رئیس اداره امور مالیاتی کاشمر مطرح کرد

نشان‌دار کردن مالیات؛ طرحی برای پایان پروژه‌های نیمه‌تمام

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر گفت: مودیان می‌توانند با نشان‌دار کردن مالیات خودشان، به اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام کمک کنند.

عباس صالح در نشست خبری با بیان اینکه مالیات یکی از جنبه‌های اساسی مالی عمومی است و نقش مهمی در رشد توسعه و اقتصاد هر جامعه‌ای دارد، افزود: نظام مالیاتی طی سال‌های اخیر در ایران با تمرکز بر افزایش کارآیی، اثربخشی و جمع‌آوری و بهره‌برداری مالیات دست‌خوش اصلاحات چشم‌گیری شده است.

وی یکی از این اقدامات راهبردی را ارائه رویکرد جدیدی برای تعیین نحوه هزینه مالیات از سوی خود مودیان و مالیات دهندگان دانست و تصریح کرد: این رویکرد به مالیات دهندگان این اجازه را می‌دهد که مالیات پرداختی‌شان را چگونه در پروژه‌های زیرساختی هزینه کنند.

صالح با اشاره به اینکه اصطلاحاً به این طرح نشان‌دار کردن مالیات می‌گویند، افزود: این رویکرد جدید مصرف مالیات بر اساس مصوبه هیات وزیران است که مالیات دهندگان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ یا همان مودیانی که از طریق سیستمی مالیات خود را پرداخت می‌کنند می‌توانند انتخاب کنند که مالیاتشان را در چه پروژه یا زیرساختی هزینه کنند.

وی با اعلام اینکه اشخاص مشمول ماده ۱۰۰ به طور مستقیم می‌توانند بر نحوه استفاده از مالیاتشان تأثیر بگذارند، افزود: مودیان می‌توانند نتایج ملموس مشارکت‌های مالیاتی خود را در توسعه پروژه‌های زیرساختی کشور تعیین و مشاهده کنند.

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر خاطرنشان کرد: این راهبرد جدید حکمرانی مردم در نظام مالیاتی و امکان تخصیص دقیق منابع مالیاتی مؤدی با پروژه انتخابی را فراهم می‌کند.

وی گفت: مالیات دهنده می‌تواند مالیات خود را به بخش‌هایی از جمله بهداشت و درمان، راه‌سازی، خدمات شهری و روستایی و ... اختصاص دهد.

صالح افزایش شفافیت مالیاتی، مشارکت بیشتر مودیان مالیاتی در عینیت بخشیدن مالیات مردم برای مردم، بهبود انطباق مالیاتی و توسعه هدفمند را از جمله مزیت‌های طرح نشان‌دار کردن مالیات دانست و افزود: مالیات دهندگان می‌توانند از پروژه‌های زیرساختی خاصی که با اولویت‌ها و ارزش‌های آنها همسو باشد حمایت کنند.

وی در خصوص نتایج نشان‌دار کردن مالیات مودیان تبصره ماده ۱۰۰ گفت: توزیع عادلانه مالیات، اتمام پروژه‌های مهم و نیمه‌تمام، رعایت عدالت در زمینه تخصیص مالیات و... از مهم‌ترین نتایج این طرح است.

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر با اعلام اینکه تاکنون در این طرح ۹۰ درصد کسبه و صنوف مختلف تهران مالیاتشان را به ۱۶ استان محروم تخصیص داده‌اند، بیان کرد: تعیین و تخصیص مالیات در پروژه نشان‌دار کردن معادل ۳۹۸ میلیارد تومان در خراسان رضوی برای بیش از ۲۰۸ طرح زیرساختی بوده که از این تعداد ۱۳۹ پروژه به طور کامل تأمین اعتبار شده است.

وی اظهار کرد: در این ۱۳۹ پروژه ۲۱ هزار و ۱۸۷ مؤدی مالیاتی نقش داشته‌اند و محل مصرف مالیات را خودشان مشخص کرده‌اند. پروژه‌هایی که می‌شود مالیات خود را برای آنها در نظر گرفت بخش بهداشت و درمان شامل احداث بیمارستان، مراکز بهداشت، پایگاه سلامت، اورژانس و...، آموزش و پرورش برای احداث کلاس درس، مدرسه، کتابخانه و سایر مسائل آموزشی، بخش حمل و نقل برای احداث راه و رفع نقاط حادثه‌خیز، توسعه و خدمات روستایی، شهری و عشایری، فرهنگ و هنر و گردشگری، منابع آب، ورزش و تفریحات، صنعت و معدن، حفظ نظم و امنیت عمومی، آموزش عالی، پروژه‌های عمومی و قضایی، حفاظت از محیط‌زیست، دین و مذهب و دیگر بخش‌ها می‌شود.

اختصاص ۲۸ میلیارد ریال به پروژه‌های نیمه تمام کاشمر و کوهسرخ

صالح با بیان اینکه از ۱۳۹ پروژه، ۶پروژه مربوط به شهرستان کاشمر و کوهسرخ بوده که از محل طرح نشان‌دار کردن مالیات به طور کامل تأمین اعتبار شده است، گفت: احداث پایگاه اطلاع‌رسانی گردشگری کاشمر با مبلغ ۴ میلیارد ریال، سالن ورزشی روستای ایور با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار، اجرای طرح هادی روستای تولا با ۲ میلیارد ریال، اجرای طرح هادی روستای کوشه با ۲ میلیارد ریال، اجرای طرح هادی روستای اسحاق‌آباد با ۸ میلیارد ریال و احداث خانه عالم روستای تولا با ۲ میلیارد ریال به طور کامل از محل طرح نشان‌دار کردن مالیات تأمین اعتبار شده است.

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر خاطرنشان کرد: سازمان برنامه‌وبودجه پروژه‌ها را به سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کند و مردم از طریق سامانه می‌توانند پروژه‌هایی که نیاز به اعتبار دارد را انتخاب کنند.

وی گفت: برای اجرای باند دوم محور شادمهر، کاشمر، بردسکن، انابد- از سه‌راهی شادمهر تا علی‌آباد- بخشی از پروژه به طول ۷ کیلومتر به ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داشته که ۱۵۵ میلیارد ریال آن از محل طرح نشان‌دار کردن مالیات تأمین اعتبار شده است.

صالح افزود: ۲۰۸ طرح زیرساختی در خراسان رضوی ۸۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته که تاکنون برای ۱۳۹ طرح ۳۹۸ میلیارد تومان توسط ۲۱ هزار و ۱۸۷ نفر تأمین اعتبار شده است.

وی میزان اعتبار باقی مانده را ۴۲۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از کل پروژه‌های استان تاکنون برای ۴۸.۳۰ درصد تأمین اعتبار شده است.

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر با بیان اینکه با تمامی مسئولان شهرستان جلساتی برگزار شده و درخواست شده که اگر پروژه‌ای دارند که اعتبار نیاز دارد را اعلام کنند، تصریح کرد: هر ماه به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها از سوی اداره مالیاتی مبالغی واریز می‌شود.

افزایش ۹۶ درصدی واریزی به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

وی با اشاره به اینکه مبلغی که به حساب فرمانداری‌ها واریز می‌شود برای روستاهای فاقد دهیاری است، به آمار ۹ ماهه امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و گفت: واریزی‌های امسال به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مجموع ۹۶ درصد رشد داشته است.

صالح خاطرنشان کرد: در مجموع یک هزار و ۴۲۲ میلیارد و ۸۴۹ میلیون ریال در ۹ ماهه امسال به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری شهرستان کاشمر و کوهسرخ واریزی داشته‌ایم که رشد ۹۶ درصدی به نسبت سال گذشته داشته است.

وی تصریح کرد: به حساب شهرداری ریوش طی ۹ ماهه امسال ۴۷ میلیارد ریال و در مدت مشابه سال قبل ۲۴ میلیارد ریال با ۹۶ درصد رشد، به حساب شهرداری فرگ قلعه امسال ۳۷ میلیارد ریال و سال گذشته ۳ میلیارد ریال با هزار و ۱۴۷ درصد رشد به نسبت سال گذشته و برای شهرداری کاشمر امسال ۸۵۵ میلیارد ریال در مقایسه با ۹ ماهه سال قبل که ۴۳۷ میلیارد ریال بوده با ۹۶ درصد رشد واریز شده است.

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر با اشاره به اینکه همچنین امسال به حساب تمامی دهیاری‌ها ۴۶۸ میلیارد ریال واریز شده که این رقم در سال قبل ۲۵۵ ریال بوده و ۸۳ درصد رشد داشته است، افزود: همچنین عشایر ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیارد ریال دریافت کرده‌اند که در سال گذشته این رقم ۶ میلیارد و ۵۷۰ میلیون ریال بوده و امسال رشد ۹۶ درصدی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین به حساب روستاهای فاقد دهیاری هم یک میلیارد و ۶۳۶ میلیون ریال واریز شده که به نسبت سال قبل که ۸۳۶ میلیون ریال بوده ۹۶ درصد رشد دارد.

صالح با بیان اینکه شهرهایی که جمعیت بیشتری دارند اعتبار بیشتری می‌گیرند، گفت: حدود ۵۰ درصد عوارض استان را شهر مشهد می‌گیرد، مبالغ توسط استان توزیع می‌شود.

کاشمری‌ها در به سرانجام رساندن پروژه‌های شهر خودشان مشارکت کنند

وی با اشاره به اینکه روستایی در سطح استان و شهرستان نداریم که از اداره دارایی عوارض دریافت نکرده باشند، افزود: شهروندان می‌توانند از طریق سامانه ۱۵۲۶ فرارهای مالیاتی را گزارش دهند.

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر افزود: کاشمری‌هایی که در هر جای کشور هستند می‌توانند از طریق طرح نشان‌دار کردن مالیات، در به سرانجام رساندن پروژه‌های شهر خودشان مشارکت داشته باشند.

وی گفت: برای اینکه پروژه‌ای در طرح نشان‌دار کردن قرار بگیرد ابتدا باید مسئولان شهرستان به ادارات کل استان اعلام کنند تا به سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام شود.

صالح با بیان اینکه پروژه‌های نیمه‌تمام بسیاری در شهرستان داریم که از طریق طرح نشان‌دار کردن مالیات می‌توانند تأمین اعتبار شوند، اظهار کرد: پروژه کاشمر به شادمهر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های نیمه‌تمام است.

بررسی حساب افراد در صندوق‌های قرض‌الحسنه 

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی تمامی حساب‌های بانکی حتی حساب‌های صندوق‌های قرض‌الحسنه هم بررسی می‌شود، افزود: برخی از کسبه، خریدار را مجبور به کارت به کارت کردن و یا واریز به حساب صندوق‌ها می‌کنند.

رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان کاشمر بیان کرد: برخی از افراد علیرغم تراکنش‌های بالایی که دارند اما فاقد پرونده مالیاتی هستند، در تلاش برای شناسایی فرارهای مالیاتی که به آنها فعالیت‌های زیرزمینی گفته می‌شود هستیم.

وی با بیان اینکه دیگر صندوق‌های قرض‌الحسنه هم برای فرار مالیاتی مناسب نیست، افزود: ۵۰ درصد کسبه کاشمر معاف از مالیات هستند، ۲۵ درصد مالیات را پرداخت نمی‌کنند و باقی نیز خودشان برای پرداخت مالیات مراجعه دارند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403101007557
  • خبرنگار : 30147