/گزارش/

گفتمان مقاومت و سرباز حریم ولایت

محبوبیتی که حاج قاسم در میان مسلمانان سوری و لبنانی داشت ستودنی بود، همواره پدری دلسوز برای دخترکان شهدا محسوب می‌شد؛ آرامش چشمان نافذش، دل‌های متلاطم و مضطرب را آرام می‌ساخت. تواضعش به گونه‌ای بود که خود را سرباز ولایت می‌دانست و اعتنایی به پست و مقام دنیایی نداشت و می‌بینیم که سنگ قبرش به کلمه "سرباز" مزین شده است.

چه کسی فکر می‌کرد نوزادی که ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در روستای "قنات ملک" رابر کرمان متولد شده است، روزی فرماندهی جبهه‌ مقاومت را برعهده بگیرد، صدایش تروریسم را به وحشت بیندازد و پایان داعش را اعلام کند.

نامش را قاسم گذاشتند؛ سربازی را در مکتب خمینی کبیر(ره) مشق کرد و پس از ۴۰سال باز هم خود را فقط یک سرباز می‌دانست. او یک سرباز معمولی نبود، سربازی بدون مرز بود که مرزهای جهاد و مقاومت را از خرمشهر، آبادان، هویزه، کردستان و ایلام تا لبنان، حلب، غزه، کابل و هر جایی که صدای مظلومی بلند بود درنوردیده و نفوذش بر جهان سیطره یافته بود.

سربازی که خود را وقف اسلام، مقاومت و حریم ولایت می‌دانست و مکتبی را به راه انداخت که در بوستان مقاومت به بار نشسته و هر روز گل‌های تازه‌تری می‌دهد.

آرامش چشمان نافذش، دل‌های متلاطم و مضطرب را آرام می‌ساخت؛ تواضعش به گونه‌ای بود که خود را سرباز ولایت می‌دانست و اعتنایی به پست و مقام دنیایی نداشت و می‌بینیم که سنگ قبرش به کلمه "سرباز" مزین شده است.

کهنه سرباز حریم ولایت نمونه بارز یک انسان ولایت‌مدار بود که تمام عمرش را در راه آرمان‌های انقلاب و اسلام در طبق اخلاص گذاشت و توانست در میان ادیان مختلف جایگاهی خاص بیابد؛ حاج قاسم؛ یک نفر نبود، بلکه یک ملت، تفکر، مکتب و بدون شک یک تاریخ عظیم بود تا همیشه در دل و ذهن ما و مردم مظلوم دنیا پایدار بماند.

به مناسبت پنجمین سالگرد شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، خبرگزاری ایسنا در گفت‌وگو با اساتید دانشگاه سعی کرده است به تبیین ابعاد شخصیتی سردار دلها بپردازد.

مردی شبیه باران

حجت‌الاسلام دکتر سید اسماعیل حسینی لیلابی، مدرس حوزه و دانشگاه، در خصوص شخصیت تاریخی و ممتاز سردار دلها، اظهار کرد: به لحاظ شخصیتی حاج قاسم فردی با شخصیت تاریخی و ممتاز جهانی‌ است که توانسته با ادیان و مذاهب مختلف ارتباط برقرار کند و آنها را مورد محبت خود قرار دهد؛ همچون بارانی که به همه می‌بارید و به هم‌نوعان خود محبت می‌کرد.

وی با بیان اینکه سردار دلها فقط با تروریست‌های از خدا بی‌خبری که سر بی‌گناهان را از تن جدا می‌کردند دشمن بود و توانست توفیقات و افتخارات تاریخی را در مبارزه با گروه‌های تروریستی بدست آورد، اضافه کرد: در حالیکه این گروه‌های تروریستی به حدی خشنونت به خرج داده بودند که آمریکا و اروپا از آنها وحشت داشتند؛ حاج قاسم هیمنه این تروریست‌ها را در هم شکست.

این مدرس حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه حاج قاسم نه تنها فیزیکی بلکه ماهیت پلید داعش را از بین برد، گفت: حاج قاسم خود را سرباز وطن و سرباز ولایت می‌دانست، سردار دلها با انتخاب عنوان "سرباز" می‌خواهد پیامی را انتقال دهد و آن این است که همه ما سربازان وطن عزیزمان ایران هستیم و باید آماده باشیم در دفع خطر از میهن، سربازانی جان برکف باشیم.

حسینی‌لیلابی گفت: پیام سردار دلها این است که وطن به سرباز، جان‌نثار و مرد میدان نیاز دارد تا مملکت را از شر اشرار و هر نوع تهدید نجات دهند و یکپارچگی و امنیت سرزمین حفظ شود.

دشمنان از قدرت ولایت هراس دارند

وی تاکید کرد: این پیام و درس بزرگی است از سردار دلها که باید هوشیار و جان‌فدا برای سرزمین‌مان باشیم.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حاج قاسم در یک جایی دیگر خود را سرباز ولایت می‌دانند و این نشان از ولایت‌پذیری این شهید بزرگوار دارد، خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی می‌دانست دشمنان این مرز و بوم که برای نابودی و تجزیه میهن عزیزمان دندان تیز کرده‌اند تنها از یک قدرت هراس دارند و آن هم قدرت ولایت است؛ سردار دلها می‌دانست که اگر بخواهیم این وطن را با انسجام، استقلال، عزت، امنیت و اقتدارش حفظ کنیم همه باید مطیع امر ولایت باشیم و بارها و بارها قسم یاد کرده بود که انسان با ولایت‌پذیری و مطیع ولایت بودن عاقبت بخیر می‌شود.

حسینی لیلابی گفت: با این اوصاف حاج قاسم هم خود را سرباز وطن و هم سرباز ولایت می‌دانست و اذعان داشت که استقلال، امنیت و اقتدار وطن هم با ولایت حفظ می‌شود.

تفاهم اجتماعی ویژگی برجسته سردار دلها

میثاق حیدری، سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، نیز در این باره اظهار کرد: یکی از برجستگی‌های شخصیتی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، توسعه تفاهم اجتماعی بود که براساس آن افراد با سلایق و تفکرات علمی و عقیدتی متفاوت حول حاج قاسم به تفاهم می‌رسیدند و این موضوعی است که انقلاب اسلامی به آن نیاز دارد تا موجبات وحدت بیشتر را ایجاد کند.

وی ادامه داد: سردار دلها ملی‌ترین و اسلامی‌ترین شخصیتی بود که عملگرایی و عملیاتی بودن، ساده زیستی، توکل، پاکدستی، جهاد با مال و جان، حساس بودن نسبت به بیت‌المال، شهادت‌طلبی و کسب رضای الهی از ویژگی‌های بارز این شهید والامقام است و راه را برای رسیدن به هدف رهبری که همان تمدن نوین اسلامی است هموار کرد.

سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه مادران باید فرزندان خود را در مکتب حاج قاسم پرورش دهند و با تحقق این امر بدون شک سلیمانی‌هایی رویش خواهند کرد، تصریح کرد: مادران و مراکز تعلیم و تربیت باید در مسیر تربیتی خود از مکتب حاج قاسم، نهایت بهره‌های تربیتی را از این الگوی اخلاقی ببرند.

مکتب سلیمانی؛ مدل تربیتی نسل تراز انقلاب

حیدری با تاکید بر اینکه شخصیت سردار شهید سلیمانی برای همه گروه‌ها جاذبه داشت و برای همه ما یک الگوست که جنبه‌های مختلف شخصیت ایشان، باید برای نسل جوان و دانشجو بیش از پیش معرفی و تبیین شود، اضافه کرد: مولفه‌های شخصیتی حاج قاسم دارای ابعاد مختلفی است که این ویژگی‌ها و شاخصه‌های تربیتی، او را به یک مدل و مکتب تربیتی مبتنی بر مکتب اسلام تبدیل کرده است؛ بنابراین باید فرزندانمان را منطبق با تمامی ویژگی‌های تربیتی مکتب حاج قاسم تربیت کنیم و این الگو و مدل را برای تربیت نسل تراز انقلاب، تربیت نسل جهانی، تربیت نسل جوان و تربیت نسل مهدوی ارائه بدهیم تا بتوانیم در آینده سردارانی مخلص و عزتمند و ولایتمدار برای مکتب اسلام، فرهنگ دینی و انقلابمان تربیت کنیم.

وی با بیان اینکه شهید سلیمانی هر لحظه به دنبال شهادت می‌گشت و برای رسیدن به این مقام، زحمات و مشقت‌های زیادی را متحمل شده بود، اظهار کرد: سردار سلیمانی جزو برجسته‌ترین فرماندهان بین‌المللی است که نشان فتح و ذوالفقار را از مقام رهبری دریافت کرد و علاوه بر میادین نظامی در میدان نبرد فکری و جنگ نرم نیز حضور فعالی داشت؛ یکی از بهترین منابع مستند برای دستیابی به بارورها، آرمان‌ها و اندیشه‌های این شهید بزرگوار وصیت‌نامه ایشان است.

سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه سردار شهید سلیمانی و یارانش، با رشادت‌ها و مجاهدت‌های بی‌نظیر خود، تروریسم تکفیری را در منطقه شکست داد و این یک اقدام و دستاورد بسیار مهم در راستای امنیت ایران اسلامی و امنیت منطقه بود، تصریح کرد: شهید سلیمانی خود را سرباز ولایت می‌دانست و در فرازی از وصیتنامه پر محتوای خود ضمن تعریف ساده و دقیق، ولایت فقیه را به عنوان مهم‌ترین اصل از اصول انقلاب اسلامی معرفی می‌کند و شرط اساسی احراز صلاحیت مسئولان حکومتی را پایبندی به این اصل می‌داند.

آینده تشیع، اسلام و مواریث اسلامی در گرو بقا محوریت ولایت فقیه است

وی ادامه داد: این اصول عبارت از چند اصل مهم است اولین اصل اعتقاد به ولایت فقیه است یعنی اینکه نصیحت ایشان را بشنوید با جان و دل به توصیه و تذکراتشان به عنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی عمل کنید هر کسی که در جمهوری اسلامی می‌خواهد مسئولیتی را احراز کند شرط اساسی آن اعتقاد حقیقی و عملی به ولایت فقیه است از نظر شهید سلیمانی نه فقط آینده تشیع بلکه آینده اسلام و مواریث اسلامی در گرو بقا محوریت ولایت فقیه است.

حیدری با بیان اینکه این سردار بزرگ ایرانی که متواضعانه خودرا "سرباز قاسم سلیمانی" می خواند چوپان‌زاده فقیری بود که با خلوصی سرشار از طراوت روح و اراده‌ای پولادین و البته تیزهوشی و تدبیر غیرقابل‌انکار، همه دنیا را به تعظیم واداشت، گفت: او شاید تنها فرمانده بزرگ نظامی بود که هم‌زمان در قامت یک دیپلمات برجسته و تأثیرگذار نیز نقش‌آفرینی کرده است.

سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی قهرمان حقیقی ملّت ایران است، افزود: ملّت ما داشته‌های ملّی، فرهنگی و معنوی و ارزش‌های خودش را در وجود ایشان متبلور و مجسّم دیده است.

وی بیان کرد: در سخنرانی از ایشان بارها شنیده‌ایم که  «والله والله والله هر کس به ولایت پایبند باشد عاقبت بخیر خواهد بود» شهید سلیمانی خود را سرباز ولایت می‌دانست و در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب و مرزها و جغرافیای بلاد اسلامی جان خود را نثار کرد.

به گزارش ایسنا، با گذشت پنج سال از شهادت سردار دلها هر روز شاهد رویش مکتب سلیمانی در دنیا هستیم و گفتمان مقاومت، میراث ماندگاری است که آن شهید والامقام در پیروی از ولایت فقیه برایمان به یادگار گذاشت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403101006937
  • خبرنگار : 50177