یک مسوول در دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

الزام بیمارستان‌های مشهد برای پذیرش بیماران به معنای شیوع پیک آنفلوآنزا نیست

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: الزام تمام بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران عفونی و تنفسی به معنای شیوع پیک آنفلوانزا نیست و فارغ از پیک آنفلوانزا، تمام بیمارستان‌ها ملزم به پذیرش بیماران عفونی و تنفسی هستند.

دکتر زهرا نهبندانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت کنونی شیوع آنفلوآنزا در مشهد، عنوان کرد: هرساله در ۶ماه دوم سال، آمار بیماری‌های تنفسی ازجمله آنفلوآنزا ناخودآگاه افزایش پیدا می‌کند، بر همین اساس وضعیت درصد مثبت‌شدن تست‌های آنفلوآنزا در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هفته دوم آذرماه ۲۱.۳ درصد، هفته سوم ۱۴.۴ درصد و هفته چهارم ۱۹.۳ درصد بوده است.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: ممکن است در دی‌ماه  نیز شیوع آنفلوآنزا به همین صورت، روند افزایشی و کاهشی داشته باشد، از این جهت که شاخص آن به طور مداوم درحال تغییر است. 

وی با بیان اینکه بالاترین درصد موارد تست‌های آنفلوآنزا در هفته دوم آذرماه بود، مجدد هفته سوم آذرماه کاهش و هفته چهارم افزایش یافت، اظهار کرد: همچنان وضعیت درصد مثبت‌شدن تست‌های آنفلوانزا در دی‌ماه مشخص نشده است، همچنین، آمار کرونا مانند روال قبلی پیش می‌رود و موارد آن در هفته دوم آذرماه ۲.۸ درصد، هفته سوم ۱.۹ درصد و هفته چهارم ۲.۲ درصد بوده است. 

نهبندانی با بیان اینکه الزام تمام بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران عفونی و تنفسی به معنای شیوع پیک آنفلوانزا نیست، تصریح کرد: تمام بیمارستان‌ها، فارغ از پیک آنفلوانزا، ملزم به پذیرش بیماران عفونی و تنفسی هستند، این موضوع به دلیل جلوگیری از عدم پذیرش بیماران در برخی بیمارستان‌ها و فرستادن آن‌ها به بیمارستان‌های خاص مانند قائم و امام رضا (ع) است.

وی افزود: بنابراین، افزایش موارد بیماری‌های تنفسی طبیعی است و ما هرساله با این پیک‌ها روبرو هستیم؛ زمانی که بیماران افزایش پیدا می‌کنند ممکن است برخی بیمارستان‌ها دچار کمبود تخت و تجهیزات پزشکی شوند.

نهبندانی در رابطه با تاثیرات آلودگی هوا بر شیوع این بیماری، افزود: آلودگی هوا باعث افزایش بیماری‌های تنفسی می‌شود؛ فردی ممکن است دچار بیماری تنفسی حتی غیرواگیر شده باشد و به دلیل ویروس و باکتری موجود در هوا، وخامت بیماری‌اش افزایش یابد.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: تمام توصیه‌های بهداشتی و اقدامات پیشگیری که درخصوص بیماری‌های تنفسی انجام می‌شود، به دلیل جلوگیری از پیک‌های شدید آنفلوآنزا است. پیک‌ آنفلوآنزا منجر به کمبود تخت‌ و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها خواهد شد. 

نهبندانی مطرح کرد: هماهنگی‌های لازم در تمام ادارات انجام شده است که قبل از آغاز پیک‌ها و شیوع همه‌گیری بیماری‌های تنفسی، روش‌های پیشگیری انجام شود. یکی از روش‌های پیشگیری، واکسیناسیون آنفلوآنزا است که از اوایل آبان نهایت تا آخر آذرماه توصیه می‌شود و تزریق آن به خصوص برای افراد دارای بیمارهای زمینه‌ای لازم است. تزریق واکسن آنفلوانزا حدود ۸۰ درصد انتقال و سرایت این بیماری را کاهش می‌دهد.

نقش واکسیناسیون در پیشگیری از پیک سوم آنفلوآنزا

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه ویروس‌ها مدام درحال تغییر هستند، گفت: واکسیناسیون از اوایل آبان نهایت تا اواخر آذر توصیه شده و اکنون تزریق واکسیناسیون، ممکن است از شیوع آنفلوانزا در آینده پیشگیری کند.

وی اضافه کرد: همچنین، استفاده از ماسک به عنوان وسیله ضروری در ۶ماه دوم سال و شستشوی مکرر دست‌ها، از عوامل بسیار موثر در پیشگیری این بیماری به شمار می‌روند. توصیه می‌شود افرادی که علائم بیماری تنفسی دارند، به دلیل اینکه خیلی راحت می‌توانند این ویروس را به افراد دیگر انتقال دهند، از حضور در جمع خودداری کنند.

نهبندانی با اشاره به پیک احتمالی سوم، خاطرنشان کرد: با توجه به اتفاقات هرساله، پیش‌بینی می‌شود که پیک سوم آنفلوانزا به‌خصوص در مشهد با توجه به حجم بالای زائرین و ازدحام جمعیت، در بازه زمانی اواخر اسفند تا فروردین باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100906352
  • خبرنگار : 50990