فعالان اقتصادی کرمانشاه در گردهمایی «بازاریان بصیر» چه گفتند؟

فعالین اقتصادی کرمانشاه مهمترین مسائل و مشکلات خود را خصوصا در زمینه ناترازی انرژی و کمبود برق با امام جمعه کرمانشاه در میان گذاشتند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، گردهمایی بازاریان بصیر با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه و جمعی از اصناف، بازاریان، فعالین اقتصادی، صنعتگران و تجار کرمانشاه، امروز(۱۰ دی) در محل اتاق بازرگانی برگزار شد و فعالین اقتصادی استان به بیان خواسته‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند.

رضا سلیم ساسانی رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در این نشست با بیان اینکه اصناف، صنعتگران و تولیدکنندگان استان کرمانشاه به شدت در زمینه انرژی از جمله برق، گاز و سوخت گرفتار هستند، گفت: اگر چه شرایط و مشکلات کشور برای ما قابل درک است، اما باید تدابیری برای حمایت از فعالین اقتصادی که در این شرایط سخت مشغول به کار هستند، اندیشیده شود.

وی مجموع مصرف برق کرمانشاه در زمان پیک را هزار مگاوات اعلام کرد و ادامه داد: این در حالیست که در استان ۲۴۰۰ مگاوات برق تولید می‌شود و مازاد آن به مصرف سایر استان‌ها می‌رسد. اگرچه مخالف کمک به تامین برق سایر استان‌ها نیستیم، اما لازم است ابتدا برق مورد نیاز بخش تولید و صنعت داخل استان تامین شود.

موضوع دیگری که رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه به آن اشاره کرد لزوم کسب نظر از فعالین بخش خصوصی برای انتخاب مدیران در پست‌های مدیریتی مرتبط با حوزه‌های اقتصادی و بخش تولید بود و افزود: فعالین اقتصادی در بطن کار هستند و می‌توان در انتخاب افراد توانمند و شایسته از آنها کسب نظر کرد.

رییس اتاق اصناف کرمانشاه سپس از دغدغه مردم مبنی بر سد معابر در خیابان‌های شهر کرمانشاه بواسطه فعالیت دستفروشان نیز یاد کرد و گفت: بر اساس ماده ۵۵ قانون نظام صنفی، شهرداری‌ها باید زمینه احداث بازارچه‌ها و شهرک‌های مشاغل را فراهم کنند و در این خصوص نیازمند همراهی بیشتر شهرداری هستیم.

وی عمده تمرکز دستفروشان را در خیابان‌های نوبهار، مسکن و همچنین میدان آزادی تا میدان آیت‌الله کاشانی دانست و اظهار کرد: در کنار همکاری شهرداری، به همکاری خود اتحادیه‌های صنفی نیز برای جلوگیری از سد معبر نیاز داریم.

رئیس اتاق اصناف کرمانشاه در ادامه از وجود ۵۰ هزار واحد صنفی در کرمانشاه خبر داد و تاکید کرد: اصناف، بازاریان و تجار همواره در طول تاریخ ثابت کرده‌اند پای نظام و انقلاب ایستاده‌اند و در همه دوره‌های زلزله، سیل، شیوع بیماری کرونا و... پای کار بودند.

ساسانی با بیان اینکه امروز دشمن تلاش می‌کند از طریق جنگ نرم برای اقتصاد و معیشت مردم مشکل ایجاد کند، اظهار کرد: اصناف و فعالین اقتصادی این بار هم در کنار مردم، نظام و انقلاب خواهند ماند و دشمن را در رسیدن به خواسته‌های شومی که دارد، ناکام می‌گذارند.

مشکل برق صنایع کرمانشاه با ۳۰ مگاوات حل می‌شود

فرهاد مرزی دبیر اجرایی خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه امروز حال تولید و صنعت استان خوش نیست، یکی از مهمترین چالش‌های پیش‌روی بخش صنعت را ناترازی انرژی و قطع برق اعلام کرد.

وی با بیان اینکه تنها تامین ۳۰ مگاوات برق می‌تواند مشکل برق صنایع کرمانشاه را حل کند، گفت: تمام مصرف خانگی، صنعتی و تجاری برق کرمانشاه به اندازه مصرف گل‌گهر سیرجان نیست. برخی از مال‌های بزرگ تهران ۳۰ تا ۴۰ مگاوات مصرف برق دارند، اما تولید و صنعت کرمانشاه تنها نیازمند ۳۰ مگاوات است.

مرزی با اشاره به اینکه با رایزنی‌های فراوان قرار شد قطع برق صنایع استان از دو روز در هفته به یک روز کاهش یابد، افزد: اگرچه قطع برق یک روز شده، اما زمان آن از ۱۲ ساعت به ۲۴ ساعت افزایش یافته و در عمل تغییری در میزان خاموشی اعمال شده رخ نمی‌دهد.

دبیر اجرایی خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه با بیان اینکه برخی صنایع برای تامین برق خود با سختی فراوان و هزینه زیاد ژنراتور خریداری کرده‌اند، عنوان کرد: همین افراد نیز برای تامین سوخت مورد نیاز ژانراتورها با مشکل مواجهند و باید گازوئیل را با نرخ آزاد بین هفت تا ۱۰ هزار تومان بخرند.

وی تنها راهکار برون رفت صنایع از وضعیت فعلی و جلوگیری از مشکل قطعی برق صنایع در سال‌های آینده را ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در واحدهای صنعتی دانست و خواستار حمایت دولت برای راه‌اندازی این نیروگاه‌ها شد.

مرزی از پیامدهای قطع برق نیز یاد کرد که ظرفیت تولید صنایع کرمانشاه را به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسانده و نتایج آن در گرانی کالاها در بازار خود را نشان خواهد داد.

دعوت مدیرکل صمت کرمانشاه برای پیوستن به پویش «۲ درجه کمتر»

محسن دارابی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این نشست از وضعیت رو به رشد حوزه صنعت و تجارت در کرمانشاه خصوصا در سال‌های پس از انقلاب یاد کرد و گفت: زمانی در کرمانشاه تنها ۹ واحد صنعتی داشتیم، اما امروز این تعداد به ۹۲۰ واحد صنعتی رسیده است.

وی با بیان اینکه کرمانشاه زمانی حتی یک دلار هم صادرات نداشت، اما امروز صادرات آن به بیش از سه میلیارد دلار در سال رسیده، افزود: تعداد واحدهای صنفی نیز از پنج هزار واحد اکنون به ۸۰ هزار واحد در استان رسیده است.

دارابی در ادامه از همه دعوت کرد با پیوستن به پویش دو درجه کمتر، به تامین گرما و نور پایدار در سراسر کشور کمک کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403101007402
  • خبرنگار : 50181