امیرحسین آل اسحاق در حاشیه بازدید از خط تولید دو محصول جدید دخانیات مازندران، در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مضرات بالای محصولات دخانی قاچاق موجود در بازار کشور، گفت: تولید سیگار شامل دو بخش توتونی و غیرتوتونی است؛ در موضوع مواد اولیه که توتون را شامل میشود این نکته مهم است که وقتی سیگار به صورت رسمی تولید میشود، مواد اولیه از مبدا و هم در مراحل تولید و پس از آن در ازمایشگاههای مختلف به صورت دقیق بررسی و میزان قطران و نیکوتینی که از آن آزاد شده و در بدن جذب میشود، کنترل و جزئیات آن نیز به صورت واقعی بر روی پاکت درج شده است.
وی افزود: در سیگارهای قاچاق این موارد کنترل نمیشود و بررسی های ما هم نشان میدهد نیکوتین و قطران آنها بیش از چیزی است که بر روی پاکتها درج شده است.
آل اسحاق تصریح کرد: اساسا مواد اولیهای که مورد استفاده شرکتهایی که محصولات آنها به داخل کشور قاچاق میشود، مشکلات جدی دارند و گاها از ضایعات و حتی توتون فاسد استفاده میکنند، چون نظارتی وجود ندارد.
معاون پژوهش و نوآوری شرکت دخانیات یادآور شد: در مورد مواد افزودنی که برای طعم سیگار استفاده میشود نیز در داخل همه موارد تحت مجوز دستگاههای نظارتی از جمله وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو انجام میشود، ولی شرکتهای خارجی که محصولاتشان به داخل قاچاق میشود نیازی به این مجوزها ندارند و میزان امونیاکی که ایجاد میکنند و نیز میزان فلزات سنگین سرطانزای آنها که به سیستم عصبی ضربه میزند، به هیچ وجه با تولیدات داخلی قابل مقایسه نیست. به طور مثال جزئیات پودر کاکائو و گلیسیرینی که در تولیدات داخلی مصرف میشود، کاملا تحت کنترل و استانداردهای مشخص است، ولی در محصول قاچاق مصرف کننده از محتوای آن آگاه است.
وی متذکر شد: مصرف کنندگان اگر فقط به این نکته توجه کنند که چگونه است که برندهای خارجی با ظاهر و بستهبندی زیبا، به قیمت ارزان در بازار یافت میشوند!؟ روشن میشود که محتوای آن قابل اعتماد نیست.
آل اسحاق در ادامه این گفتوگو یاداور شد: متاسفانه به برخی از این محصولات قاچاق موادی افزوده میشود که باعث ایجاد وابستگی در فرد خواهد شد. استفاده از این نوع طعم دهندهها برای همه شرکتها امکان پذیر است، ولی در داخل کشور نه قانون اجازه آن وجود دارد و از حیث اخلاقی و انسانی نیز چنین کاری انجام نمیشود، چرا که هم برای فرد مصرف کننده مضر است و هم ضرر چند برابری برای اطرافیان دارد.
وی درباره فرایند مقابله با قاچاق سیگار در کشور، گفت: طبق قانون دستگاههای مسئول در این زمینه مشخص هستند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این امر را بر عهده دارد و شرکت دخانیات هم تا جایی که امکان دارد، همکاری دارد و اخیرا هم با اعضای کمیته مبارزه با کالای دخانی قاچاق جلساتی داشتهایم.
معاون پژوهش و نوآوری شرکت دخانیات، یادآور شد: وضعیت کیفیت و خطرات کالای قاچاق دخانی در مورد تنباکوی معسل موجود در بازار در حد فاجعه است.
وی در پایان تصریح کرد: مصرف کنندگان سیگار، فریب برندهای جذاب به ظاهر معروف خارجی ارزان قیمتی که اکثرا در کشورهای همسایه غیرقانونی تولید و به داخل کشور قاچاق میشوند را نخورید؛ چرا که ضرر آنها دهها برابر بیشتر از سیگارهای تولید داخل است.
انتهای پیام