به گزارش ایسنا، موسسه «کانتار» متعلق به شبکه «کان ۱۱» وابسته به مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی، نظرسنجی را به مناسبت گذشت ۲ سال از تشکیل کابینه فعلی به ریاست بنیامین نتانیاهو در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۲ انجام داد که نتایج آن نشان داد: ائتلاف اپوزیسیون متشکل از بنی گانتس، یائیر لاپید و دیگران، از مجموع ۱۲۰ کرسی پارلمان، ۶۲ کرسی را به دست خواهند آورد و بر احزاب ائتلاف فعلی پیروز خواهند شد و ائتلاف کنونی تنها ۵۳ کرسی را کسب خواهد کرد.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، حزب اردوگاه اصلی به ریاست گانتس ۱۸ کرسی، آیندهای وجود دارد به ریاست لاپید ۱۴ کرسی، حزب دموکرات به ریاست یائیر گولان ۱۱ کرسی، اسرائیل بیتنا به ریاست آویگدور لیبرمن ۱۴ کرسی و لیست مشترک عربی به ریاست منصور عباس، پنج کرسی را به دست خواهد آورد. در مقابل حزب لیکود به ریاست نتانیاهو ۲۵ کرسی را کسب خواهد کرد و دیگر احزاب مذهبی و راستگرایی که در ائتلاف کنونی حضور دارند، در مجموع ۲۸ کرسی را به دست خواهند آورد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، طبق نتایج نظرسنجی، ۶۴ درصد از ساکنان اراضی اشغالی بر این باور هستند که عملکرد کابینه نتانیاهو در ۲ سال گذشته خوب نبوده که این کاهش اعتماد به کابینه را نشان میدهد.
همچنین این نظرسنجی نشان میدهد که ۷۰ درصد از صهیونیستها برگزاری انتخابات زودهنگام پس از توقف جنگ نسلکشی در نوار غزه را ضروری میدانند و این فشارهای سیاسی بر نتانیاهو و ائتلاف حاکمش را افزایش میدهد.
این نظرسنجی که به صورت اینترنتی و روی ۶۰۱ صهیونیست از گروههای سنی مختلف با حاشیه خطای چهار درصد برگزار شد، نشان میدهد که بیشتر ساکنان اراضی اشغالی موافق استعفای هرتزی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش و رونین بار، رئیس شینبت هستند.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، در صورتی که نفتالی بنت، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی با لیستی جداگانه در انتخابات شرکت کند، بزرگترین حزب خواهد شد و پس از آن حزب لیکود خواهد بود.
در خصوص فرد مناسب برای پست نخستوزیری، نتایج این نظرسنجی حاکی از برتری نتانیاهو بر گانتس و گادی آیزنکوت، عضو سابق کابینه جنگ است.
به این شکل که ۳۸ درصد از آنها بنت را مناسبترین فرد برای نخستوزیری دانسته و ۳۵ درصد از آنها نتانیاهو را مناسبترین اعلام کردند. در مقایسه میان نتانیاهو و گانتس نیز نتانیاهو ۳۸ درصد آرا و گانتس ۲۹ درصد آراء را کسب کردند. همچنین شرکتکنندگان در نظرسنجی بین ۲ گزینه نتانیاهو و آیزنکوت نیز ۳۶ درصد به نتانیاهو و ۳۲ درصد به آیزنکوت رای دادند.
نتانیاهو بیش از یک سال است که از فراخوانهای سیاسی و مردمی برای استعفای کابینهاش و برگزاری انتخابات زودهنگام به دلیل ناکامیهایش از زمان آغاز جنگ نسلکشی در غزه سرپیچی کرده است.
پس از حوادث هفتم اکتبر و حملات گسترده به سرزمینهای اشغالی، جامعه صهیونیستها با موجی از نارضایتی و انتقاد از عملکرد کابینه نتانیاهو و کابینه او مواجه شده است. افکار عمومی و نظرسنجیها نشان میدهند که بخش قابلتوجهی از صهیونیستها، نتانیاهو را مسئول اصلی ناتوانی در پیشگیری از این بحرانها میدانند.
افزایش نگرانیها درباره نبود آمادگی امنیتی و ضعف تصمیمگیریهای استراتژیک، خشم عمومی را نسبت به سیاستهای کابینه تشدید کرده است. بسیاری از سکنه اراضی اشغالی معتقدند که کابینه فعلی نتوانسته است در شرایط بحرانی، مدیریت مؤثری داشته باشد و همین امر موجب شکافهای عمیقتری در جامعه شده است.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که ناکارآمدی کابینه نتانیاهو در مدیریت بحرانهای امنیتی و اجتماعی، زمینهساز اعتراضات گستردهتر و حتی بیثباتی سیاسی در داخل این رژیم خواهد شد. اعتراضات عمومی، که از پیش نیز در مخالفت با سیاستهای داخلی و خارجی کابینه شکل گرفته بود، پس از این وقایع شدت یافته و ممکن است به بحرانی سیاسی برای نخستوزیر رژیم صهیونیستی منجر شود.
این نارضایتیها نشان از کاهش اعتماد عمومی به ساختارهای حاکمیتی رژیم صهیونیستی دارد و احتمالا پیامدهای عمیقی برای آینده سیاسی نتانیاهو به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام