وزیر دارایی رژیم صهیونیستی: خط سبز را با ترویج پروژه‌های کشاورزی محو خواهیم کرد

وزیر دارایی رژیم صهیونیستی طی ادعایی تأکید کرد تل‌آویو با ترویج پروژه‌های کشاورزی، خط سبز را محو خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی وعده کرد «خط سبز را با ترویج پروژه‌های کشاورزی نابود کند» و در جریان بازدید از یک کانون شهرک‌سازی در کرانه باختری گفت مزارع کرانه باختری «یک هدف استراتژیک برای حفظ زمین و جلوگیری از تصرف آن است».

اسموتریچ ادعا کرد: «هدف ما متوقف کردن تلاش‌های فلسطینی‌ها برای گسترش کنترل غیرقانونی آنها بر زمین‌های کرانه باختری است».

خط سبز ۱۹۶۷، مرزهای پیش از ۱۹۶۷ یا مرز آتش‌بس ۱۹۴۹ خط مرزی می‌باشد که در قراردادهای آتش‌بس سال ۱۹۴۹ بین ارتش رژیم صهیونیستی و ارتش همسایگانش (مصر، اردن، لبنان و سوریه) بعد از جنگ ۱۹۴۸ اعراب و اسرائیل ایجاد شد. این مرز عملاً از سال ۱۹۴۹ تا جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ مرزهای رژیم صهیونیستی را تعیین می‌کرد و همچنان مرزهای شناخته شده بین‌المللی این رژیم با دو سرزمین فلسطینی: کرانه باختری و نوار غزه را نشان می‌دهد.

خط سبز به عنوان یک خط تعیین مرز موقت و نه یک مرز دائمی تعیین شد. توافق‌نامه‌های آتش‌بس سال ۱۹۴۹ (با تأکید اعراب) به وضوح بیان می‌کردند که این توافقات برای تعیین مرزهای دائمی طراحی نشده‌اند. به عنوان مثال، در توافق‌نامه بین مصر و اسرائیل ذکر شده که «خط تعیین آتش‌بس به هیچ وجه نباید به عنوان یک مرز سیاسی یا سرزمینی تعبیر شود و بدون تعصب نسبت به حقوق، ادعاها و مواضع هر یک از طرفین در رابطه با حل و فصل نهایی مسئله فلسطین ترسیم شده است». مفاد مشابهی در توافق‌نامه‌های آتش‌بس با اردن و سوریه نیز آمده است اما توافق‌نامه با لبنان چنین مواردی را شامل نمی‌شد و به عنوان مرز بین‌المللی بین اسرائیل و لبنان در نظر گرفته شد، فقط نیروها ملزم بودند به مرز اسرائیل و لبنان عقب‌نشینی کنند.

نام «خط سبز» از جوهر سبزی که برای رسم این خط روی نقشه در مذاکرات آتش‌بس استفاده شده بود، گرفته شده است.

پس از جنگ شش روزه، مناطقی که رژیم صهیونیستی خارج از خط سبز تصرف کرده بود به نام‌های شرق بیت‌المقدس، کرانه باختری، نوار غزه و بلندی‌های جولان شناخته شدند. این مناطق معمولاً به عنوان سرزمین‌های اشغالی رژیم صهیونیستی شناخته می‌شوند.

یکی از مناطقی که در جریان جنگ شش روزه توسط رژیم صهیونیستی تصرف شد، شبه‌جزیره سینا بود. این منطقه بعداً به عنوان بخشی از پیمان صلح ۱۹۷۹ به مصر بازگردانده شد. در حالی که سایر مناطق اشغالی همچنان تحت کنترل رژیم صهیونیستی باقی ماندند و موضوع مذاکرات و منازعات طولانی مدت بین‌المللی قرار گرفتند.

خط سبز همچنان به عنوان مرزی غیررسمی و مورد مناقشه در بسیاری از مسائل سیاسی و دیپلماتیک منطقه‌ای در خاورمیانه مطرح است.

اسموتریچ افزود: «هدف ما متوقف کردن تلاش‌های فلسطینی‌ها برای گسترش کنترل غیرقانونی آنها بر زمین‌های کرانه باختری است.»

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403100906563
  • خبرنگار : 71592