پرفسور یوسف ثبوتی امروز (دوشنبه ۱۰ دیماه) در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران و سرآمدان علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، اظهار کرد: دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه امسال پنج استاد سرآمد علمی از بین با ۱۰۸ نفر هیئت علمی داشت درحالیکه دانشگاه صنعتیشریف هم ۵ استاد سرامد با ۵۸۰ هیئت علمی و دانشگاه تربیت مدرس ۴ استاد سرآمد با ۷۰۰ هیئت علمی داشت.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه زنجان شهر کوچکی است، جوانی که در سن ۱۸ سالگی میخواهد دانشگاه انتخاب کند، همه شهرهای بزرگ مثل تهران را پیشنهاد میدهند و زنجان انتخاب اول دانشآموزان ۱۸ ساله نیست.
او ادامه داد: بنابراین آنهایی که دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان را برای ادامه تحصیل برمیگزینند افراد متوسطالحال این کشور هستند که ما این افراد را تحویل گرفته و افراد برجسته تحویل جامعه میدهیم.
بنیانگذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به اینکه انتخاب اول دانشجویان، دانشگاههای تهران است، بیان کرد: ولی این دانشگاهها جوانان برجسته را تحویل میگیرند و افراد متوسط بیرون میدهند.
وی افزود: دانشگاههای کردستان، خراسان، کرمان، شیراز از فارغالتحصیلان و اساتید برجسته دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان استفاده میکنند و اساتید برجستهشان از همین دانشگاه تربیت شدهاند.
ثبوتی با اشاره به تئوری آدمهای متوسط، گفت: دوام جوامع در گرو همت آدمهای معمولی جامعه است. تعداد انسانهای نابغه در هر جامعهای و در هر کجای دنیا از یک درصد هزار هم نمیگذرد.
او ادامه داد: به آدمهای معمولی باید فرصت داده شود تا کارشان را بکنند. باید به آدمهای متوسط جامعه که نه خیلی برجسته و نه خیلی ناخلفاند فرصت داده شود تا کارشان را انجام دهند.
ثبوتی با اشاره به اینکه جاهایی در کشور داریم که دزدی در آنها انجام نمیگیرد، گفت: این مکانها دانشگاهها هستند. به دلیل اینکه اولاً دانشگاهها پول زیادی ندارند که کسی هوس اختلاس کند. دوما با واقعیات سر و کار دارد که شامل علوم مبتنی بر مشاهده است و یکی از اصولش این است که هر آن چیزی که از دهانش بیرون میآید باید در واقعیت و در آزمایشگاه دیده شود. اگر چیزی که بیرون میآید در واقعیت و آزمایشگاه دیده نشود، علم نیست و به درد کسی نمیخورد.
بنیانگذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به اینکه اگر به دنبال تقوا هستیم باید در دانشگاهها به دنبالش باشیم، گفت: جوانانی که زیردست ما میآیند از سن ۱۵ تا ۱۸ و نهایت ۲۸ سال هستند که آلایندگیهای اجتماعی را ندارند یعنی هنوز فرصت نداشتند که یاد بگیرند و آدمهای سالمی هستند که استادانشان را هم وادار میکنند سالم بمانند.
انتهای پیام