رئیس بنیاد نخبگان گیلان:

باشگاه دانشمندان پراستناد کشور تشکیل شود/ توجه نخبگان گیلان به چالش های کشاورزی

رئیس بنیاد نخبگان گیلان گفت: پیشنهاد تشکیل باشگاه دانشمندان پراستناد کشور را مطرح کرده ایم و بنیاد نخبگان استان گیلان آمادگی کامل برای راه‌اندازی دبیرخانه باشگاه دانشمندان پر استناد را دارد.

فرهاد شیرینی امروز، ۱۰ دی ماه در مراسم تقدیر و تکریم از دانشمندان برجسته و پراستناد استان گیلان و رتبه های برتر آزمون سراسری، یکی از برنامه های خوب بنیاد ملی نخبگان را تقدیر و تکریم و الگوسازی از چهره های برتر و درخشان دانست و اظهار کرد: هدف اصلی این برنامه روشن کردن چراغ در مسیر حرکت جامعه و ایجاد انگیزه و نشاط و امید در جوانان است تا برای دستیابی به اهداف و آرزوها و آمالشان در عرصه علم و دانش همت کنند.

وی با تاکید بر لزوم الگو قرار دادن شخصیت های برتر برای نسل جوان، افزود: بنیاد نخبگان استان گیلان نیز به دنبال الگوسازی بوده و لذا طی دو سال اخیر دو برنامه ملی تکریم از دکتر درویزه و دکتر ابریشم چیان را برگزار کردیم. امسال نیز دو برنامه تکریم خواهیم داشت که اولین برنامه با محوریت دکتر آرسن میناسیان خواهد بود که ۲۴ دی ماه در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار می شود.

رئیس بنیاد نخبگان گیلان دومین برنامه را با محوریت تکریم از دکتر پیروز دانست که ۸ اسفندماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار می شود و خاطرنشان کرد: هرقدر استانداردهای شناختی ما بالاتر باشد، اثرگذاری ما بالاتر خواهد بود، زیرا دانشمندان پراستناد، شخصیت هایی هستند که نه فقط براساس الگوهای ملی، بلکه براساس الگوهای بین المللی شناخته و معرفی می شوند و این امر به مخاطب اطمینان خاطر می دهد که به راحتی این شخصیت ها را الگوی حرکتی خود قرار دهد.

شیرینی با اشاره به برگزاری سومین نشست تقدیر و تکریم از نخبگان استان در سال جاری، عنوان کرد: پیشنهاد تشکیل باشگاه دانشمندان پراستناد کشور را مطرح کرده ایم و بنیاد نخبگان استان گیلان آمادگی کامل برای راه اندازی دبیرخانه باشگاه دانشمندان پراستناد را دارد.

وی در ادامه اضافه کرد: هدف از تشکیل این باشگاه، هم اندیشی پیرامون مسائل و مشکلات نخبگان استان و ارائه راه حل آنها به مسئولان تصمیم گیر است.

رئیس بنیاد نخبگان گیلان کمک به رشد نخبگان جوان و افزایش تعداد دانشمندان یک و دو درصد و پراستناد ملی را از دیگر اهداف این باشگاه دانست و گفت: تعداد دانشمندان پراستناد یک شاخص مهم برای ارتقای علمی و فرهنگی استان است.

شیرینی استان گیلان را دارای ۳۹ دانشمند پراستناد از دانشگاه های گیلان و آزاد اسلامی و علوم پزشکی و پیام نور دانست و یادآور شد: باید با حل مسائل نخبگان به ارتقای هرچه بیشتر جایگاه اجتماعی نخبگان کمک کنیم.

وی دانشمندان پراستناد را وزنه های شناخته شده در سطح ملی و بین المللی دانست و تاکید کرد: دانشمندان پراستناد به عنوان یک شاخص ارزشمند می توانند به ارتقای توانایی نخبگان جوان کمک کنند.

رئیس بنیاد نخبگان گیلان برنامه های بنیاد ملی نخبگان را به دو دسته تکلیفی و پیشنهادی تقسیم کرد و متذکر شد: هر کدام از دانشمندان ما از یک تخصص و تجربه ارزشمند برخوردارند که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می شود لذا باید با برگزاری سمینارها و وبینارهای ملی در حوزه های فرهنگی و بهداشت و مهندسی و علوم پایه و... به ارتقای جامعه نخبگانی استان کمک کنند.

وی طرح شهید بهشتی و تشکیل هیئت های اندیشه ورز نخبگانی را دو برنامه محوری بنیاد ملی نخبگان دانست و ادامه داد: این دو طرح به شناخت معضلات اجتماعی در استان و کشور و ارائه راه حل برای آنها کمک می کند و تمامی حوزه های اجتماعی را پوشش می دهد لذا از نخبگان استان انتظار داریم برای اثرگذاری بیشتر در سطح استان و کشور، به ارائه مسائل و مشکلات مد نظرشان بپردازند.

شیرینی با بیان اینکه بررسی موضوع چالش های کشاورزی گیلان به عنوان یک هیئت اندیشه ورز نخبگانی به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد: مهاجرت در قالب طرح شهید بهشتی مصوب شده و در دست اقدام است، زیرا امروز مهاجرت معکوس به استان گیلان یکی از مسائل مهم استان است که بایستی مورد توجه خاص قرار بگیرد.

وی موضوع صادرات محصول کیوی را یکی دیگر از مصوبه های طرح شهید بهشتی دانست و بیان کرد: دو طرح مربوط به پسماند و گردشگری نیز در حال داوری بوده و سه طرح با موضوع اقتصاد دریامحور نیز در حال تهیه است؛ همچنین باید به حوزه های مهم مبتلابه استان از جمله سلامت از علوم انسانی گرفته تا بهداشت و درمان توجه کنیم.

رئیس بنیاد نخبگان گیلان طرح احمدی روشن را از طرح های مهم بنیاد ملی نخبگان دانست و اظهار کرد: در طرح احمدی روشن، یک استاد راهبر و تیم دانشجویی داریم که به ارائه راه حل برای مسائل می پردازند لذا اساتید می توانند با توجه به تخصصشان به عنوان استاد راهبر در سامانه «sina.bmn.ir» ثبت نام کنند و تیم تشکیل دهند؛ در حال حاضر سامانه سینا آماده ثبت نام بوده و هر استاد راهبر می تواند حداکثر پنج طرح «دو طرح اولویت محور و سه طرح تقاضامحور» را ارائه و حمایت های مالی بیرونی را جذب کند.

شیرینی از تصویب سه عنوان کلی برای گیلان در طرح احمدی روشن خبر داد و اضافه کرد: «علوم انسانی»، «امنیت غذایی، کشاورزی و آب» و «روغن و روغن کشی با نگاه متمرکز بر رودبار و زیتون» به تصویب رسیده؛ البته به دنبال جلب توجه بنیاد ملی نخبگان برای ارائه طرح در حوزه های مهندسی و علوم پزشکی نیز هستیم.

وی با اشاره به ظرفیت های فوق العاده گیلان در حوزه متخصصین، کارشناسان و دانشجویان، یادآور شد: گیلان می تواند به عنوان استان اثربخش و اثرساز در کشور معرفی شود؛ در این راستا نیازمند معرفی بیش از پیش ظرفیت ها و توانمندی های استان هستیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه پس از اظهار نظر تعدادی از حاضرین درخصوص موارد مطرح شده که همراه با استقبال ایشان از برنامه های بنیاد بود، از دانشمندان برجسته و پراستناد استان و همچنین دانشجویان حائز رتبه های برتر در کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403101007581
  • خبرنگار : 50040