گام‌های نهایی در مسیر بهره‌برداری از سد باغان

نماینده مجری طرح سد شهید رئیسی باغان گفت: این سد که در پایان سال ۱۴۰۱ به مرحله آبگیری رسیده دارای پیشرفت ۹۰ درصدی است و به مراحل پایانی خود نزدیک شده است.

سید مرتضی راد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا افزود: سد باغان که با هدف تأمین آب شرب و صنعت شهرستان جم و آب کشاورزی شهرستان دشتی ساخته شده، از نوع بتنی غلتکی است و حجم مخزنی معادل ۳۲ میلیون مترمکعب دارد.
وی عنوان کرد: عملیات اجرایی بدنه اصلی سد که ۳۱۰ متر طول تاج و ۵۸ متر ارتفاع دارد، در سال ۱۳۹۷ آغاز شده و اکنون تمامی مراحل ساخت بدنه‌ی آن به‌طور کامل به اتمام رسیده است.
نماینده مجری طرح سد باغان گفت: این سد روی رودخانه باغان، از سرشاخه‌های اصلی رودخانه مند، در ۱۲ کیلومتری غرب شهر انارستان در شهرستان جم احداث شده است و علاوه بر تأمین آب مورد نیاز، نقش مهمی در مهار سیلاب‌های رودخانه باغان نیز ایفا خواهد کرد.
راد با شاره به تامین اعتبار این پروژه از طریق فاینانس خارجی گفت: محل تأمین اعتبار این پروژه به‌صورت فاینانس خارجی به مبلغ ۳۲۳ میلیون یوان و همچنین ۳۰۰ میلیارد تومان از منابع عمومی کشور بوده است و در صورت تأمین منابع مالی باقی‌مانده، انتظار می‌رود که ساخت سد در طول شش ماه آینده به‌طور کامل به پایان برسد و این پروژه به مرحله بهره‌برداری برسد.
وی عنوان کرد: همزمان با تکمیل سد، پروژه‌ی خط انتقال آب از سد باغان نیز در دست اجراست. این خط انتقال به طول ۲۸ کیلومتر، تاکنون پیشرفتی ۹۲ درصدی داشته و با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان در حال تکمیل است.
راد افزود: این خط انتقال دارای دو مخزن ذخیره‌سازی با ظرفیت‌های ۵ هزار و یک‌هزار مترمکعب است و آب این مخازن از طریق دو ایستگاه پمپاژ به بخش‌های مورد نیاز منتقل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۳.۵ میلیون مترمکعب آب در این سد ذخیره‌سازی شده است و انتظار می‌رود با آغاز بارش‌های فصل زمستان و وقوع سیلاب‌های احتمالی، این میزان افزایش پیدا کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۹
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1403100906601
  • خبرنگار : 50271