مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز

وضعیت کسری گاز را دیگر نمی‌توان ناترازی نامید

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز گفت: وضعیت کسری گاز را دیگر نمی توان ناترازی نامید، ما با کسری گاز مواجه‌ایم و در طول سال این کسری گاز را داریم؛ در تابستان گاز برای نیروگاه‌ها کم داریم و در زمستان، برای تمامی مصارف غیر خانگی، با محدودیت مواجه‌ایم.

 محمدرضا جولایی روز سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه در مجتمع گازی پارس جنوبی عسلویه با بیان اینکه ۷۰ درصد گاز کشور از مجتمع گازی تامین می‌شود، افزود: از ۸۵۰ تا ۸۶۰ میلیون متر مکعب تولید گاز ۵۹۰ میلیون متر مکعب در مجتمع در ۲ سایت یک و دو  تولید می‌شود و به همراه گاز تولیدی ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۲۰ هزارتن گاز مایع، ۱۵۰۰ تن گوگرد و ۵ تا ۶ هزارتن اتان تولید می‌شود.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز خاطرنشان کرد: در واقع این مجتمع علاوه بر تامین گاز و انرژی کشور اقتصاد کشور را هم‌ می‌گرداند. 

وی میزان تولید گاز در پارس جنوبی را معادل ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام عنوان کرد و گفت؛ تولید گاز مشکلات خاصی هم دارد از جمله اینکه تکنولوژی خاصی بکار رفته و گاز ترش تولیدی باید شیرین و به شبکه تزریق شود که برای شیرین سازی بالغ بر ۶۰ مخزن میعانات گازی و به همین‌ تعداد نیز مخازن ال پی جی داریم،

جولایی ادامه داد: تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت ۸۴۵ میلیون مترمکعب است اما اکنون با توان حداکثری در حال تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز هستیم و بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز غنی در روز تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه  یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی برق مورد نیاز پالایشگاه‌ها را تامین کرده و به شبکه هم تزریق می‌کند، افزود:  ۷۰ درصد سبد انرژی کشور از گاز و ۲۵ درصد نفت کوره، نفتگاز و تجدیدپذیر است که از این میزان ۷۵ درصدی ۷۰ درصد در مجتمع گازی پارس جنوبی تولید می‌شود.

این مقام مسئول در شرکت ملی گاز با بیان اینکه در دنیا ۲۰ تا ۳۰ درصد سبد انرژی از گاز و در ایران این میزان برعکس است، گفت: میزان مصرف گاز بخش خانگی در فصل زمستان به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز می رسد که به صنایع و نیروگاه‌ها فشار وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه تامین قطعات با توجه به شرایط تحریم پیچیده شده است، یادآور شد: قطعات حتما باید از داخل کشور تامین‌شود.

جولایی ادامه داد: ۱۳ پالایشگاه گازی در قالب ۲۲ فاز در پارس جنوبی داریم که تأمین قطعات آنها با تکنولوژی خاص و هایتکی که دارد، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد؛ این قطعات اغلب از داخل کشور تأمین می‌شود و پیمانکاران متعدد داخلی در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه هر دو یا سه روز یکبار یک مناقصه جدید در مجتمع گازی پارس جنوبی اجرایی می شود، گفت: اهمیت پارس جنوبی در تأمین گاز کشور بسیار زیاد است و جلسات فشرده و اقدامات متعددی روزانه در اینجا در حال انجام است که از نظر پیچیدگی و حجم کاری، با کمتر جایی قابل مقایسه است.

وی افزود: تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت ۸۴۵ میلیون مترمکعب است اما اکنون با توان حداکثری در حال تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز هستیم و بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز غنی در روز تولید می شود.

جولایی با بیان اینکه حدود ۲۹ میلیون مشترک گازی در کشور داریم، گفت: باید نسبت به تنوع بخشی سبد انرژی کشور اقدام کنیم و تا زمانی که ۷۵ درصد سبد انرژی کشور وابسته به گاز است، به شدت تحت تأثیر ناترازی گازی خواهیم بود.

وی افزود: نیروگاه‌ها گاز حداکثری می‌خواهند که در شرایط فعلی نمی توان گاز حداکثری برای نیروگاه‌ها تأمین کرد، باید با مصرف سوخت مایع، نیاز خود را به سوخت معادل تأمین کنند.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه نیروگاه ها اولویت آخر شرکت ملی گاز برای تخصیص گاز هستند، گفت: با این وجود اکنون با وجود محدودیت‌های گازی و ناترازی آن، بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز گاز برای نیروگاه ها تأمین می‌شود.

وی افزود: وضعیت کسری گاز را دیگر نمی توان ناترازی نامید، ما با کسری گاز مواجه ایم و در طول سال این کسری گاز را داریم؛ در تابستان گاز برای نیروگاه‌ها کم داریم و در زمستان، برای تمامی مصارف غیر خانگی، با محدودیت مواجه‌ایم.

جولایی در خصوص تأخیر تعمیرات پالایشگاه‌های گازی کشور در سال جاری گفت: تعمیرات پالایشگاه های گازی پارس جنوبی هم امسال با تأخیرات مواجه شد، در نیمه نخست سال، دستورالعملی از سمت دولت وقت صادر شد که به خاطر تأمین برق تابستانی، تعمیرات پالایشگاه‌های گازی به تأخیر بیفتد که این تعمیرات تا آبان ماه به طول انجامید.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۴
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1403101108382
  • خبرنگار : 50963