طیبه صلاحی، رئیس اداره ثبت احوال شهرستان قوچان ۱۱ دی ماه در نشستی خبری با اشاره به نامگذاری سوم دی ماه به عنوان روز ملی ثبت احوال اظهار کرد: این روز به منظور گرامیداشت تلاشهای تاریخی برای ثبت اطلاعات هویتی در ایران، از دوران قاجار تا به امروز برگزیده شده است.
وی افزود: اولین شناسنامه ایرانی در سال ۱۲۹۷ برای دختری به نام فاطمه ایرانی صادر شد و از آن زمان، سیستم ثبت احوال به طور مستمر توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال کشور در راستای ارائه خدمات بهتر به شهروندان، سامانههای مختلفی را معرفی کرده است، تصریح کرد: سامانه سهیم (هویت یکتای ملی ایرانیان) که در شهریور ۱۴۰۱ به بهرهبرداری رسید، امکان دسترسی به خدمات غیرحضوری همچون صدور شناسنامه، تغییر نام و نام خانوادگی و صدور گواهی تجرد را فراهم میکند.
صلاحی افزود: این سامانه، بویژه در تسریع و کاهش هزینههای خدمات هویتی تاثیرگذار است و شهروندان میتوانند از خدمات خود با امنیت و سرعت بیشتر بهرهمند شوند.
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی سامانه هدا (هویت دیجیتال ایرانیان) به منظور احراز هویت دیجیتال در فضای مجازی، گفت: این سامانه، با هدف افزایش امنیت و حفاظت از حریم خصوصی افراد، امکان استعلام هویت افراد را به صورت برخط فراهم میکند.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان قوچان با تاکید بر طرح ثبت نشانی محل سکونت خود در صورت تغییر آن توسط شهروندان قوچانی، بیان کرد: ثبت آدرس در سامانه نشانی منجر به بهروزرسانی آمار جمعیتی شده و در فرآیندهای مختلف مانند انتخابات مفید خواهد بود.
وی با اشاره به اجرای طرح ثبت برخط وقایع حیاتی اظهار کرد: در این طرح اطلاعات مربوط به ولادت از سوی وزارت بهداشت ثبت و به صورت برخط به پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال ارسال میشود. به جای صدور گواهی فیزیکی ولادت، کد رهگیری گواهی به تلفن همراه والدین نوزاد ارسال خواهد شد، این فرآیند از مزایایی همچون ادغام اسناد هویتی، افزایش صحت و امنیت دادهها، کاهش هزینهها و ارائه لحظهای آمارهای ثبت وقایع حیاتی برخوردار است.
صلاحی افزود: در حال حاضر، این طرح در قوچان اجرایی نشده و والدین همچنان باید برای صدور شناسنامه به اداره ثبت احوال مراجعه کنند. در آینده با اجرایی شدن کامل این طرح، والدین میتوانند با استفاده از کد رهگیری بهصورت آنلاین درخواست صدور شناسنامه دهند و شناسنامه از طریق پست به منازل ارسال خواهد شد.
وی گفت: گرچه کارت ملی هوشمند به عنوان یک ابزار ضروری برای انجام بسیاری از خدمات دولتی و خصوصی محسوب میشود، اما تاکنون تعداد زیادی از شهروندان قوچان نسبت به درخواست صدور کارت هوشمند ملی اقدام نکردهاند.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان قوچان اضافه کرد: کارتهای هوشمند ملی که تا خرداد ۱۴۰۱ صادر شده بودند، به دست متقاضیان رسیده، اما صدور کارتهای مربوط به پس از این تاریخ همچنان به تأخیر افتاده است. افرادی که ثبتنام کرده و رسید دریافت کردهاند، میتوانند از طریق موبایل و شماره گیری کد *۴*۶۰۹۰# از وضعیت کارت خود مطلع شوند. همچنین امکان تحویل کارتهایی که در شهرهای دیگر ثبتنام شدهاند، در قوچان فراهم شده است.
وی با اشاره به تاریخچه ثبت شناسنامهها در این شهرستان، گفت: نخستین سند سه جلدی قوچان به نام میرزا ابراهیم خان متولد سال ۱۲۸۰ است که در سال ۱۳۰۷ ثبت شده است.
صلاحی با بیان این نکته که از ۱۳ مردادماه فرایند تعویض شناسنامهها به دفاتر پیشخوان منتقل شده است، گفت: فرآیند تجمیع این خدمات در حال انجام است. شهروندان برای دریافت شناسنامههای جدید یا تعویض شناسنامههای خود، از این دفاتر استفاده کنند. همچنین بناست به منظور تسهیل در ثبتنام دانشآموزان در مدارس، برنامهریزیهایی برای دریافت شناسنامههای مورد نیاز انجام شود تا در ماههای منتهی به ثبتنام با حجم زیاد متقاضی مواجه نباشیم.
وی در ادامه به آمارهای وقایع حیاتی شهرستان اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال، ۱۷۰۵ ولادت ثبت شده که ۸۸۴ پسر و ۸۲۱ دختر بودند. همچنین ۲۶ مورد دوقلو زایی طی این مدت به ثبت رسیده است.
وی همچنین از به ثبت رسیدن ۹۸۲ مورد فوت خبر داد که ۵۰۸ نفر مردان و ۴۷۱ نفر زنان بودهاند. در همین مدت، ۹۲۷ ازدواج و ۴۸۹ طلاق ثبت شده است.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان قوچان افزود: در ۶ ماهه نخست سال جاری، تعداد ۶۲۴ ازدواج و ۲۸۴ طلاق ثبت شده است. میانگین سن مردان در ازدواج ۲۹.۶ سال و زنان ۲۴ سال بوده، درحالیکه میانگین سن مردان در طلاق ۳۷.۱ سال و زنان ۳۱.۳ سال است.
وی اظهار کرد: در زمینه خدمات ثبت احوال، طی ۹ ماهه سال جاری تعداد ۶۴۷۳ شناسنامه صادر شده و۱۷۹۰ کارت هوشمند ملی به شهروندان تحویل داده شده است. همچنین ۲۲۵۰ نفر برای ثبت نام اولیه کارت هوشمند ملی اقدام کردهاند.
صلاحی با اشاره به محبوبترین اسامی در میان تازه متولدین در شهرستان قوچان، گفت: در میان اسامی پسرانه امیرعلی، آیهان، امیرحسین، آریا، حسین، علی، ابوالفضل، شاهان و مهراد بیشترین فراوانی را داشتهاند و در میان نامهای دخترانه، ماهلین، فاطمه، رستا، زهرا، آوینا، حلما، پناه، ملکا، نورا و دلوین از محبوبترینها بودهاند.
انتهای پیام