سولماز شاد در گفتوگو با ایسنا در خصوص نمایشگاه گروهی آثار چاپ دستی «کلیشه» اظهار کرد: از ورای تجربه میتوان به این درک رسید که برای ایجاد ارتباط میان گذشتههای درخشان و اکنون آنچه موجب فتح قلههای جدید و دستاوردهای نوین میشود، موردی جز استمرار در کنجکاوی، تسلط بر تکنیک و درک هرچه بهتر و بیشتر آثار گذشتگان و هنرمندان معاصر نیست.
وی افزود: مرور و بازنگری آثار کم نظیر ایرانی و غیرایرانی در کنار شناخت ابزارها و تکنیکها آغازگر راهی بوده که جایگاه چاپ دستی امروز را به شکل روز افزونی مرتفعتر کرده است. بنابراین آنچه پیش رو است بیانگر فهم و ادراک هنرمندان جوان ایران در حوزه تکنیک و ابزار در عرصه چاپ دستی است.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: هنرمندان جوانی که در این نمایشگاه حاضرند با استفاده از خاصیت تیراژپذیری چاپ سعی در ایجاد فضای دموکراتیکتر میان هنر و تداوم معاشرت با آثار هنری کردهاند. در نتیجه آثار ارائه شده در این نمایشگاه با استفاده از تکنیکهای «لینوکات» و «استنسیل» خلق شدهاند.
وی اضافه کرد: از هر کلیشه لینوکات سه نسخه نمونه هنرمند (Artist proof) و سه نسخه نمونه تجربی (Work proof) چاپ گرفته شده است. از کلیشههای استنسیل تنها یک نسخه هنرمندی (Artist proof) نیز تهیه شده است. امیدواریم نمایشگاه حاضر نقطه عطفی در چاپ دستی باشد تا هنرمندان به اهمیت و جایگاه چاپ دستی در هنر ایران بیش از پیش پی ببرند.
شاد تصریح کرد: در نمایشگاه چاپ دستی «کلیشه» ۳۴ اثر از ۲۱ هنرمند وجود دارد که متعلق به ۲۱ هنرمند در حوزه چاپ تخصصی دستی است. کیفیت آثار در نمایشگاه بسیار بالاست و هنرمندان در حوزه تکنیکال بسیار قوی هستند و خوب کار کردند.
وی در خصوص چرایی انتخاب عنوان نمایشگاه، گفت: در واقع عنوان نمایشگاه از روی خود مراحل چاپ لینوکات انتخاب شده که ما در چاپ لینوکات به رابط چاپی که اثر ما را تکثیر میکند، کلیشه میگوییم و به این منظور چنین عنوانی را برای نمایشگاه انتخاب کردیم.
این هنرمند خاطرنشان کرد: بیشترین موردی که در نمایشگاه مورد توجه قرار دادیم، تفکر مرگ و زندگی بوده و موردی که به آن در نمایشگاه پرداختیم بازه زمانی است که انسان پای بر کره زمین میگذارد و ما مرگ و زندگی را با رنگ سیاه و سفید نشان دادیم و فضای نمایشگاه و آثار هم به این صورت است. همچنین در خصوص چاپهای استنسیل هم ما در بین چاپهای لینوکات که سیاه و سفید هستند چاپ استنسیل را که رنگی است قرار دادیم و به آن فضای زندگی و میانه زندگی اشاره کردیم.
وی ادامه داد: ما حتی در انتخاب موسیقی هم سعی کردیم به این معلق بودن انسان در جهان امروز بپردازیم و به صورت ناخوداگاه با انتخاب آثار کلاسیک موسیقی و پخش آنها در حین بازدید در ذهن مخاطب تاثیرگذاری را داشته باشیم و آن حس را در مخاطب ایجاد کنیم که گویا انسان در جهان معلق است و باید سعی کند آن فضایی که خود میخواهد و آن تفکری که تکامل انسان در آن نهفته است را پیدا و این فاصله بین مرگ و زندگی را طی کند. بنابراین سعی کردیم این تفکر را به صورت ناخوداگاه و زیرساخت در ذهن مخاطب ایجاد و تاثیر بگذاریم.
شاد با بیان اینکه استقبال اساتید و هنرمندان از نمایشگاه بسیار رضایتبخش بود و همگی بر بالا بودن کیفیت نمایشگاه نیز تاکید کردند، اظهار کرد: نمایشگاه گروهی آثار صنایع دستی «کلیشه» تا ۱۲ دی ماه ادامه دارد و علاقهمندان میتوانند از این نمایشگاه واقع در فرهنگسرای جهاددانشگاهی نگارخانه فردوسی دیدن کنند.
انتهای پیام