مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:

فرسایش در برخی نقاط لرستان به ۵۰ تن در هر هکتار می‌رسد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه فرسایش در برخی نقاط لرستان به ۵۰ تن در هر هکتار می‌رسد، تاکید کرد: کنترل این موضوع مستلزم انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری با سرعت بیشتری است.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فرسایش در لرستان به خاطر شیبی که وجود دارد بسیار زیاد است به گونه‌ای که میانگین کشوری میزان فرسایش در کشور ۱۶ تن در هکتار گزارش شده و این میزان در لرستان ۲۵ تن در هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری نیازمند اعتبارات است که با اعتبارات محدود تا جایی که اعتبارات کفایت کند می‌توان کار انجام داد.

میرزایی بیان کرد: به تناسب حجم اعتبارات در کل اراضی ملی عملیات آبخیزداری و آبخوانداری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال برنامه‌ریزی شده در سطح اراضی استان ۷۳ هزار هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود، اظهار کرد: عمده پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری نیمه دوم سال انجام می‌شود و تا شهریور سال بعد ادامه دارد، اکنون در مرحله برگزاری مناقصه برای عمده پروژه‌ها هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان عامل اصلی فرسایش را شیب‌بالا دانست و با بیان اینکه البته فقر پوشش گیاهی نیز در این امر دخیل است، بیان کرد: در نقاطی از استان پوشش گیاهی کامل وجود ندارد و جنگل و مراتع استان پوشش کاملی ندارند، این ضعیف بودن پوشش گیاهی استان به دلایل طبیعی و انسانی رخ داده به عنوان نمونه حریق و آتش‌سوزی یکی از دلایل تضعیف پوشش گیاهی است.

میرزایی با بیان اینکه اجرای طرح‌های عمومی و عمرانی بدون رعایت استانداردها از دیگر دلایل فرسایش خاک در لرستان است، ادامه داد: زمانی که پروژه عمرانی انجام می‌شود باید با خاک تثبیت شود.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403101107684
  • خبرنگار : 50177