نماینده اوکراین: کی‌یف می‌تواند با تضمین‌های امنیتی بدون عضویت در ناتو موافقت کند

سفیر جدید اوکراین در سازمان ملل گفت، هدف اصلی کی‌یف در حال حاضر دستیابی به تضمین‌های امنیتی معنادار است که الزاما ارتباطی با عضویت در ناتو ندارد.

به گزارش ایسنا، از زمان وخامت اوضاع در جنگ اوکراین که در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور درخواست عضویت در ناتو را یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار داده است.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، «آندری ملنیک» سفیر جدید اوکراین در سازمان ملل گفت: «عضویت در ناتو همچنان در دستور کار است. مساله تضمین‌های امنیتی به عنوان یک راه حل موقت برای ما در راس امور است.»

وی تاکید کرد، هرگونه توافق باید فراتر از تعهدات صرف سیاسی مرتبط با آن چیزی باشد که کی‌یف در تفاهمنامه ۱۹۹۴ بوداپست داشت. بر اساس این تفاهمنامه، اوکراین در ازای تضمین‌های امنیتی از سوی انگلیس، آمریکا و روسیه، زرادخانه هسته‌ای خود را کنار گذاشت.

این دیپلمات اوکراینی در ادامه خاطرنشان کرد: «شرکای ما باید به دقت اعلام کنند که در صورت حمله مجدد روسیه به اوکراین، چه کمک‌های نظامی را برای دفاع از ما ارائه می‌کنند. هم توافق‌های چند جانبه و هم دو جانبه باید مدنظر قرار گیرند که بر اساس قوانین بین‌الملل باشند.»

وی با بیانه اینکه اینها می‌توانند بخشی از یک توافق صلح طولانی مدت بالقوه با روسیه باشند، این پیش بینی را کنار گذاشت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا شاید کمک‌های واشنگتن به کی‌یف را لغو یا کم کند.

ملنیک با جمهوری خواهان آمریکایی در این باره موافقت خود را اعلام کرد که کشورهای اروپایی عضو ناتو باید در زمینه کمک‌های نظامی و دفاعی به اوکراین همکاری بیشتری داشته باشند.

سفیر جدید اوکراین در سازمان ملل همچنین ابراز امیدواری کرد که فردریش مرتس، رهبر حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان که از سوی بسیاری از ناظران، صدراعظم بعدی این کشور خواهد بود، به توصیه‌های ترامپ توجه می‌کند.

وی بار دیگر تاکید کرد که کشورهای اروپایی عضو ناتو به قدر کافی مرفه هستند و می‌توانند از پس هزینه‌های بیشتر دفاعی برآیند.

ملنیک که از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲ سفیر اوکراین در آلمان بود عصبانیت خود را درباره این حقیقت ابراز کرد که بودجه‌های اختصاص یافته برای کمک‌های دفاعی به اوکراین در بودجه جمهوری فدرال آلمان در سال آتی میلادی از ۸ میلیارد یورو به ۴ میلیارد یورو کاهش یافته است.

وی همچنین بر درخواست‌های کی‌یف برای داشتن موشک‌های تاروس آلمان تاکید و ابراز امیدواری کرد که دولت جدید ائتلافی آلمان کمک‌های نظامی به اوکراین را در اولویت قرار می‌دهد.

در این میان، فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهور آلمان روز جمعه در پی فروپاشی ائتلاف حاکم این کشور دستور انحلال پارلمان فدرالی را صادر کرد و انتخابات زودهنگام ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403101007026
  • خبرنگار : 71129