تاکنون چند بیمار با سلول‌های خون بندناف درمان شده‌اند؟

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان گفت: تا به امروز ۱۴ بیمار دارای انواع سرطان خون، پنج بیمار دارای انمی آپلاستیک، پنج بیمار تلاسمی، دو بیمار انمی فانکونی، پنج بیمار دارای نقص ایمنی، ۵۰ بیمار فلج مغزی و سه بیمار اوتیسم به واسطه سلول‌های بنیادی خون بندناف پیوند و درمان شده‌اند.

دکتر مرتضی ضرابی عصر روز شنبه ۸ دی ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات جهاد دانشگاهی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیانگذار پژوهشگاه رویان و بانک خون بندناف است که در حال حاضر خدمات شرکت «فناوری بن‌یاخته‌های رویان»، مرهون زحمات این بزرگوار است که در سال ۱۳۸۴ با هدف تأمین سلول‌های بنیادی مورد نیاز مراکز پیوند در کشور راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان با بیان اینکه سلول بنیادی سلول تمایز نیافته با توانایی تقسیم و تکثیر بالا است، ادامه داد: این سلول تمایز و تخصصی شدن و همچنین توان خودنوزایی دارد و می‌تواند بر درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر باشد.

وی بیان کرد: سلول‌های بنیادین به دو دسته سلول‌های غیرخونساز و سلول‌های خونساز تبدیل می‌شود، سلول‌های غیرخونساز که تحت عنوان علمی «مزانشیمی» شناخته شده است سازنده سایر بافت‌های بدن و سلول‌های خونساز قادر به تولید سلول‌های خونی هستند.

این مسئول با بیان‌ اینکه خون محیطی، خون بندناف و مغزاستخوان از منابع سلول بنیادی خونساز هستند، تصریح کرد: بافت بندناف، پالپ دندان و بافت چربی از منابع اولیه سلول‌های بنیادی مزانشیمی هستند که در درمان بیماری‌هایی چون فلج مغزی، اوتیسم، آرتروز و بیماری‌های قلبی مؤثر هستند.

ضرابی خاطرنشان کرد: سرطان‌های خون، تالاسمی، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی و کم‌خونی مادرزادی می‌توانند با کمک سلول‌های بنیادی خونساز درمان شوند.

وی با بیان اینکه رویان یک بانک جامع محصولات زیستی دارد، افزود: بانک سلول‌های بنیادی خون بندناف، بانک سلول‌های بنیادی مغز استخوان، بانک سلول‌های بنیادی خون محیطی، بانک سلول‌های بنیادی مزانشیم بندناف، بانک سلول‌های بنیادی پالپ دندان، بانک سرم خون بند ناف، بانک پلاسمای خون بند ناف و بانک اطلاعات ژنتیکی HLA از مجموعه محصولات زیستی جهاد دانشگاهی است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان تصریح کرد: در بانک سلول‌های بنیادی خون بندناف بالغ بر ۲۳۰ هزار نمونه خون بندناف در کشور ذخیره‌سازی شده است و می‌توان اذعان داشت که این بانک سلول‌های بنیادی، یکی از بزرگترین بانک‌های خون بندناف در خاورمیانه است.

وی خاطرنشان کرد: در بانک سلول‌های بنیادی خون بندناف، جمع‌آوری نمونه خون بندناف از سایر کشورها شامل ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، اردن، نروژ، کانادا، انگلستان، امارات و عمان صورت گرفته است.

ضرابی با اشاره به اینکه بومی‌سازی دانش فنی سلول‌های بنیادی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای جهاد دانشگاهی است، اظهار کرد: دستیابی به منابع سلول‌های بنیادی نظیر خون بندناف، مغز استخوان، بافت چربی، بافت بند ناف و جفت و امکان تمایز به سلول‌های تخصصی همچون قلب، غضروف و عصب و همینطور استفاده تحقیقاتی و درمانی و نگهداری طولانی مدت بیش از ۲۰ سال از سلول‌های بنیادی، حاصل بومی‌سازی این ثروت نهفته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه خون بندناف، بافت بندناف، پرده جنینی (آمنیوتیک)، مایع جنینی و جفت از ضمائم زایمانی به شمار می‌رود لذا ذخیره‌سازی آن، اختلالی در روند سلامتی فرد ندارد و برعکس می‌تواند تضمین کننده سلامت فرد و خانواده او در آینده باشد.

ساخت محصول پانسمان برای ترمیم بافت بدن

مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان با اشاره به «آمی‌کر» محصول پانسمان زیستی خشک مشتق از پرده آمنیوتیک، بیان کرد: این محصول سرشار از پروتئین‌های ماتریکس خارج سلولی سایتوکائین‌ها و فاکتورهای رشد است و در نتیجه می‌تواند باعث بازسازی و ترمیم بافت بدن شود این محصول به سادگی توسط سیستم ایمنی بیمار پذیرفته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آمی‌کر در بسته‌بندی مخصوص به صورت خشک و استریل شده و در شرایط دمایی ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری می‌شود که به عنوان اولین محصول پالایشگاه ضمائم زایمانی شرکت فناوری بنیاخته‌های رویان به حساب می‌آید.

این مسئول در خصوص مزایای آمی‌کر گفت: تسریع در روند بازسازی و ترمیم زخم‌های ناشی از سوختگی، دیابت، ترمیم و بازسازی زخم‌های پس از جراحی و زخم بستر از مهمترین مزایای این محصول است که قابلیت رقابت با محصولات مشابه در بازار جهانی دارد و به عنوان یک سد زیستی جهت کاهش التهاب و ترمیم زخم به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: بانک سلول‌های بنیادی پالپ دندان که یکی از بانک‌های سلول‌های بنیادی جهاد دانشگاهی است، امکان ذخیره‌سازی دندان شیری سالم در کودکان ۵ تا ۱۲ سال و دندان عقل سالم تا ۲۵ سال را فراهم آورده است.

ضرابی با بیان اینکه شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان دارای ۴۵ دفتر نمایندگی در سراسر کشور است، گفت: تا به امروز ۱۴ بیمار دارای انواع سرطان خون، پنج بیمار دارای انمی آپلاستیک، پنج بیمار تلاسمی، دو بیمار انمی فانکونی، پنج بیمار دارای نقص ایمنی، ۵۰ بیمار فلج مغزی و سه بیمار اوتیسم به واسطه سلول‌های بنیادی خون بند ناف پیوند و درمان شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین بیش از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی برای بیماری‌های اطفال و بالغین شامل فلج مغزی، اوتیسم، ناهنجاری قلبی نوزادان، SMA، دیابت، سکته مغزی، آلزایمر، ام اس، پارکینسون، آرتروز، صدمات نخاعی، آرتریت روماتوئید صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت فناوری بنیاخته‌های رویان اظهار کرد: کارآزمایی بالینی بیماری فلج مغزی در سال جاری شروع شده و دارای سه فاز است. همچنین کارآزمایی بالینی بیماری اوتیسم و بیماری آرتروز در سال ۱۴۰۱ و بیماری ALS در سال ۱۴۰۲ شده‌اند که طی دو تا سه سال آینده می‌توانیم نتیجه آن را اعلام کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۰۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403100805889
  • خبرنگار : 50560