فشار دولت بایدن بر صربستان برای تحریم روسیه

الکساندر وولین، معاون نخست وزیر صربستان اعلام کرد دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است تا قبل از خروج، با تحریم شرکت روسی-صربی «(NIS) Naftna Industriya Srbije» (۵۶.۱۵ درصد متعلق به گازپروم نفت و گازپروم روسیه) بر بلگراد فشار بیاورد تا آن را مجبور به اعمال تدابیر محدودکننده علیه روسیه کند.

به گزارش ایسنا، الکساندر ووجیچ، رئیس جمهور صربستان در ۲۴ دسامبر گفت که با الکساندر بوتسان-خارچنکو، سفیر روسیه درباره تحریم‌های مورد انتظار علیه شرکت روسی-صربی NIS گفتگو کرده است. او روز قبل در گفت‌وگوی تلفنی با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درباره تحریم‌های مورد انتظار آمریکا علیه NIS، مسائل منطقه‌ای، سیاست جهانی و همکاری‌های دوجانبه بحث کرد.

وولین، معاون نخست وزیر صربستان در این ارتباط گفت: اکنون، تقریباً سه سال پس از آغاز درگیری در اوکراین، آنها تصمیم به اعمال تحریم‌ها علیه NIS گرفته‌اند. آیا این به طور تصادفی با این واقعیت مرتبط نیست که یک دولت در ایالات متحده می‌رود و دیگری در حال آمدن است؟ آیا این در ارتباط با این واقعیت نیست که رهبری صربستان باید قبل از تغییر دولت آمریکا شکسته شود؟ آیا به این دلیل نیست که همانطور که برخی می‌گویند، مالک اصلی یک شرکت روسی است و این بر درگیری در اوکراین تأثیر می‌گذارد؟

به گزارش نووستی، به گفته این سیاستمدار صرب، آمریکایی‌ها از مدت‌ها قبل باید می‌دانستند که مالک شرکت نفت کیست.

او گفت: این کار به این دلیل انجام می‌شود که اکنون زمان شکستن رهبری صربستان و اعمال حداکثر فشار بر رئیس جمهور ووجیچ است تا او را مجبور به اعمال تحریم‌ها علیه فدراسیون روسیه کند یا حداقل اقدامی علیه شرکت NIS است که به شرکای روسی نگاه می‌کند.

وولین تصریح کرد: سخنان کریستوفر هیل، سفیر ایالات متحده مبنی بر اینکه چنین اقدامات محدودکننده‌ای علیه صربستان انجام نمی‌شود، «ریاکارانه» است.

ووچیچ در شب ۲۳ دسامبر از آغاز قریب‌الوقوع مذاکرات با ایالات متحده و روسیه درباره تحریم‌های مورد انتظار علیه NIS خبر داد.

در اواسط دسامبر، رئیس جمهور صربستان اعلام کرد که بلگراد به دلیل اقدامات محدودکننده مورد انتظار ایالات متحده علیه NIS، تحریم‌هایی را علیه روسیه اعمال نخواهد کرد. در همان زمان، ووجیچ امکان مذاکره برای کاهش سهم گازپروم و گازپروم نفت در NIS را به دلیل تحریم‌های مورد انتظار آمریکا بعید ندانست. به گفته وی، اقدامات محدودکننده می‌تواند از اول ژانویه ۲۰۲۵ اعمال شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۲:۲۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403100906006
  • خبرنگار : 90067