی پور رئیس سازمان خصوصی سازی شدند.

فرمانداران زن دولت چهاردهم 

وزارت کشور به عنوان یکی از کلیدی‌ترین وزارتخانه‌های دولت هم به مساله استفاده از زنان توجه داشت و راه را برای مدیریت زنان در استان‌ها باز کرد. اسکندر مومنی وزیر کشور درباره به کارگیری زنان در جایگاه‌های مدیریتی در دولت چهاردهم خاطرنشان کرد:« رئیس‌جمهور در دوران انتخابات، بارها بر شعار وفاق ملی، عدالت و انصاف و حضور جوانان و بانوان در عرصه‌های مختلف تأکید داشت... حضور بانوان در عرصه‌های مختلف نشان داد که اگر فرصت برابری ایجاد شود، کمک بزرگی برای کشور هستند؛ نمی‌شود بخواهیم کشور پیشرفت کند، ولی فرصت لازم برای حدود نیمی از جمعیت کشور یعنی زنان، فراهم نشود... باید همه دست‌به‌دست هم دهیم تا بانوان بتوانند با فرصت برابر در عرصه‌های مختلف حضور پیدا کنند... اولین حکم فرمانداری که امضاء کردم، حکم خانم ضرغام‌نژاد بود؛ بانوی توانمند اهل سنت از دیار کردستان سرافراز و قهرمان که این روند ان‌شاءالله ادامه نیز خواهد داشت.»

هرچند هیچ خانمی به عنوان استاندار انتخاب نشد، اما سودابه ضرغام نژاد به عنوان فرماندار دهگلان، سمیرا حسنی فرماندار رودبار، عصمت محمددوست فرماندار خمام، بتول معلم فرماندار سروستان، جمیله قایی پاشا به عنوان فرماندار سوادکوه شمالی و شادی فضلی فرماندار کوهپایه از سوی استانداران برگزیده شدند. طبق گفته وزیر کشور روند اتخاب فرمانداران خانم  ادامه خواهد یافت.

زهرا بهروز آذر معاون امور زنان رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت

زهرا بهروزآذر در روز هفتم دی خبر داد که «در دولت چهاردهم بیش از ۷۰ انتصاب داشتیم که برای نخستین بار بود که این موقعیت‌ها در اختیار بانوان قرار گرفت.» صدیقه ترابی به عنوان سرپرست معاونت محیط زیست انسانی، نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، الهام غلامی به عنوان عضو هیئت نظارت بانک مرکزی، صدیقه خزایی به عنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، فاطمه خمسه به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی، اطهره نژادی مشاور عالی وزیر راه و شهرسازی، غزال راهب به عنوان رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، فریده اولاد قباد سرپرست معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، لیلی اورنگی به عنوان سرپرست دفتر صادرات گمرک ایران و پروین داداندیش رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور شد از جمله زنانی بودند که توسط وزرا و معاونین رئیس‌جمهور به کار گمارده شدند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1403101209151
  • خبرنگار : 71480