یک متخصص بیماری‌های عفونی:

تشخیص، اولین گام در درمان عفونت‌های ویروسی است

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: تشخیص، اولین گام در درمان عفونت‌های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا است و از همین رو مراجعه به پزشک هنگام ابتلا به این بیماری‌ها ضروری است.

لیلا حمزه‌لو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برخی عفونت‌های ویروسی علی‌رغم ظاهر ساده‌ای که دارند ممکن است برای بعضی افراد، خطرناک باشند. بنابراین لازم است فرد بیمار توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد تا تشخیص داده شود آیا دچار عفونت ویروسی شده یا خیر و به چه درمانی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه در فصول سرد سال، شیوع عفونت‌های ویروسی خصوصا آنفلوآنزا بیشتر است، افزود: تقریبا هیچ‌یک از عفونت‌های ویروسی نیاز به درمان آنتی‌بیوتیکی ندارند و بیماران مبتلا به این عفونت‌ها در شرایط خاصی تحت درمان‌های ضدویروسی قرار می‌گیرند.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های خاص و مزمن که داروهای خاص مثل کورتون مصرف می‌کنند و افرادی که تحت شیمی‌درمانی قرار دارند، سیستم ایمنی ضعیفی داشته و یک عفونت ساده مثل سرماخوردگی هم می‌تواند برای آنان خطرناک باشد، جزو افرادی هستند که باید تحت مراقبت قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه اولین درمان در همه عفونت‌های ویروسی، درمان حفاظتی یا علامتی است بدین معنا که علائم بیماری از جمله سرفه و تب کنترل می‌شود، اظهار کرد: به هیچ وجه در اقدام نخست، آنتی‌بیوتیک تجویز نمی‌شود مگر آن که اطمینان حاصل شود عفونت باکتریال نیز به عفونت ویروسی اضافه شده است.

حمزه‌لو هشدار داد: حتی اگر دو عضو خانواده دچار بیماری با علائم یکسانی باشند باید به طور جداگانه توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرند و به هیچ‌وجه استفاده از نسخه مشترک توصیه نمی‌شود.

وی بهترین راه برای پیشگیری از آنفلوآنزا را واکسیناسیون در اواخر شهریور و اوایل مهر عنوان کرد و گفت: توصیه می‌شود کودکان زیر ۵ سال، دانش‌آموزان و سالمندان حتما این واکسیناسیون را انجام دهند زیرا در پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا موثر است و حتی در صورت ابتلا، علائم بیماری به طور خفیف بروز می‌یابد.

این متخصص عفونی به شهروندان توصیه کرد که در صورت ابتلا به عفونت‌های ویروسی از منزل خارج نشوند و از حضور در مدرسه یا محل کار خودداری کنند چراکه با هر عطسه یا سرفه می‌توانند باعث انتقال ویروس به دیگران شوند و اگر هم ناچار به حضور در جمع بودند حتما از ماسک استفاده کنند.

وی شست‌وشوی مداوم دست‌ها را در جلوگیری از انتقال ویروس بسیار موثر دانست و افزود: استحمام و دوش آب گرم نیز می‌تواند در بهبود سریع‌تر عفونت‌های ویروسی اثرگذار باشد.

حمزه‌لو به اهمیت مایع‌درمانی در مقابله با عفونت‌های ویروسی اشاره کرد و گفت: در وهله اول توصیه می‌شود بیمار مایعات گرم، سوپ، آبمیوه‌های طبیعی و غذاهای مقوی مصرف کند، ولی اگر بیماری توانایی خوردن نداشته باشد و در اثر نرسیدن مایعات کافی به بدنش دچار ضعف و بی‌حالی شود باید این کم‌آبی با تزریق سرم برطرف شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403101108010
  • خبرنگار : 50161