آخرین بسته کمکی دولت بایدن به کی‌یف به ارزش ۵.۹ میلیارد دلار

رئیس‌جمهور آمریکا امروز (دوشنبه) بسته کمکی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار به اوکراین را اعلام کرد. وزیر خزانه‌داری آمریکا هم از کمک ۳.۴ میلیارد دلاری از محل بودجه کمک‌ها به اوکراین خبر داد. به این ترتیب مجموع آخرین بسته کمکی دولت بایدن به اوکرانی حدود ۶ میلیارد دلار می‌شود.

به گزارش ایسنا، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد: «امروز من مفتخرم که بسته امنیتی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار برای اوکراین را اعلام کردم.»

کاخ سفید به نقل از بایدن گزارش کرد: «این کمک میلیاردی برای این است که مردم اوکراین به دفاع از استقلال و آزادی خود در جنگ با روسیه ادامه می‌دهند.»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت پنتاگون در حال انتقال صدها هزار گلوله توپ و هزاران راکت و صدها خودروی زرهی است که اوکراین را در زمستان تقویت می‌کند.

اعلامیه بایدن شامل ۱.۲۵ میلیارد دلار کمک نظامی از ذخایر ایالات متحده و بسته ابتکاری کمک امنیتی اوکراین (USAI) به ارزش ۱.۲۲ میلیارد دلار است که آخرین بسته کمکی آمریکا در زمان ریاست جمهوری بایدن است.

بر اساس USAI، تجهیزات نظامی از صنایع دفاعی یا شرکا تهیه می شود، نه از سهام آمریکا، به این معنی که ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد تا به میدان نبرد برسد.

«جنت یلن»، وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای گفت که کمک‌های مستقیم که با هماهنگی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده و وزارت امور خارجه ارائه شده است، پرداخت نهایی را بر اساس قانون تخصیص تکمیلی امنیتی اوکراین در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد. یلن گفت: ادامه کمک‌های اقتصادی به اوکراین برای اجازه دادن به این کشور برای حفظ خدمات دولتی و ادامه دفاع از حاکمیت خود بسیار مهم است. او گفت: «موفقیت اوکراین در جهت منافع ملی آمریکاست. ما نباید در این تلاش عقب‌نشینی کنیم.»

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا هم گفت که ایالات متحده سامانه هیمارس، گلوله‌های توپ، سیستم های جاولین، موشک‌های TOW و سایر سلاح ها را به عنوان بخشی از آخرین بسته کمک‌های امنیتی به اوکراین ارسال خواهد کرد.

در بیانیه بلینکن آمده است: ارزش این کمک‌های اضافی که بر اساس برداشت‌های قبلی از سهام وزارت دفاع ارائه شده است، ۱.۲۵ میلیارد دلار است. شامل: مهمات سامانه‌های ضدهوایی بدون سرنشین (c-UAS)، مهمات دفاع هوایی، سامانه‌های موشکی هیمارس (HIMARS) است. ایالات متحده همچنین مهمات توپ ۱۵۵ و ۱۰۵ میلی متری، مهمات هوا به زمین؛ سیستم های ضد زره Javelin و AT-۴ موشک TOW; مهمات تخریب و نارنجک، وسایل ارتباطاتی، آموزش، نرم افزار، لباس و تجهیزات فردی، قطعات یدکی، تجهیزات جانبی و حمل و نقل ارائه کرده است.

یک مقام آمریکایی گفت که این بودجه کل کمک‌های بودجه‌ای آمریکا به اوکراین را از زمان تهاجم روسیه در فوریه ۲۰۲۲ به بیش از ۳۰ میلیارد دلار می‌رساند. بیشتر این بودجه برای ادامه کار دولت اوکراین از طریق پرداخت حقوق به معلمان و سایر کارمندان دولت استفاده می‌شود. به گفته پنتاگون، واشنگتن به طور جداگانه حدود ۶۱.۴ میلیارد دلار کمک امنیتی به کی‌یف از آغاز جنگ ارائه کرده است.

در شرایطی که مدت زیادی تا پایان دولت بایدن زمان باقی نمانده است، آمریکا این کمک میلیاردی را اعلام و آماده ارسال می‌کند. براساس گزارش آسوشیتدپرس، بسته کمکی شامل طیف گسترده‌ای از مهمات، از جمله برای سامانه‌های موشکی پیشرفته سطح به هوا و سامانه دفاع هوایی هاوک و همچنین موشک‌های استینگر و گلوله‌های توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری و ۱۰۵ میلی‌متری خواهد بود.

جنگ اوکراین از تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شده و بیش از دو سال و نیم از شروع این جنگ می‌گذرد و بزرگترین حامی مالی اوکراین در این جنگ ایالات متحده آمریکاست. ایالات متحده به همراه کشورهای دیگر ناتو، کمک‌های نظامی و مالی قابل توجهی به اوکراین ارائه داده‌اند. این کمک‌ها شامل تسلیحات، تجهیزات نظامی و حمایت‌های انسانی است.

کمک‌های نظامی آمریکا به کی‌یف در شرایطی انجام می‌شود که تحولات میدان نبرد به نفع روسیه پیش می‌رود. در همین حال «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بر احتمال قطع کمک‌های نظامی کشورش به اوکراین و آغاز گفت‌وگوهای صلح اشاره کرده است.

به گزارش رویترز، بایدن در بخشی از اعلام این بسته کمکی گفت: «از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، آمریکا در کنار دیگر کشورها در کنار مردم اوکراین بوده و اولویت اصلی من هم تامین کمک‌های مورد نیاز برای اوکراین بوده است. اعلام بسته جدید کمک‌های نظامی به اوکراین که شامل ۱.۲۵ میلیارد دلار بسته کمک نظامی و ۱.۲۲ میلیارد دلار ابتکارعمل کمک امنیتی به اوکراین است، بر اساس همین اولویت اختصاص یافته و به کی‌یف توانایی ادامه در صحنه نبرد را می‌دهد و شامل تامین دفاع هوایی، سیستم‌های تسلیحاتی حیاتی و توپخانه می‌شود.»

بایدن در ادامه گفت: «همانطور که اوایل سال جاری میلادی متعهد شده بودم، وزارت دفاع آمریکا اکنون مابقی بودجه ابتکارعمل کمک امنیتی به اوکراین را که توسط کنگره تصویب شد و من در آوریل آن را امضا کردم، اختصاص داده و دولت من به طور کامل این بودجه را برای افزایش ارسال تجهیزات به اوکراین استفاده می‌کند. به دستور من، ایالات متحده به کار بی‌وقفه برای تقویت موقعیت اوکراین در این جنگ در طول باقیمانده زمان من در سمت ریاست جمهوری ادامه خواهد داد.»

وی افزود: «کمک‌های جدید به اوکراین ارائه فوری قابلیت‌هایی را ارائه می‌کند که همچنان از آن برای تاثیرات زیادی در میدان جنگ و تدارکات بلندمدت دفاع هوایی، توپخانه و سایر سیستم‌های تسلیحاتی حیاتی استفاده می‌کند.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403101007352
  • خبرنگار : 71129