رئیس اتاق بازرگانی زنجان:

ارتباط صنعت و دانشگاه نیازمند زبان مشترک است 

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان گفت: تاکنون توانستیم زبان مشترکی بین صنعت و دانشگاه پیدا کنیم و با تکنولوژی و علم در حوزه صنعت فاصله زیادی داریم. 

صمد یوسفی‌اصل امروز (دوشنبه ۱۰ دی‌ ماه) در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران و سرآمدان علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان اظهار کرد:

در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه کمبود وجوددارد. آیا قصور از طرف صنعت بوده یا از طرف دانشگاه بوده است؟ به نظر می‌رسد تاکنون موفق نشدیم بین این دو حوزه زبان مشترک پیدا کنیم. 

او ادامه داد: بایستی فعال اقتصادی در قدم اول این را قبول کند که در حوزه پژوهش نگاهش را از حوزه اقتصادی پایین‌تر بیاورد؛ همچنین پژوهشگر نیز باید این را قبول کند که از صد عنوان پژوهش شاید یکی قابل قبول باشد و پول یکی را بگیرد. 

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه تکنولوژی، برق و صنعت قدیمی می‌شوند، عنوان کرد: صادرات ما به‌عنوان صنعتگر به کشورهای محدود است و در بحث تکنولوژی و بحث تولید نتوانستیم همگام با دنیا حرکت کنیم. 

یوسفی‌اصل با اشاره به اینکه دانشگاهیان می‌توانند در این قضیه به ما کمک کنند، گفت: فرزندان ما به لحاظ تکنولوژی از ما جلوتر هستند فرزند ۵ ساله ما تکنولوژی روز را دارند ولی ما به لحاظ تولید، تکنولوژی روز را نداریم. 

وی اظهار کرد: قدم اول این است که ارتباط‌مان را با یکدیگر بیشتر کنیم. امروزه حضور شما دانشجویان و اساتید می‌تواند به ما کمک کند و همچنین  کارآفرینان در دانشگاه حضور پیدا کنند. عزت، استقلال ومعیشت کشور در گرو علم است. 

در ادامه رئیس دانشگاه زنجان گفت: هر ملت و کشور و قومی اگر عزت و استقلال و معیشت و اقتصاد و سرآمدی می‌خواهد مجبور است به سراغ علم رود. نتیجه این‌ عمل می‌تواند به تولید و ایجاد ثروت و اشتغال هم  بی‌انجامد. 

جلال بازرگان اظهار کرد: بدون بحث آموزش یقیناً دانشگاه‌های نسل ۲ و ۳ امکان‌پذیر نیست و یا آنطور که بهینه باید باشد، نخواهد بود. 

او با اشاره به اینکه ما درکشور خودمان در حوزه مهندسی ۵۰۰۰ سال قدمت داریم، بیان کرد: دانشمندانی داشته‌ایم که هنوز هم اثراتشان وجود دارد. 

رئیس دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه بیشتر تاریخ کشور را شهرستان‌ها ساخته‌اند، گفت:  کسی که گنبد سلطانیه را ساخته دستور داده که یک‌ سال بگردند و بهترین مکان را برای پایتخت انتخاب کنند و بعد از یک سال به آنجا رسیدند. گذشتگان ما علم و دانش را در تصمیم‌گیری‌ها دخیل می‌کردند. 

او با اشاره به اینکه نقش دانشگاه مهم است و می‌تواند راجع به حل مسائل کشور نقش آفرینی کند، گفت: در بحث انرژی به عنوان یکی از موضوعات روز کشور ما می‌توانیم نقش آفرینی کنیم. در حوزه تولید علم و تبدیل آن به فناوری و تولید ثروت و اشتغال نقش آفرینی دانشگاه در کشور برجسته‌ است.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۲۲:۰۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403101007618
  • خبرنگار : 51009