رئیس مجمع نمایندگان گیلان:

برنامه‌های دولت برای حمایت از کشاورزان عملیاتی شود

رئیس مجمع نماینگان گیلان با بیان اینکه مقرر شد برنامه‌های دولت برای حمایت از کشاورزان به ویژه در حوزه تولید محصولات راهبردی نظیر برنج و چای عملیاتی شود، گفت: باید واردات برنج و چای متناسب با مصرف سرانه واقعی کشور و در زمان مناسب انجام شود.

سیدکریم معصومی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه گیلان قطب کشاورزی است، گفت: برای حل مشکلات کشاورزان استان تلاش‌های مستمری صورت پذیرفته و اقداماتی نیز در این راستا انجام گرفت و اخیرا نیز در دیدار مجمع نمایندگان استان و با حضور استاندار گیلان با وزیر جهاد کشاورزی بر حل مشکلات این عزیزان در حوزه‌های چای، برنج، شیلات، زیتون و غیره تأکید شد.

وی با بیان اینکه مقرر شد برنامه‌های دولت برای حمایت از کشاورزان به ویژه در حوزه تولید محصولات راهبردی نظیر برنج و چای عملیاتی شود، افزود: باید واردات برنج و چای متناسب با مصرف سرانه واقعی کشور و در زمان مناسب انجام شود.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان گفت: احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در محدوده شهرستان رشت به منظور بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت بازار اوراسیا با هدف تبدیل استان گیلان به درگاه صادرات محصولات کشاورزی کشور از جمله مواردی است که پیگیر آن هستیم، همچنین احداث بندر مزرعه پرورش ماهی سردابی و خاویاری در قفس و احداث ۶ شهرک متمرکز پرورش ماهیان خاویاری در استان از دیگر موارد مطالبه شده در دیدار با وزیر جهادکشاورزی بود.

معصومی تصریح کرد: با توجه به اهمیت تکمیل سد پلرود در تامین آب زراعی اراضی شالیزاری خارج از شبکه سد سپیدرود خواستار تسریع روند تکمیل این سد شدیم؛ صدور مجوز برداشت آب از منابع آبی بالادست جهت توسعه باغات زیتون در منطقه رودبار از دیگر مطالبات کشاورزان استان بود که وزیر قول مساعد داد تا موارد مطروحه را پیگیری و حل کند.

وی با اشاره به مزیت‌های حوزه زیتون در استان افزود: براساس گزارش معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، چهارمین کلکسیون ارقام بین‌المللی زیتون توسط شورای جهانی زیتون تحت نظر سازمان ملل متحد، بعد از کشورهای اسپانیا، ترکیه و مراکش به ایران و شهرستان رودبار اختصاص یافت. با توجه به اراضی حاصلخیز برای تولید زیتون و تلاش مردم شهرستان رودبار جهت توسعه باغات این اتفاق خوب رقم خورد.

نماینده شهرستان‌های فومن و شفت با بیان اینکه بالا بودن هزینه باغداری و چشم انداز نامعین دریافت بهای محصول فروخته شده از جمله چالش‌های حوزه چای است، افزود: عدم پرداخت مطالبات چایکاران باعث مشکلات اقتصادی فعالان این حوزه شده که خوشبختانه با دستور وزیر جهاد کشاورزی ۷۰ میلیارد تومان از مطالبات معوقه چایکاران  به زودی پرداخت و دیون دولت در قبال چایکاران تسویه می‌شود.

وی اضافه کرد: یکی از تصمیمات جلسه لایروبی آب‌بندان‌ها با هدف حفظ منابع آبی بود، ۹۰۰۰ هکتار اراضی آب‌بندان در استان داریم که لایروبی این اراضی می‌تواند به تامین آب کشاورزی کمک کند و همچنین رونق گردشگری را در پی دارد، مقرر شد استان گیلان اختیارات لازم را داشته باشد و اقدامات لازم را در راستای حفظ و تامین منابع آب انجام دهد و وزارت جهادکشاورزی هم تسهیل‌گری کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403100805179
  • خبرنگار : 50042