به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
معکوس کردن آسیب استخوانی ناشی از افزایش سن با فستینگ و ژن درمانی
تحقیقات جدید نشان داده است که ترکیب رژیم غذایی فستینگ متناوب با یک بانداژ تخصصی زیست پزشکی میتواند ترمیم استخوان را در موشهای مسن به سطوحی قابل مقایسه با حیوانات جوانتر بازگرداند.
پایش ۱۰ دقیقهای میزان آلایندگی دودکشهای صنایع با سیستمهای بومی
با هدف کاهش آلایندههای هوا متخصصان یکی از شرکتهای دانشبنیان سیستمهای پایش و اندازهگیری آلایندههای دودکشهای بخشهای صنعتی را طراحی و عرضه کردند و به گفته آنها این سیستمها هم اکنون در برخی از پتروشیمیها و صنایع سیمانسازی کاربردی شده است.
توسعۀ هوش مصنوعی در ۲۰۲۵ به بنبست میرسد؟
هرچند پیشبینیهای اخیر حاکی از این است که در سال ۲۰۲۵ سرعت پیشرفت هوش مصنوعی کُندتر خواهد شد، اما سرمایهگذاریها در این حوزه ادامه خواهد داشت و شرکتهایی مانند انویدیا همچنان پیشتاز خواهند ماند، هرچند بازار با نوسانات قابل توجهی روبرو خواهد بود.
توزیع روزانه بیش از ۱۰ هزار پرس غذا در دانشگاه/میزان تقاضای غذای دانشجویی افزایش یافته است
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه به طور میانگین روزانه بیش از ۱۰ هزار پرس غذا در دانشگاه علوم پزشکی تهران توزیع میشود، گفت: میزان تقاضا از سوی دانشجویان به دلیل افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو افزایش یافته است.
تحقق رؤیای دستیابی به دانش فنی راکتورهای همزندار صنایع از سوی دانشبنیانها
متخصصان یکی از شرکتهای دانشبنیان به دانش فنی طراحی و ساخت راکتورهای همزندار با فشار بالا که قادر باشد در عین داشتن فشار و دمای بالا، فرآیند همزدن را برای اپراتور فراهم کند، دست یافتند و از این دستگاه در صنایع پتروشیمی استفاده میشود.
تاثیر گیاهان دارویی در ارتقای سلامتی و بهبود کیفیت زندگی در کشور
گیاهان دارویی با قدمتی چندهزار ساله و اثرات درمانی اثباتشده، نقش مهمی در ارتقاء سلامت عمومی جامعه دارند. استفاده از این منابع طبیعی به کاهش وابستگی به داروهای شیمیایی، پیشگیری از بیماریها و بهبود کیفیت زندگی افراد کمک میکند.
تأکید رئیس جهاد دانشگاهی بر ضرورت توجه ویژه به مسئولیت اجتماعی در ایران
رئیس جهاد دانشگاهی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به مسئولیت اجتماعی در ایران، گفت: در حقیقت مسئولیت اجتماعی ضمانت کاری است که سازمان، نهاد، شرکتهای بزرگ و معادن انجام میدهند.
آخرین پرتاب سال ۲۰۲۴ اسپیسایکس در شب سال نو انجام میشود
شرکت فضایی خصوصی اسپیسایکس در حال آماده شدن برای انجام آخرین ماموریت خود در سال ۲۰۲۴ است.
«انویدیا» در سال ۲۰۲۵ برای رباتها رایانه میسازد
گام جدید شرکت «انویدیا» در سال ۲۰۲۵، ساخت رایانههایی برای رباتهای انساننماست.
هندسه کوانتومی برای اولین بار در فلز کاگوم رمزگشایی شد
ما اطلاعات زیادی در مورد الکترونها از نظر انرژی، ماهیت و حرکت آنها داریم. با این حال، هندسه کوانتومی آنها یک معما باقی مانده است.
کشف قدیمیترین نوشته الفبایی در شهر باستانی سوریه
گروهی از محققان دانشگاه جان هاپکینز بعد از حفاری یک مقبره تاریخی در سوریه، شواهدی از قدیمیترین نوشتههای الفبایی در تاریخ بشر را پیدا کردند؛ این نوشتهها بر روی استوانههای سفالی به اندازه انگشتان دست حکاکی شده است.
فوران یک شراره خورشیدی بزرگ در آخرین نفسهای سال ۲۰۲۴
در روز ۲۹ دسامبر یک شراره خورشیدی بزرگ فوران کرد که باعث قطع گسترده ارتباطات رادیویی در بخشهایی از زمین شد.
موشها صاحب عینک واقعیت مجازی شدند!
در حالی که کاربرد عینک واقعیت مجازی برای جوندگان ممکن است خرید یک هدیه زیبا برای موش خانگی به نظر برسد، اما مجموعه جدیدی از عینکهای واقعیت مجازی که برای جوندگان تولید شدهاند، هدف بسیار جدیتری را پیش میگیرند. مخترعان میگویند که این عینکها میتوانند به پیشبرد تحقیقات در مورد بیماری آلزایمر و سایر بیماریهای مغزی کمک کنند.
انعکاس آینده خورشید در یک دمبل کیهانی
سحابی «مسیه ۲۷» که به «سحابی دمبل» مشهور شده است، اطلاعاتی را درباره آینده خورشید در اختیار ما میگذارد.
آغاز به کار اولین لودرهای برقی خودران در معدنی در کانادا
این لودرهای قدرتمند جدید، عملیاتها را بهینه میکنند و زمان عملیاتها را در معدن کاهش میدهند.
گستردهتر شدن چتر پوشش بیمه تکمیلی بر سر فعالان دانشبنیان
بیمه درمان تکمیلی شرکتهای دانشبنیان با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و با امکان پوشش اعضای خانواده و دامنه گستردهتر پوششهای درمانی ارائه میشود.
شناسایی جهش آنفلوانزای پرندگان در انسان
محققان جهش آنفلوانزای پرندگان را در انسان، در میان موارد عفونت جدید در گربهها تشخیص دادهاند.
آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی راهاندازی میشود
دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم از راهاندازی آزمایشگاه ملی هوشمصنوعی خبر داد و گفت: چارهاندیشی در خصوص ناترازی انرژی، آلودگی هوا و هر آنچه که زیست روزمره مردم را تهدید میکند، کارویژه این آزمایشگاه است.
رفع آلودگی میکروبی آب با «جریان الکتریسیته»
آب آشامیدنی سالم، یکی از نیازهای اساسی زندگی انسان، همچنان در بسیاری از نقاط جهان با چالشهای جدی مواجه است. پژوهشگران در تلاش هستند روشهای نوینی را برای اطمینان از کیفیت آب و حذف آلایندهها ارائه دهند.
۱۸ دانشمند زن ایران جزو دانشمندان یک و دو درصد دنیا قرار گرفتند
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه ۱۸ زن ایرانی جزو دانشمندان یک و دو درصد دنیا قرار گرفتند، گفت: دانشگاه الزهرا(س) باید به عنوان یکی از مسئولیتهای روشنگری در فضای عمومی جامعه به تبیین الگوی سوم زن که در بستر انقلاب اسلامی ایران رخ داده، اقدام کند.
تربیت بیش از ۵۰ هزار نیروی انسانی تحصیل کرده در دانشگاه الزهرا
رئیس دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به تحصیل بیش از ۵۰ هزار دانشجوی دختر در این دانشگاه، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار دانشجو در رشتهها و مقاطع مختلف مشغول تحصیل در دانشگاه الزهرا هستند.
هنر ایرانی اسلامی نیازمند یونانزدایی است
رئیس فرهنگستان هنر در همایش ملی هنر در منظر اندیشه اسلامی، بر ضرورت یونانزدایی از هنر ایرانی اسلامی تأکید کرد و هنر اسلامی را ابزاری برای ترویج فضایل و درمان رذایل دانست.
انتهای پیام