مقامات ارتش اشغالگر و شاباک: حماس همچنان می‌تواند بر نوار غزه حکومت کند

در پی انتشار اخباری مبنی بر احتمال فروپاشی مذاکرات دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه، چند مقام صهیونیست از ادامه مذاکرات و اعلام آمادگی جنبش حماس برای دستیابی به توافق خبر دادند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در این باره به نقل از ۲ مقام ارشد صهیونیست گزارش داد: اگرچه برخی اختلافات باقی مانده است، اما هدف همه استفاده از سه هفته باقی مانده از امروز تا ۲۰ ژانویه؛ یعنی تاریخ تحلیف دونالد ترامپ است.

این منابع گفتند: مذاکرات در مورد معامله مبادله اسرا ادامه داشته و هنوز فرصتی برای دستیابی به توافق وجود دارد و این احتمال نیز وجود دارد که اصلاً توافقی صورت نگیرد.

یدیعوت آحارونوت همچنین به نقل از مقامات ارتش و شاباک در این باره گزارش داد: مذاکرات برای توافق مبادله اسرا ادامه دارد و برخی شکاف‌ها باقی مانده است. همه طرف‌ها در تلاش هستند تا قبل از روی کار آمدن ترامپ به تفاهم برسند.

 این مقامات اذعان کردند: حماس آماده دستیابی به توافق است، اما طبق شروط خودش. تیم مذاکره کننده به دستیابی به این توافق خوش‌بین است و می‌گوید پیشرفت‌هایی وجود دارد.

مقامات ارتش و شاباک ادامه دادند: ما از دستیابی فوری به آتش‌بس کامل یا جزئی حمایت می‌کنیم. اگر درباره غزه تصمیم نگیریم، دستاوردهای جنگ را تضعیف می‌کنیم و نمی‌توانیم حماس را از بین ببریم و این جنبش همچنان توانایی اداره نوار غزه را دارد.

در همین راستا، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نقل از منابع مطلع گزارش داد: نمی‌توان گفت که مذاکرات متوقف شده است، اما تاکنون هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده است.

 این منابع گفتند: ارتش در تلاش است تا علی‌رغم شکست این سیاست در ماه‌های گذشته، حماس را برای انعقاد یک توافق تحت فشار نظامی قرار دهد. 

این اظهارات درحالی بیان شده است که منابع مصری به عنوان یکی از میانجیگران در مذاکرات‌ آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی، هشدار دادند این مذاکرات به دلیل ناسازگاری رژیم صهیونیستی در خطر فروپاشی است.

این منابع به شبکه العربی گفتند: قاهره و دوحه تلاش زیادی می‌کنند تا مذاکرات درباره غزه به بن‌بست نرسد.

در ۲ هفته اخیر میانجی‌ها به‌ویژه مصر و قطر با هماهنگی دولت آمریکا تلاش‌های خود را از طریق دیدارها و تماس‌ها با حماس و رژیم صهیونیستی برای بحث درباره آتش‌بس غزه و با جنبش‌های فتح و حماس و گروه‌های دیگر فلسطینی برای بحث درباره سازوکارهای مدیریت باریکه در روز پس از پایان جنگ تشدید کرده‌اند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403101006921
  • خبرنگار : 71610