آخرین اخبار از برگزاری تنها جشنواره «اسباب‌بازی» در کشور

دبیر نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی جزئیاتی از نحوه برگزاری نهمین دوره این جشنواره‎ را تشریح کرد و گفت: جشنواره اسباب‌بازی از تاریخ ۲۵ دی‌ماه تا ۱۰ بهمن‏ ماه ۱۴۰۳ در مرکز آفرینش‏‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند در این روزها از ساعت ۱۰ تا ۲۰ از جشنواره بازدید کنند.

لیلا بابایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه امسال هم برای نهمین دوره متوالی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در راستای تحقق رسالت ذاتی خود و پاسخگویی به نیاز مخاطبین، میزبان برگزاری جشنواره ملی اسباب‏‌بازی است، گفت: نهمین جشنواره‎ ملی اسباب‏‌بازی با شعار «بازی، تمرین زندگی» برگزار می‌شود.

او هدف از برگزاری این جشنواره را این‌گونه شرح داد: علاوه بر تحقق شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» و حمایت از کالاهای تولید داخل، موضوع کمک به برقراری ارتباطی هدفمند میان طراحان، تولیدکنندگان، سرمایه‏‌گذاران و سایر فعالان حوزه‏ بازی و اسباب‏‌بازی و کمک به ساماندهی صنعت اسباب‏‌بازی و فراهم کردن زمینه‎ طراحی و استقرار نظام نوآوری از دیگر اهداف برگزاری این رویدار مهم فرهنگی _ اجتماعی است. این جشنواره با همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست ‏جمهوری، انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی ایران، شورای نظارت بر اسباب‏‌بازی، ستاد علوم شناختی، دانشگاه سوره و بخش‌های مختلف شهرداری تهران برگزار می‌شود.

بابایی با بیان اینکه به دلیل استقبال و درخواست شرکت‌کنندگان و مخاطبان، تعداد روزهای جشنواره در این دوره به ۱۵ روز افزایش پیدا کرده است، درباره روند برگزاری این جشنواره، گفت: جشنواره اسباب‌بازی از تاریخ ۲۵ دی‌‎ماه تا ۱۰ بهمن‏ ماه ۱۴۰۳ در مرکز آفرینش‏‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برگزار می‌‎شود و علاقه‌‎مندان می‌توانند در این روزها از ساعت ۱۰ تا ۲۰ از جشنواره بازدید کنند.

او درباره بخش رقابتی نهمین جشنواره‎ ملی اسباب‏‌بازی نیز بیان کرد: فرایند ثبت‌نام و بارگذاری محصولات از ۵ آذر تا ۵ دی ماه ادامه داشت و بیش از ۵۰۰ اثر ارسال شده است که به زودی داوری آنها آغاز می‌شود. داوری محصولات در شش بخش کیفیت ‌تولید، طراحی، گرافیک و تصویرسازی و بهترین بسته‌بندی در کنار انتخاب برترین بازی‌های ایرانی _ اسلامی، رویداد صنعت و بازار اسباب‌بازی انجام خواهد شد. اسامی داوران این بخش متعاقبا اعلام خواهد شد و برترین اسباب‌بازی‌های ایرانی نیز در آیین پایانی نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی معرفی می‌شوند.

دبیر نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با بیان اینکه نهمین جشنواره‎ ملی اسباب‏‌بازی از بخش‏‌های متنوع و گسترده‌ای تشکیل شده است، اظهار کرد: مسئولیت بخش‏‌های تخصصی به نهادهای فعال در زمینه‎ بازی و اسباب‏‌بازی واگذار شده است و کانون نیز همچون ادوار گذشته به مباحث هماهنگی و نظارتی می‌پردازد و بستر‎های لازم را برای برنامه‏‌ریزی و اجرای مطلوب برنامه‌های این رویداد فرهنگی فراهم می‌کند. بخش‌های مختلف جشنواره شامل نمایشگاه و فروشگاه اسباب بازی ایرانی، نمایشگاه ترویجی بازی و اسباب‏‌بازی‎ با معرفی توانمندی‌های مجموعه‌های بازی‌محور و فعال در حوزه‎ بازی، بخش علمی جشنواره شامل برگزاری نشست‏‌های علمی در حوزه‎ بازی و اسباب‌بازی، بخش رقابتی و انتخاب اسباب‌بازی برتر ایرانی، فراخوان و انتخاب مقالات و پایان نامه‌های برتر در حوزه اسباب‌بازی است.

مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری، افزود: بازار فروش و نمایشگاه دستاوردهای صنعت اسباب‏‌بازی ایرانی با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباب‏‌بازی و با مشارکت تولیدکنندگان داخلی، استارت‏‌آپ‏‌ها و صنایع وابسته و با هدف معرفی توانمندی‏‌های صنعت اسباب‏‌بازی ایرانی در فضایی ۲۰۰۰ متری برگزار می‌شود. بیش از ۱۰۰ تولیدکننده متقاضی حضور در جشنواره هستند و بیش از ۲۳۰۰ اسباب‌بازی ایرانی عرضه می‏‌شود.

او افزود: در بخش نمایشگاه ترویجی بازی و اسباب‏‌بازی بیش از ۴۰ مجموعه از شرکت‏‌ها و موسسه‌های خصوصی و سازمان‏‌های مردم نهاد اعم از گروه‏‌های مشاوره بازی، مجموعه‏‌های بازی درمانی، موسسه‌های آموزش از طریق بازی، گروه‏‌های برگزارکننده‏ رویدادهای بازی‌‎محور، فضاهای بازی آموزشی، موزه‏‌های اسباب‏‌بازی و برگزارکنندگان دوره‏‌های آموزشی تربیت مربی بازی حضور دارند. هم‎چنین در این نمایشگاه فضایی برای معرفی بازی‏‌های فکری، حرکتی ‏_ مهارتی، رومیزی، علمی _ آموزشی، هنری ‏_ کاردستی و با هدف آشنایی کودکان، نوجوانان، جوانان و والدین با بازی‏‌ها و کاربرد اسباب‏‌بازی‏‌های مختلف پیش‏‌بینی شده است.

بابایی درخصوص بخش علمی نهمین جشنواره اسباب‌بازی نیز توضیح داد: در بخش علمی با هماهنگی اساتید، کارشناسان و دست‏‌اندرکاران صنعت اسباب‏‌بازی چندین عنوان نشست علمی در حوزه اسباب‏‌بازی با محورهای موضوعی از قبیل اسباب‏‌بازی و رویکرد روانشناختی، تربیتی و آموزشی برگزار می‌شود.

به گفته او برپایی فضای معرفی اسباب‏‌بازی با حضور گسترده‎ تولیدکنندگان اسباب بازی‌های ایرانی، رونمایی از اسباب‏‌بازی‏‌های جدید، اجرای نمایش محیطی با موضوع بازی و اسباب‏‌بازی، انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری با موضوع معرفی بازی‌های حرکتی، گروهی و ... در ۱۰۰۰ مرکز فرهنگی هنری ثابت، سیار شهری و روستایی کانون در سطح کشور از برنامه‏‌های جنبی نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی است.

بابایی در پایان تاکید کرد: همچنین مقرر شده است تا بخشی از اسباب‌بازی‌ها همزمان در دیجی‌کانون (فروشگاه اینترنتی محصولات کانون پرورش فکری) عرضه شود تا مخاطبان بتوانند از سراسر کشور همزمان با مخاطبان جشنواره در تهران هم اسباب‌بازی تهیه کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۶:۴۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1403100906011
  • خبرنگار : 71635