یونس رنجکش شامگاه گذشته در این رویداد که اختصاص به بزرگداشت شاعر و مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، زنده یاد حسن مظفری داشت، با اشاره به تاثیر برخی افراد و شخصیت ها در سرنوشت جامعه پیرامونی، اظهار کرد: در عمر طبیعی انسان ها آمدن و رفتن وجود دارد، اما چگونگی زیستن و تاثیری که بر جامعه می گذارند، مهم است.
وی با بیان اینکه زنده یاد مظفری نگاه خاص و روشن به زندگی دانست، افزود: وی در دوران مسئولیت های اجرایی خود علیرغم همه تنگناها، بسیار اثرگذار بود. زنده یاد مظفری بیش از ۱۳ سال به عنوان یک روحانی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در دوران پس از انقلاب در دهه ۶۰ و اوایل دهه هفتاد با نگاه باز و تعاملی تاثیر بسزایی در تحولات فرهنگی و هنری و رویش استعدادها داشت.
این فعال فرهنگی و رسانه ای مرحوم مظفری را بسترساز تحولات فرهنگی و هنری و زمینه ساز جذب هنرمندان و توسعه زیرساخت های فرهنگی دانست که تا امروز مورد استفاده قرار می گیرند و گفت: وی در کنار نگاه تعاملی که با هنرمندان داشت، از شاعران خوب استان نیز بود؛ آثار برجای مانده از این شاعر گویای توانمندی او در سرایش شعر بوده که بخش دیگری از ماندگاری این چهره فرهنگی است.
به گفته رنجکش، برای شناخت اثربخشی افراد در جامعه به ویژه مدیران فرهنگی باید به شرایط زمانی آنان توجه داشت که با چه نوع نگاه و مدیریتی زمینه های بالندگی جامعه خود را فراهم می سازند.
وی با تاکید بر لزوم معرفی شخصیت های اثرگذاری فکری و فکری به نسل جدید، عنوان کرد: باید تلاش کنیم سرمایه های اجتماعی خود را بهتر به جامعه بشناسانیم و قدردان تلاش گذشتگان باشیم.
سید مهدی میرصالحی، یکی از پژوهشگران گیلان نیز در این مراسم به بیان شرح حال زندگی زنده یاد مظفری پرداخت و اظهار کرد: وی در کسوت روحانیت منصب اداری داشت و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان بود؛ قبل از انقلاب بارها توسط ساواک دستگیر و شکنجه شده بود و جرمش این بود که می خوساست حکومت اسلامی برقرار شود.
وی با بیان اینکهه مرحوم مظفری بعد از انقلاب در عرصه های اجرایی نقش آفرینی کرد و کارنامه قابل قبولی از خود در عرصه فرهنگ و هنر استان گیلان بر جای گذاشت، گفت: چاپ کتاب های مرجع، پرورش و حمایت هنرمندان متعدد در رشته های مختلف، ایجاد زیرساخت های اداری حوزه فرهنگ و هنر در سطح شهرهای استان و... از جمله کارهای این مدیر فقید بود.
رضا مظفری، استاد دانشگاه و فرزند زنده یاد شیخ حسن مظفری نیز در ادامه، ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این مراسم بزرگداشت، نگاه ویژه این شخصیت را زمینه ساز تحولات فرهنگی بسیار در جامعه آن روز دانست و اضافه کرد: مرحوم پدرم با وسعت دید و نگاه عمیقی که داشت نگذاشت تحجر بر فضای فرهنگی و هنری جامعه حاکم شود و همواره مشوق و حامی هنرمندان بود.
وی با بیان اینکه توسعه فضاها و مجتمع های فرهنگی و هنری در شهرستان ها در زمان مرحوم پدرم آغاز شد، گفت: یکی از ویژگی های این شخصیت فرهنگی، انس با کتاب و شعر بود.
علی پورحسن، شاعر و نویسنده گیلانی نیز، وجود تاثیرات آموزه های دینی و عرفانی با توجه به تحصیلات حوزوی مرحوم مظفری را در سرایش شعر را را بسیار مشهود دانست و خاطرنشان کرد: بازخوانی و بررسی آثار این شاعر، گویای تاثیر فضای اجتماعی و فرهنگی با توجه به آموزه های دینی است.
عباس مهری آتیه، دیگر شاعر و پژوهشگر گیلانی نیز به خوانش اشعاری از این هنرمند فقید پرداخت و ضمن بررسی ویژگی های این آثار، آن را برخوردار از شاخصه های ویژه ای در فرم و بیان و قالب و انتخاب عروض و وزن دانست.
بیان ویژگی های رفتاری و شخصیتی مرحوم مظفری و خوانش اشعاری از این شاعر فقید در کنار بیان خاطرات اولین آشنایی و نگاه حمایتگر این مدیر فرهنگی ادوار گذشته توسط استاد مصطفی رحیم پور، شاعر و هنرمند آواز فولکلور گیلان و خواندن قطعه آوازی از ایشان و امضای لوح یادمان از دیگر بخش های «شبی با شیخ مظفری» بود.
انتهای پیام