فوران یک شراره خورشیدی بزرگ در آخرین نفس‌های سال ۲۰۲۴

در روز ۲۹ دسامبر یک شراره خورشیدی بزرگ فوران کرد که باعث قطع گسترده ارتباطات رادیویی در بخش‌هایی از زمین شد.

به گزارش ایسنا، کار خورشید با سال ۲۰۲۴ هنوز تمام نشده است.

به نقل از اسپیس، خورشید در اوایل روز ۲۹ دسامبر یک شراره کلاس X1.1 را پرتاب کرد که یکی از قوی‌ترین انواع انفجارهای خورشیدی به شمار می‌رود و ممکن است آخرین شراره بزرگ آن در سال ۲۰۲۴ باشد.

مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا نوشت: این شراره خورشیدی از ناحیه شمال غربی سمت رو به زمین خورشید در ساعت ۲:۱۸ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی فوران کرد و به خاموشی شدید رادیویی در بخش‌هایی از زمین منجر شد. در حال حاضر تجزیه و تحلیل برای تعیین احتمال خروج جرم از تاج خورشیدی در این شراره و هرگونه تأثیر بالقوه آن در حال انجام شدن است.

فوران‌های عامل خروج جرم از تاج، فوران‌های بزرگ مواد خورشیدی هستند که وقتی به سمت زمین می‌آیند، می‌توانند به شکل‌گیری شفق شمالی منجر شوند و در ماهواره‌ها و زیرساخت‌های برق روی زمین تداخل ایجاد کنند.

مقامات مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی در حال بررسی اثرات شراره خورشیدی هستند تا احتمال ارتباط آن را با خروج جرم از تاج مشخص کنند. اگر چنین باشد، این امکان وجود دارد که شراره خورشیدی، شفق‌های قطبی روی زمین را در نوعی نمایش آتش‌بازی خورشیدی به موقع برای جشن‌های سال نو به جریان بیندازد.

اگرچه شراره خورشیدی X1.1 یکی از قوی‌ترین انواع شراره خورشیدی ممکن بود اما بزرگ‌ترین شراره خورشیدی سال ۲۰۲۴ نبود. این عنوان به یک شراره خورشیدی کلاس X9 می‌رسد که در روز سوم اکتبر پرتاب شد. شراره خورشیدی X1.1 سومین شراره بزرگ از سال ۲۰۱۱ و پنجمین شراره بزرگ از سال ۲۰۰۵ بود.

مقامات مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی، فوران شراره X1.1 را با تجهیزات ماهواره هواشناسی «GOES-16» تماشا کردند. ماهواره  GOES-16 بخشی از ناوگان فضاپیماهای اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا و ناساست که خورشید را به طور مداوم برای دیدن شراره‌های خورشیدی و سایر رویدادهای جوی فضا زیر نظر دارند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403101006964
  • خبرنگار : 71604