رضا سپهوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مسمومیت با منوکسیدکربن (CO) به وضعیت خطرناکی اشاره دارد که در آن، گاز منوکسیدکربن وارد جریان خون میشود و باعث کاهش ظرفیت خون برای حمل اکسیژن میشود. این گاز به دلیل ویژگی بیبو و بیرنگ خود میتواند به راحتی بدون اینکه فرد متوجه شود، ایجاد خطر کند.
وی افزود: منوکسیدکربن معمولاً از سوختن ناقص مواد سوختی مانند وسایل گرمایشی (بخاریها و کورهها)، خودروها و موتورهای درونسوز، تولید انرژی در نیروگاهها، دستگاههای پخت و پز علائم ایجاد میشود.
سپهوند سردرد را یکی از نخستین نشانهها مسمومیت با گاز منوکسید کربن عنوان کرد و گفت: خستگی و ضعف، احساس خستگی بیش از حد، سرگیجه و حالت تهوع، احساس عدم تعادل، تنگی نفس ومشکلات تنفسی، اختلالات بینایی و روانی، کاهش تمرکز و اختلال در ادراک از علائم مسمومیت با این گاز است.
وی با بیان اینکه تشخیص مسمومیت با منوکسیدکربن معمولاً با استفاده از آزمایشهای خون (اندازهگیری سطح کربوکسیهموگلوبین) تشخیص داده میشود، به شهروندان توصیه کرد که برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن نصب دتکتورهای منوکسیدکربن در محلهای مناسب ضروری است. همچنین نگهداری و بازرسی تجهیزات و اطمینان از عملکرد درست سیستمهای گرمایشی و وسایل نقلیه، اطمینان از تهویه کافی در مکانهایی که سوختن انجام میشود جزو ملزومات است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در صورت بروز مسمومیت، خروج سریع فرد یا افراد دارای علائم مسمومیت از محل ضروری است. در صورت بروز علائم شدید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید چراکه بیمار باید توسط کادر پزشکی تحت بررسی و درمان قرار گیرد.
سپهوند با بیان اینکه مسمومیت با منوکسیدکربن میتواند به سرعت زندگی فرد را تهدید کند که البته آگاهی از علائم و انجام اقدامات پیشگیری میتواند بسیار حیاتی باشد، یادآور شد: در صورت داشتن هرگونه شک یا نشانهای از مسمومیت با منوکسیدکربن سریعاً واکنش نشان دهید.
انتهای پیام