اخبار سیاسی ۱۰دی؛ تاکید پزشکیان بر یکسان‌سازی اطلاعات مالی/حکم رهبری درباره «بازگرداندن قرض»

«استفتاء از دفتر رهبر انقلاب»،‌ «یکسان‌سازی اطلاعات اقتصادی»،‌ «سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران»، «واردات خودرو در سال آینده» و ... از موضوعات مهم خبری دهم دی ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی مقام معظم رهبری به سوالی درباره «حکم کاهش ارزش پول بعد از قرض دادن» پاسخ داد.

در ادامه پاسخ به سوالات پر تکرار و شرعی هم‌وطنان،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین محمد رضایی به تشریح نظر فقهی مقام معظم رهبری درباره «حکم کاهش ارزش پول بعد از قرض دادن» پرداخت و با اشاره به اینکه تورم موجب پایین آمدن ارزش پول قرض داده شده می‌شود، در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی تکلیف پولی که اکنون قرض داده می‌شود و مثلا ۲ سال دیگر قرار است برگردانده شود، چیست؟ گفت: در این زمینه چند نفر از مراجع عظام تقلید از جمله مقام معظم رهبری نظرات واحدی دارند. نظر ایشان این است که مطالبه پول بیشتر در زمان اتمام قرارداد قرض‌الحسنه بلا اشکال است. پول اضافه پرداختی در حکم ربا نیست. از آن مهمتر اگر قرض گیرنده افت پول قرض گرفته شده را به قرض دهنده پرداخت نکند، شرعا به او بدهکار می‌ماند و دِینش به او را ادا نکرده است.

****

پیش از ظهر امروز، جلسه نحوه اجرای ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم به منظور اتصال و یکسان‌سازی اطلاعات اقتصادی با حضور رئیس جمهور برگزار شد.

مسعود پزشکیان در این جلسه با تاکید بر ضرورت جمع‌آوری و یکسان‌سازی اطلاعات مالی و اقتصادی افراد و اتصال سامانه‌های اطلاعاتی در این زمینه به یکدیگر گفت: جمع آوری اطلاعات و تحلیل داده‌ها و اتصال آنها به یکدیگر و شکل دادن به ساختارهایی برای این کار، نیازمند یک اراده قوی در مدیران است، اگر آن اراده نباشد حتی بهترین قانون و ساختار هم نتیجه‌بخش نخواهد بود.

رئیس  دولت چهاردهم همچنین در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری با اعضای فراکسیون امید مجلس دهم دیدار و با آنها به گفت‌وگو پرداخت.

رئیس جمهور ظهر امروز هم دیداری «سید بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان داشت و در این دیدار، نگاه و رویکرد عملی جمهوری اسلامی ایران را گسترش صلح و امنیت در منطقه و میان همه کشورهای اسلامی توصیف کرد و خواستار تعامل جدی‌تر ایران و عمان در این راستا شد.

وزیر خارجه عمان که در رأس هیاتی به تهران سفر کرده است، با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم دیدار و گفت‌وگو کرد.

****

در چهلمین جلسه هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت با حضور معاون اول رئیس جمهور ، بعد از بررسی املاک مازاد معرفی شده در استان‌های گیلان، خوزستان، خراسان جنوبی، لرستان، کردستان، فارس،‌کرمان، یزد، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، آذربایجان غربی، ایلام، قزوین و سمنان با واگذاری تعدادی از املاک که مطابق قانون با واگذاری یا تهاتر آنها، امکان مولدسازی درسایر بخش‌های مربوط وجود داشت، موافقت شد.

در این جلسه، عارف با بیان اینکه املاک مازاد معرفی شده باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شده و در بخش مولدسازی از درآمد حاصله از آن‌ها استفاده شود، خواستار آن شد که جلسات همچنان به شکل منظم و دقیق برگزار تا درباره این املاک تصمیم‌گیری شود.

همچنین در یازدهمین جلسه شورای اقتصاد که  در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، موضوعات «تعیین تعرفه خدمات صورتحساب‌های الکترونیکی شرکت‌های معتمد مالیاتی»، «‌اصلاح مصوبات شورای اقتصاد برای اجرای طرح توسعه حمل و نقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلان شهر اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم» و «تعیین حدنصاب ارزش کالاها و خدمات ایرانی در طرح‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر، موضوع بند ب ماده ۵ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 پس از ارائه این گزارش، محمدرضا عارف با تاکید بر ضرورت و نیاز امروز ایران به حضور تعاونی‌ها در صحنه صنعت، کشاورزی و اقتصاد ایران گفت: متاسفانه دولت‌ها در چند دهه اخیر، به جای پرداختن به تعاونی‌ها به سمت «تمرکزگرایی» رفتند و این دیدگاه باعث شد تعاونی‌ها در عمل حذف شوند اما راهبرد اصلی دولت چهاردهم بازگشت به حضور مردم در صحنه اقتصاد و واگذار کردن امور به تعاونی‌ها است.

گزارش ایسنا درباره جهت‌گیری دولت چهاردهم از ابتدای فعالیتش تا به امروز با عنوان  «همت برای حل مشکلات، به جای نقد بی‌محابای گذشته» را می توانید در این لینک بخوانید.

در بخشی از این گزارش آمده است:‌رویکرد دولت چهاردهم دستیابی به وفاق ملی و پرهیز از ایجاد تنش داخلی برای حل مشکلات است. دولت به درستی متوجه شد که نقد بی محابای گذشته باری از دوش مردم برنمی‌دارد بلکه موجب بروز اختلافات داخلی شده و چه بسا بر مشکلات بیفزاید. دولت به جای نقد گذشته در منظر عام و انداختن مشکلات به گردن مسئولان گذشته، همت خود را برای حل این مشکلات به کار برده است.

****

نایب رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، ایرادات هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبه مجلس درباره واردات خودرو در سال آینده تشریح کرد.

محسن زنگنه با بیان اینکه عمده ایراد هیات عالی نظارت درباره میزان ارز تخصیص داده شده برای واردات خودرو است گفت که احتمالا مجلس بر مصوبه خود اصرار کرده و موضوع به مجمع تشخیص فرستاده می‌شود.

****

در پی انتشار خبر درگذشت جیمی کارتر، سی و نهمین رئیس‌جمهور آمریکا، ایسنا در گزارشی با عنوان «درگذشت «جیمی کارتر» در سالروز سفرش به ایران» به مرور تاریخی سفر وی به ایران پرداخت.

در ابتدای این گزارش با اشاره به اینکه جیمی کارتر در سن ۱۰۰ سالگی و در سالروز سفرش به ایران در سال ۱۳۵۶ درگذشت، آمده است: کارتر دو سال بعد از انتخاب، به همراه همسر و تیمی ۴۰۰ نفره از تاجران، مستشاران و کارشناسان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به ایران سفر کرد و ۱۷ ساعت در ایران ماند و از ایران به هند سفر کرد؛ البته پس‌لرزه‌های سفرش به ایران در نهایت موجب غرق شدن نظام شاهنشاهی شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403101007439
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها