با حضور مسئولان استانی و شهرستانی انجام شد

بررسی مشکلات روستاهای بخش مرکزی چالوس

با حضور نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس، فرماندار چالوس و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی مشکلات هفت روستای کلاچان، نعمت آباد، اوجاکله، سیبده، پیچیده، کریم آباد و ذوات غرب در بخش مرکزی چالوس مورد بررسی قرار گرفت که مهم‌ترین آنها کمبود آب آشامیدنی سالم، نبود ماشین  مکانیزه حمل زباله، محرومیت این روستاها از مکان ورزشی مناسب و مشکلات آسفالت معابر بوده است.

در این مراسم عباس نیازی رئیس شورای بخش و رئیس شورای روستای کلاچان سه‌شنبه ۱۱ دی ماه با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات این روستاها نداشتن ماشین زباله است، اظهار کرد: زمانی که هچیرود به شهر تبدیل شد یک سری تجهیزات به شهرداری هچیرود داده شد و ما از داشتن یک ماشین زباله محروم شدیم و مجبوریم با شهرداری هچیرود تعامل داشته باشیم و درخواست ما این است این هفت روستا که کنار هم هستند یک ماشین زباله مکانیزه داشته باشند.

وی افزود: یکی دیگر از چالش‌های ما ادارات خدمات‌رسان شهرستان هستند که برای برخی اقدامات از جمله جابجایی تیر برق از دهیاری توقع دارند که خودشان انجام دهند در حالیکه با توجه به شرایط موجود دهیاری‌ها چندان بودجه و درآمد ندارند و این موضوع در دوران نمایندگان مجلس در ادوار مختلف مورد پیگیری قرار گرفت.

نیازی با بیان اینکه فیبر نوری روستاها جانمایی و در روستاهای ما انجام نشده است، تصریح کرد: با توجه به نیاز امروز به فیبر نوری و مشکلاتی که کابل و سیم دارد درخواست ما اجرای فیبر نوری است.

رئیس شورای کلاچان با بیان اینکه با توجه به فصل کشاورزی سردهنه‌ها مشکل دارد، گفت: ورودی روستای کلاچان ورودی هفت روستا است که جزو شهر هچیرود است و بزرگترین مشکل ما معبر تنگ است که برای تردد مشکل دارد.

در ادامه اکبر راداژ شورای اوجاکله گفت: این روستا به خاطر کمبود منابع مالی قدرتی برای رفع مشکلات ندارند.

وی افزود: این روستا از داشتن آب شرب کافی، آسفالت معابر، مکان ورزشی محروم است.

راداژ خاطرنشان کرد: در این روستا و نعمت آباد دو مدرسه وجود دارد که متروکه است و هیچ فعالیت آموزشی انجام نمی‌شود که می‌تواند در اختیار روستا قرار گیرد.

در ادامه فقیه عضو شورای اسلامی روستای ذوات غرب، بیان کرد: مدت ۱۰ سال که درگیر پل ذوات شرق و غرب هستیم ولی به هیچ نتیجه‌ای نرسیدیم و درگیری‌هایی سر موضوع سد ذوات داریم.

وی گفت: برداشت ماسه پشت سد برای ما معضل شده است و موجب از بین رفتن زیر ساخت‌های جاده در روستا شده است که امور آب باید مدیریت کند و تنها کامیون‌های کوچک رفت و آمد کنند.

در ادامه باقرزاده عضو شورای روستای پیچیده نیز اظهار کرد: در این روستا در سال ۹۲ طرح هادی اجرا شد و ۵ هزار متر زمین عقب نشینی صورت گرفت و در سال ۹۲ حدود ۱۲۰۰ متر برق فشار قوی با کمک اداره برق از دوجمان به پیچیده آورده شد و در حال حاضر نیز ۵۰۰ متر از طریق بنیاد مسکن زیرسازی جاده انجام شده است اما دو تیر برق فشار قوی در مسیر قرار دارد و برای اجرای آسفالت وضعیت مناسبی وجود ندارد بنابراین اداره برق با هزینه خود این دو تیر برق را جابجا کند.

در ادامه سعید علیزاده از روستای نعمت آباد با بیان اینکه انشعابی از رودخانه سردابرود از این روستا عبور می‌کند، اظهار کرد: چند سالی است به علت بالا آمدن آب رودخانه پل روستا زیر آب می‌رود و مشکلات عدیده‌ای را برای ساکنان همجوار رودخانه بوجود می‌آورد.

در ادامه قاسم پاشا زانوسی مدیر آبفای شهرستان چالوس با اشاره به برگزاری چندین جلسه جهت رفع مشکلات آب این چند روستا، اظهار کرد: بخش عظیم اعتبارات شهرستان باید به سمت آب بیای زیرا حفر چاه و بهسازی چاه‌ها نیازمند اعتبارات زیادی است.

وی با بیان اینکه برای بهسازی چاه آب اوجاکله ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شد، افزود: مجتمع آبرسانی ذوات شرق در حال انجام است و حفر چاه جدید جهت رفع مشکل این چند روستا در برنامه قرار دارد که نیازمند تخصیص اعتبار است.

مدیر آبفای چالوس با اشاره به اینکه منابع آب در غرب چالوس کیفیت خوبی ندارد و در زمان بارندگی گل آلود می‌شود، گفت: البته آب این منطقه ناسالم نیست اما کیفیت مورد انتظار را به علت آبهای سفره‌های زیر زمینی ندارد.

پاشا زانوسی تصریح کرد: پروژه بزرگ آبرسانی از مرزن آباد به چالوس و نوشهر و ۱۲۸ روستا در حال انجام است که نیازمند پیگیری از سوی مسئولین است.

مرتضی مختاری مدیر شرکت مخابرات نوشهر، چالوس و کلاردشت در بخشی از صحبتهای خود با اشاره به مشکلات فیبر نوری این چند روستا گفت: هفت میلیارد تومان برای فیبر نوری هچیرود و هرطه کلای چالوس برای ۹ هزار و ۵۰۰ مشترک هزینه شده است.

در ادامه محمد شریفی فرماندار چالوس نیز طی سخنانی با بیان اینکه شوراها و دهیاران باید به صورت جزئی و میزان پیگیری طی این چند سال را بیان کنند، گفت: کلی گویی پسندیده نیست و باید تعداد مراجعات به مدیران و اینکه به چه نتیجه‌ای رسیده است را در اینگونه جلسات بیان کنند.

وی با بیان اینکه دهیاران کلیددار روستا هستند، افزود: دهیاران برای رفع مشکلات روستا باید تدبیر داشته باشد.

شریفی نداشتن اداره اوقاف مستقل در شهرستان چالوس را یکی از مهم‌ترین مشکلات بیان کرد و گفت: اداره کل اوقاف با توجه به گستردگی چالوس و کلاردشت یک اداره مستقل در این شهرستان مستقر کند.

سپس کامران پولادی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طی ۴۶ سال بعد از گذشت انقلاب اسلامی خدمات زیادی به کشور داده شده است که دهیاران باید برای مردم تشریح کنند، گفت: هرچند برای رسیدن به جامعه و محله مطلوب هنوز فاصله داریم اما باید برای مردم بیان کرد که به لحاظ بهداشت و درمان، آموزش و زیرساخت‌ها کجا بودیم و به کجا رسیدیم.

وی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم تا مشکلات برطرف شود، افزود: طی نشست‌های مختلفی که با مردم داشتم مهم‌ترین مشکل و مطالبه مردم بحث آب و کمبود آن است که هرچند آبفا زحمات زیادی کشیده است اما همچنان برخی مناطق از کمبود آب و کیفیت آن ناراضی هستند.

پولادی با اشاره به مشکلات مطرح شده در خصوص در اختیار قرار دادن  دو باب مدرسه خالی در اوجاکله به شورا و دهیاری و همچنین استقرار یک اداره مستقل اوقاف در چالوس، تصریح کرد: دهیاران رئیس جمهور یک روستا هستند بنابراین باید در حد وظایف خود نقش ایفا کنند.

وی با اشاره به مشکل نبود ماشین حمل زباله در این چند روستا، ابراز کرد: طی هماهنگی و پیگیری انجام شده با وزیر، دستور چند دستگاه گرفته شده است که یکی از این خودروها به این چند روستا اختصاص خواهد یافت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403101107977
  • خبرنگار : 50201