سمپوزیوم هوش مصنوعی و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی البرز برگزار شد

نخستین سمپوزیوم هوش مصنوعی و سلامت به همت دبیرخانه هوش مصنوعی روز یکشنبه نهم دی ماه در دانشگاه علوم پزشکی البرز با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان و صاحب نظران این عرصه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، دکتر شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در آیین گشایش این سمپوزیوم گفت: همان طور که امام علی (ع) فرمودند دانش، سلطنت و قدرت است، هر که آن را بیابد، پیروز و موفق می‌شود بنابراین همه باید تلاش کنیم تا از نظر دانش هوش مصنوعی خود را ارتقا دهیم، چرا که اکنون در دنیا هوش مصنوعی، حرف اول دانش است.

وی در ادامه افزود: اگر به لایه‌های زیرساختی هوش مصنوعی نرسیم ممکن است در دنیا آژانسی برای هوش مصنوعی مثل انرژی اتمی تشکیل دهند و مانع پیشرفت کشور در این زمینه شوند و ما باید در این عرصه پیشتاز باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز تاکید کرد: نباید از دانش هوش مصنوعی عقب بمانیم و مقاله‌ها در این زمینه باید عملیاتی و اجرایی شوند. هوش مصنوعی در حوزه پزشکی در تمام زمینه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان کاربرد دارد و باید تلاش کنیم در این زمینه بیشتر بیشرفت کنیم.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز توانمندی‌های خوبی در حوزه هوش مصنوعی دارند و با توجه و حمایت بیشتر نتایج خوبی به دست خواهد آمد.

صیادی گفت: در این سمپوزیوم ۳۲ مقاله و ۵۶ ایده ارسال شد که امروز در چهار قسمت ۱۴ مقاله سخنرانی خواهد شد و از برترین آنها تجلیل می‌شود .

اولین پنل این سمپوزیوم با چهار سخنرانی و با موضوع هوش مصنوعی در سلامت گوارش، تشخیص پولیپ‌های گوارش توسط دکتر امیر عباس واعظی، فوق تخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز و تفسیر پذیری و معادله اعتماد در مدل‌های هوش مصنوعی پزشکی توسط فرزاد آردی خانی و موضوع بهینه سازی مصرف منابع آب و حامل های انرژی بیمارستانی با استفاده از هوش مصنوعی توسط علی اکبر یزدانی فر و موضوع کاربرد هوش مصنوعی در پرستاری و ملاحظات اخلاقی آن توسط دکتر مریم آقا براری ارائه شد.

دکتر واعظی در توضیح مقاله هوش مصنوعی در سلامت گوارش گفت: ما نرم افزاری را طراحی کردیم که با استفاده از آن حین انجام لاپاراسکوپی پزشک می‌تواند ضایعه بدخیم و خوش خیم را تشخیص دهد و طرح درمان بیمار را برنامه ریزی کند. استفاده از هوش مصنوعی موجب افزایش دقت و سرعت پزشکان می‌شود.

 دومین پنل سمپوزیوم هوش مصنوعی در سلامت با سه سخنرانی و با موضوع هوش مصنوعی در دندانپزشکی توسط دکتر ترانه استدلال و موضوع طراحی و اجرای نرم افزار پاتویار با استفاده از هوش مصنوعی توسط دکتر نیایش دانشور پور و موضوع ارزیابی کاربردهای هوش مصنوعی در تشخیص و ارزیابی بیماری‌های ایمپلنت دندانی توسط دکتر زهرا سلمانی ارایه شد .

دکتر آرزو آقا کوچک زاده، رئیس دانشکده دندانپزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز عنوان کرد: ما در دانشکده دندانپزشکی البرز اپلیکیشن پاتویار را طراحی کردیم که در آموزش تشخیص ضایعات پاتولوژیک ناحیه دهان و دندان به دانشجویان دندانپزشکی کاربرد دارد. پیش از این دانشجویان فقط می توانستند این ضایعات را در زیر میکروسکوپ ببینند اما در حال حاضر تصویر تعداد زیادی از ضایعات دهانی در این اپلیکیشن که با کمک هوش مصنوعی طراحی شده است، وجود دارد و دانشجو می تواند به صورت دائمی به این تصاویر دسترسی داشته باشد.

 سومین پنل سمپوزیوم که در حوزه هوش مصنوعی در صنعت داروسازی بود موضوع استفاده از هوش مصنوعی در ساخت داروهای شیمیایی توسط دکتر عاطفه حاجی آقا بزرگی، موضوع پیش بینی نوروپاتی دیابتی با استفاده از هوش مصنوعی توسط دکتر سعید شهسواری، موضوع نقش هوش مصنوعی در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیک در بیمارستان‌ها توسط ساره محمدی و موضوع کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت بحران توسط دکتر زهرا اسکندری ارایه شد.

دکتر امیر بقایی، رئیس دانشکده داروسازی و عضو هیات علمی دانشگاه گفت: طراحی، ارزیابی ‌توسعه داروها فرآیند بسیار طولانی مدتی دارد. هوش مصنوعی در صنعت دارویی انقلابی را ایجاد کرد که فرآیند تولید یک دارو به حداقل زمان ممکن می‌رسد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403100906574
  • خبرنگار : 50622

برچسب‌ها