آرش آریانژاد امروز شنبه (۸ دی) در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت بارندگیها و سدهای استان اظهار کرد: به واسطه همین بارندگی و به اشباع رسیدن خاک، روانآب بسیار خوبی جاری شده و تمام سدهای در حال بهرهبرداری و آبگیری استان، روان آب جاری و مخازن در حال پرشدن هستند.
وی افزود: از ابتدای سال آبی (مهرماه امسال تاکنون) شاهد ورود و فعالیت چهار جبهه بارشی با پراکندگی وسیع و گسترده از شرق تا غرب و شمال تا جنوب بودیم که ۱۳۱ میلیمتر بارندگی ثبت شده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۷۶ میلیمتر)، ۶۸ درصد افزایش بارش را شاهد بودهایم.
وی گفت: میزان بارندگی ثبت شده در این مدت نسبت به مدت میانگین ۵۲ ساله گذشته مساوی و حدود ۱۳۱ میلیمتر بوده و این بیانگر آن است که بر خلاف پیشبینیهای تابستان و اوایل پاییز، سال آبی خوبی را آغاز کردهایم و امیدواریم که در فصل زمستان و ماههای پیشرو، بارشهای خوبی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان، در رابطه با وضعیت پرشدگی سدها عنوان کرد: در حال حاضر میانگین پرشدگی سدهای استان حدود ۴۴ درصد بوده که به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد روند رو به رشد داشته و این میتواند نوید بخش روزهایی پرخیر و برکت در استان سرسبز کردستان باشد.
آریانژاد در خصوص وضعیت فعلی سد قشلاق (وحدت) سنندج گفت: به واسطه تخصیص سالانه ۵۷ میلیون مترمکعب و انتقال این حجم از آب سد آزاد به تصفیه خانه آب شرب سنندج، خوشبختانه از لحاظ کمی و کیفی مشکلی در خصوص تأمین آب شرب سنندج نداریم و همچنین در مسیر این انتقال حدود ۲۵ روستاهای در مسیر نیز تأمین آب می گردند و با توجه به این پروژه انتقالی، که کاری پدافند غیرعاملی نیز محسوب می گردد برای تأمین بلندمدت آب شرب سنندج هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: هماکنون ۱۹۶ میلیون از کل حجم ۲۱۵ میلیونی قشلاق سنندج پُر است و با بارندگیهای روزهای آینده، ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر دیگر پر خواهد شد و انتظار میرود قدیمیترین سد استان، همچون سنوات اخیر سرریز شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان، ادامه داد: کردستان، یکی از معدود استانهای کشور بوده که در حوزه آب سطحی و تأمین آب شرب شهرها دارای دو منبع است، به عنوان نمونه سنندج دارای دو سد قشلاق و آزاد بوده که در صورت هر گونه نقص، جایگزین و محل اطمینانبخشی خواهیم داشت. در سقز، بانه، دیواندره و مریوان نیز این شرایط حاکم است.
انتهای پیام