رویداد ملی از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال در تبریز برگزار شد

رویداد ملی از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال  ویژه صنعتگران و مدیران کسب و کار، توسط دانشگاه صنعتی تبریز (سهند) برگزار شد.

سید باقرشریف‌زاده، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در این همایش ضمن اشاره به تاریخچه انقلاب‌های صنعتی گفت: انقلاب صنعتی پنجم با سرعت و بی‌رحمانه به پیش می‌رود و منتظر هیچ حکومتی نیست.

وی تاکید کرد: قدم اول برای همراهی با این موج، اصلاح حکمرانی و همراهی با این سیستم است.

وی ادامه داد: حکمرانی باید به سمت چابک‌سازی و سبک‌سازی دولت حرکت کند؛  چرا که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد بودجه کشور صرف دولت می‌شود.

شریف‌زاده اظهار داشت: اگر حکمرانی نتواند با این سرعت و تغییرات همراه شود از قافله عقب می‌ماند و ما در سطح یک کشور سنتی باقی می‌مانیم؛ چرا که در دنیای امروز، جهانی‌سازی و ارتباطات فزاینده یک ضرورت است.

رئیس شورای راهبردی مرکز پژوهش‌های اتاق تبریز با بیان اینکه مردم نیاز به شفافیت و پاسخ‌دهی مسئولین دارند، گفت: نیازهای نوظهوری در عصر حاضر مطرح است که باید پاسخ داده شود، نباید در بحث حاکمیت تکنولوژی فراموش کرد که تکنولوژی در زندگی ما نهادینه شده است و نمی‌توان آن را انکار کرد یا از آن فاصله گرفت.

وی تصریح کرد: هوش مصنوعی می‌تواند به بهبود فرآیند حکمرانی و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های توسعه و تعیین اولویت‌ها و ارزیابی سیاست‌ها و بهبود خدمات موثر باشد.

شریف‌زاده خطاب به دولتمردان گفت: دولتمردان امروز وقتش است! برای توسعه زیرساخت‌های دیجیتال آموزش و مهارت‌آموزی باید از دانش‌آموزان و دانشجویان آغاز کنیم، حکمرانی باید به طور فزاینده به فناوری‌ها اتکا کند و مسیر حرکت فعلی را اصلاح کند.

حوزه هوش مصنوعی نیازمند ورود جدی و حمایت دولت است 

مهدی امینی؛ رئیس خانه صمت استان، نائب رییس خانه صمت کشور و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در این رویداد ملی با بیان اینکه جهان در آستانه یک تغییر عمیق قرار دارد، گفت: این تحول تنها یک فرصت نیست، بلکه چالش‌هایی را نیز به همراه خواهد داشت و بی‌شک نیازمند توجه ویژه و سرمایه‌گذاری دولت در این بخش است.

وی ادامه داد: حمایت دولت و سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند فرصت و بستری برای صنعتگران برای بهره‌مندی از مزایای این حوزه فراهم کند.

امینی با بیان اینکه نقش استان آذربایجان‌شرقی به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی کشور بسیار مهم و حائز اهمیت است، گفت: امیدواریم تا این همایش و رویدادهای پس از آن بستری برای ارتباط موثر صنعت و فناوری فراهم کند.

رئیس خانه صمت استان تاکید کرد: در این وادی نیازمند تغییر نگاه و رویکرد مدیریتی در ورود به عصر دیجیتال هستیم. باید اذعان داشت شیوه‌های سنتی و گذشته پاسخگو نیست و امیدواریم تا توجه پیش از پیش به حوزه دیجیتال و هوش مصنوعی فرصتی برای رقابت بخش صنعت در عرصه‌های بین‌المللی را سبب شود.

صابر پرنیان، مدیرکل صمت استان آذربایجان‌شرقی نیز در این همایش اظهار داشت: باید هدف در حوزه دیجیتالی‌سازی مشخص شود، هدفی که جز تولید ثروت و بهبود معیشت برای مردم نیستند.

پرنیان ضمن اشاره به مزایای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌ها گفت: اقتصاد کشور ناتراز است، در ۵۰ سال گذشته واردات ما بیشتر از صادرات بوده است و با وجود استعدادهای ویژه کشور وضعیت تراز تجاری کشور خوب نبوده است.

وی گفت: به جریان دانشجویی ایمان دارم و امیدوارم این تحول در زمینه‌ساز تحول در صنعت شود.

اسماعیل فاتحی‌فر؛ رئیس دانشگاه صنعتی تبریز (سهند) در این همایش ضمن ابراز خرسندی از میزبانی چنین رویدادی در این دانشگاه گفت: هوش مصنوعی یک ابزار و دستیار خوب جهت تسریع در کارهاست و امیدواریم تا این همایش بستری برای تعامل نزدیکتر بخش صنعت و دانشگاه در حوزه حائز اهمیت هوش مصنوعی و دیجیتال فراهم سازد.

 تبریز می‌تواند با تغییر رویکرد به جایگاه گذشته خود بازگردد

عزیز جوانپور مدیر کل حوزه استانداری آذربایجان‌شرقی نیز در رویداد از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله روز در حال حاضر هوش مصنوعی است، گفت: صنعت کشور مدیون تبریز است و این شهر باید به جایگاه اصلی خود بازگردد.

 وی افزود: دانشگاه می‌تواند با چنین رویکردی در برگزاری رویدادها برای توسعه فناوری در صنعت، زمینه بازگشت جایگاه تبریز در صنعت و تجارت کشور را فراهم کند.

ابراهیم مولائی، دبیر علمی رویداد ملی «از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال»، در پایان رویداد اظهار کرد: امروز که در رویداد از ورود هوش مصنوعی به صنعت و روند خط تولید صحبت کردیم، بهتر هست که از ظرفیت بالای چت بات های هوش مصنوعی هم غافل نشویم، در عصر تحول دیجیتال، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر هوش مصنوعی، به‌ویژه چت‌بات‌های هوش مصنوعی مولد، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر صنایع و سازمان‌ها داشته باشد.

وی افزود: این فناوری‌ها با هزینه ناچیز و آموزش پرسنل، قابلیت انجام وظایف تکراری و بهینه‌سازی فرآیندها، نه‌تنها باعث افزایش بهره‌وری در تولید و مدیریت می‌شوند، بلکه فضایی برای رشد نوآوری و خلاقیت در سازمان‌ها فراهم می‌کنند.

وی همچنین به چالش‌های موجود اشاره کرد و گفت: ورود هوش مصنوعی به صنعت نیازمند فرهنگ‌سازی، آموزش تخصصی و پذیرش تغییرات ساختاری است. در عین حال، فرصت‌هایی که این فناوری خلق می‌کند، نظیر کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت محصولات و ارتقای خدمات، می‌تواند تحول شگرفی در صنعت و بخش‌های اداری ایجاد کند، مدیران نگران از دست رفتن برخی شغل‌ها نباشند، اگر هم شغلی تحت تاثیر قرار گیرد، فرصت‌های جدید به وجود می‌آید.

مولائی خاطرنشان کرد: با مدیریت هوشمندانه این تغییرات و بهره‌گیری از ابزارهای پیشرفته، از جمله چت‌بات‌های هوش مصنوعی، می‌توان آینده‌ای پویا و کارآمدتر برای صنعت و اقتصاد کشور رقم زد.

به گزارش ایسنا به نقل از انجمن روابط عمومی استان؛ بابک نجار اعرابی؛ استاد تمام هوش مصنوعی دانشگاه تهران، محمد شکوهی یکتا؛ استاد علم داده دانشگاه استنفورد و دانشمند علم داده مایکروسافت و اپل، مسلم تقی زاده؛ پژوهشگر هوش مصنوعی دانشگاه تهران و میر ابوالحسن واعظی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف؛ سخنرانان اصلی این همایش بودند که بر چرایی تمرکز بر هوش مصنوعی به عنوان یک ضرورت گریز ناپذیر در عصر حاضر تاکید کرده و توضیحاتی در این خصوص ارائه دادند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403100906577
  • خبرنگار :

برچسب‌ها