عراقچی: شراکت راهبردی ایران و چین، آهنین است

وزیر خارجه ایران تاکید کرد که «شراکت راهبردی ایران و چین به دلیل پیوندهای فرهنگی و تمدنی، آهنین است».

به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر به پکن، گزارشی را از محتوای دیدارهای خود ارائه کرد.

عراقچی روز شنبه و با انتشار تصویری از دیدار با «وانگ یی» همتای چینی خود، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شراکت راهبردی ایران و چین به این دلیل که زیربنای آن پیوندهای فرهنگی و تمدنی است و ریشه در ارزش ها و منافع مشترک دارد، آهنین است».

وزارت خارجه ایران نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این دیدار، طرفین با تاکید بر اراده‌ رهبران ۲ کشور برای تحکیم و توسعه‌ روابط راهبردی ۲ کشور، آخرین وضعیت روابط در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی، حمل و نقل، راه‌های تقویت مناسبات دوجانبه و گسترش همکاری‌ها در چارچوب برنامه همکاری جامع ۲ کشور را مورد بررسی قرار دادند. 

عراقچی در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه و استحکام روابط بین دو ملت ایران و چین به‌عنوان ۲ تمدن و فرهنگ ریشه‌دار در آسیا، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از هیچ کوششی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های فراوان تعامل مشترک با چین فروگذار نمی‌کند و برنامه ۲۵ ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات در عرصه‌های مختلف می‌داند. 

وزیر امور خارجه چین نیز با اشاره به اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت فعال و مهم در غرب آسیا و برخوردار از ظرفیت‌های طبیعی، جغرافیایی و انسانی، بر عزم رهبران چین برای تقویت هر چه بیشتر روابط تاکید کرد.

مطلب عراقچی در صفحه شخصی خود در ایکس

وزیر خارجه ایران در ادامه مطلب خود در شبکه اجتماعی ایکس تاکید کرد که «با روند رو به گسترش درگیری و تروریسم در منطقه ما - در بحبوحه تلاش‌های بدخواهانه برخی برای سلطه‌گری در سطح جهانی - ایران و چین بیش از هر زمان دیگری مصمم به برقراری حاکمیت قانون و حفظ ثبات هستند».

عراقچی با اشاره به بیانیه مشترک ایران و چین در پایان این سفر، نوشت: «همان‌طور که بیانیه مشترک امروز ما در پکن به درستی تاکید می کند، غرب آسیا (خاورمیانه) متعلق به مردم غرب آسیاست ... آینده و سرنوشت آن باید به دست خود مردم غرب آسیا تعیین شود».

در پایان رایزنی‌های دوجانبه وزیران خارجه ایران و چین تفاهمات مشترک بین ۲ کشور اعلام شد که در بخشی از آن آمده است: منطقه خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و میدان درگیری برای بازی‌های کشورهای بزرگ نیست و نباید قربانی مطامع و درگیری‌های ژئوپلیتیکی کشورهای خارج از منطقه شود. آینده و سرنوشت کشورهای خاورمیانه باید به دست خود مردم خاورمیانه تعیین شود.

طبق این بیانیه «جامعه بین‌المللی باید به صورت جدی به حاکمیت ملی، امنیت، ثبات، وحدت و تمامیت ارضی کشورهای خاورمیانه احترام بگذارد؛ به مطالبات منطقی کشورهای خاورمیانه توجه داشته باشد؛ به تصمیم‌های مستقل ملت‌های خاورمیانه احترام بگذارد؛ احترام به تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم کشورهای خاورمیانه را حفظ کند و برای تقویت صلح و ثبات خاورمیانه نقش سازنده‌ای ایفا کند».

در این بیانیه همچنین آمده است: «راه برقراری ثبات و آرامش در خاورمیانه پایبندی به اصل راه حل سیاسی، بر مبنای حقوق بین‌الملل و بدون مداخله خارجی است».

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۸:۳۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403100805881
  • خبرنگار : 71038