استاندار کهگیلویه و بویراحمد:

زنان کارآفرین بطور ویژه حمایت می شوند

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: زنان کارآفرین برای گسترش کسب و کار، تولید و اشتغال در استان از حمایت ویژه حوزه اقتصادی بهره مند می‌شوند.

یدالله رحمانی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با دستور کار بررسی موانع کارآفرینی زنان در استان افزود: نیمی از جامعه را زنان تشکیل می دهند که در دو دهه اخیر سهم آنها در آموزش عالی قابل توجه است.

وی اظهارکرد: دولت چهاردهم برنامه دارد که مسئولیت های بیشتری را به زنان محول کند چرا که هرگاه مسئولیتی به آنها سپرده شده به خوبی جواب اعتماد مسئولان را دادند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش آفرینی زنان کارآفرین در حوزه‌های اقتصادی افزود: در این زمینه با موانع و مشکلاتی مواجه هستیم و بانوان استان نقش کمتری در شاخص های اقتصادی دارند.

رحمانی کمبود سرمایه را یکی از چالش های پیش روی اشتغال و کارآفرینی دانست و گفت در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و خرد و سایر حوزه‌ها، بانوان کارآفرین در اولویت باشند.

وی، عدم دسترسی بانوان به بازار برای عرضه و فروش محصولات تولید شده را دیگر چالش در زمینه اشتغال زنان دانست و عنوان کرد: شرایط دسترسی آنها به بازارهای هدف مدنظر دستگاه‌های متولی و حوزه اقتصادی استان باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شناسایی دستورالعمل ها و قوانین مخل تولید و اشتغال تاکید خاطرنشان کرد: برخی از دستگاه‌ها در این خصوص وقت گذاشتند و نسبت به شناسایی و تدبیر برای رفع این دستورالعمل ها اقدام کردند، ضرورت دارد سایر دستگاه‌ها نیز در این رابطه اقدام کنند.

رحمانی با اشاره به اختصاص مبلغ دو هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای رونق تولید و سرمایه گذاری تصریح کرد: در این زمینه نیز طرح های مربوط به کارآفرینی بانوان دیده شود.

وی با اشاره به تدوین کتابچه فرصت های سرمایه گذاری ادامه داد: ۱۲۰ فرصت سرمایه گذاری احصا و موارد اولویت دار مشخص و به زبان لاتین، فارسی و عربی در سایت بارگزاری شود تا زمینه جذب سرمایه ‌گذار بیشتری شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه، برای رشد شاخص های اقتصادی و ایجاد فرصت سرمایه گذاری در صنایع پایین دست نفت و گاز، بخش کشاورزی و صنعت ورود کردیم، تاکید کرد: تا قبل از پایان بهمن ماه سند فرصت های سرمایه گذاری استان تهیه شود.

رحمانی با اشاره به راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری اظهار کرد: جایگاه استان در شاخص های اقتصادی برای ایجاد تحولات نیازمند توجه بیشتری دارد.  

وی با بیان اینکه، باید تلاش کنیم تا نرخ فعالیت های اقتصادی استان را به میانگین کشوری برسانیم، افزود: نرخ بیکاری در حوزه بانوان بیشتر است و باید موضوع بیکاری اختیاری به عنوان مسئله جدی در دستور کار باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از پیشنهاد ایجاد تشکل زنان کارآفرین با محوریت دفتر امور زنان و خانواده استانداری استقبال کرد و گفت: در پرداخت تسهیلات بانکی، زنان کارآفرین اولویت باشند.

رحمانی بر ایجاد زیرساخت ها در شهرک های صنعتی استان تاکید کرد و گفت: ردیف کمک های فنی و اعتباری برای زیرساخت های بخش صنعت در شهرک های صنعتی قرار داده شود.

وی بر عملیاتی شدن مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و نشست شورای دولت و بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: در جلسه ای جداگانه مشکلات بخش کشاورزی احصا تا برای آنها چاره اندیشی کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در مرکز کشور شد.

رحمانی با تاکید بر اینکه، نهضت گلخانه در دستور کار جهاد کشاورزی باشد اظهار کرد: بانک‌ها پرداخت تسهیلات به واحدهای مستقر در شهرک های گلخانه ای را اولویت قرار دهند.

وی نسبت به برداشت از واحدهای تولید شن و ماسه ورود کرد و گفت: هیچ کسی حق برداشت از بستر رودخانه‌ را ندارد و کسانی که این کار را انجام دهند به دستگاه قضایی معرفی می شوند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: طی سال های گذشته طغیان رودخانه‌ آسیب های جدی را به همراه داشت و همین موضوع باعث شده که جلوی فعالیت مزارع پرورش ماهی گرفته شود که در حال پیگیری برای رفع این مشکل هستیم.

رحمانی تصریح کرد: مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی برای همه دستگاه ها لازم الاجراست و دستگاهی که در این زمینه تعلل کند بعنوان ترک فعل به سیستم قضایی معرفی می شود.

عبداله قبادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج نیز در این نشست گفت: کارآفرینی زنان در استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود پتانسیل‌های موجود، با چالش‌های متعددی روبرو است. 

وی با اشاره به موانع فرهنگی و اجتماعی پیش روی کارآفرینی زنان افزود: باورهای سنتی و نگاه‌های جنسیتی مبنی بر اینکه کار زنان محدود به خانه است، یکی از بزرگترین موانع برای ورود زنان به عرصه کارآفرینی است.

قبادی با اشاره به نبود الگوهای موفق زنان کارآفرین در جامعه، اظهار کرد: این عامل باعث کاهش انگیزه و اعتماد به نفس زنان برای شروع کسب‌وکار می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به کمبود منابع اقتصادی خاطرنشان کرد: کمبود سرمایه و دسترسی محدود به منابع مالی یکی از چالش‌های اصلی برای زنان کارآفرین است. بسیاری از زنان به دلیل نداشتن وثیقه یا ضامن، نمی‌توانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند.

قبادی با اشاره به عدم دسترسی بانوان به بازار تصریح کرد: مشکلات بازاریابی و فروش محصولات تولید شده توسط زنان، از دیگر موانع اقتصادی است.

وی نبود زیرساخت‌های مناسب را دیگر چالش پیش روی کارآفرینی زنان دانست و ادامه داد: نبود زیرساخت‌های مناسب برای فعالیت‌های اقتصادی، مانند کارگاه‌ها و مراکز رشد موانع پیش روی کارآفرینی زنان است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج کمبود آموزش‌های تخصصی زنان را دیگر چالش در این حوزه دانست و عنوان کرد: بسیاری از زنان به دلیل کمبود آموزش‌های تخصصی در حوزه‌های مدیریتی، بازاریابی و مالی، با مشکلاتی در اداره کسب‌وکار روبرو می‌شوند. 

قبادی با اشاره به اینکه نبود آگاهی کافی از قوانین و مقررات مربوط به کسب‌وکار، می‌تواند منجر به اتخاذ تصمیمات اشتباه و بروز مشکلات حقوقی شود، تاکید کرد: پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به ثبت شرکت و اخذ مجوزهای لازم، یکی از موانع قانونی برای زنان کارآفرین است.

وی با اشاره به وجود قوانین تبعیض‌آمیز اظهار کرد: وجود برخی قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان، می‌تواند مانع از مشارکت برابر آن‌ها در فعالیت‌های اقتصادی شود.

 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج گفت: برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی برای تغییر نگرش‌ها نسبت به نقش زنان در جامعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی در بین زنان و ارائه تسهیلات بانکی با شرایط آسان‌تر به زنان کارآفرین، ایجاد صندوق‌های ضمانت و حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی زنان می‌تواند مثمر ثمر باشد.

قبادی بر برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی در زمینه‌های مختلف کسب‌وکار، مانند مدیریت، بازاریابی و مالی، برای توانمندسازی زنان کارآفرین تاکید کرد و افزود: ایجاد بازارچه‌های محلی برای فروش محصولات تولید شده توسط زنان، حمایت از شرکت در نمایشگاه‌ها و رویدادهای تجاری راهگشاست.

وی اظهار کرد: ساده‌سازی روند ثبت شرکت و اخذ مجوزهای لازم و ایجاد پنجره واحد خدمات برای تسهیل امور اداری زنان کارآفرینی و ایجاد شبکه‌های حمایتی برای زنان کارآفرین، به منظور تبادل تجربیات، ایجاد همکاری و رفع مشکلات مشترک است.

مژگان منصوری، فعال اقتصادی و سرمایه‌گذار واحد تولیدی آب معدنی ستنگان یاسوج، در این نشست با بیان اینکه تعاونی ۱۷۰۵ از سال ۱۳۸۲ فعالیت اقتصادی خود را آغاز کرده و برای ۵۰ نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است، گفت: نیاز است تسهیلاتی در اختیار بانوانی که راغب به کارآفرینی هستند، قرار بگیرد.

وی افزود: بیشتر مشکلات کارآفرینان در زمینه تسهیلات است و به دلیل کمبود تسهیلات نتوانسته‌اند از حداکثر ظرفیت خود استفاده کنند.

منصوری اظهارکرد: فعالیت ما از سال ۸۲ در حوزه آب معدنی شروع و در سال ۸۴ به تولید رسیدیم. در سال ۸۲ حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای تأسیسات و لوازم کارخانه هزینه شد.

این بانوی کارآفرین کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: انتقال خط برق توسط هزینه شخصی من با مبلغ ۲۲ میلیون تومان انجام شد. این واحد صنعتی در ۲۰ کیلومتری شهر یاسوج، مرکز استانی هستم که ذخایر ایران را تأمین می‌کند، اما جاده نداریم. باید این را به کی بگویم؟

منصوری با اشاره به مشکلات جاده‌ دسترسی تصریح کرد: ۲۰۰ متر کارخانه من از جاده اصلی شیراز به یاسوج فاصله دارد، اما وانت نیسان هم نمی‌تواند از این جاده به راحتی عبور کند.

وی خطاب به استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: بیش از ۲۰ بار به استانداری و اداره راه و راهداری مراجعه کرده‌ام، اما هیچ‌کدام کاری نکردند. مصوبات این جلسات هیچ ضمانت اجرایی ندارد رفع موانع تولید را پیگیری کنید، کدام یک به نتیجه رسیده است؟

این فعال اقتصادی عنوان کرد: در بخش صنعت و معدن بی‌نهایت ضعیف عمل می‌کنیم. حتی مراجعه می‌کنیم، درست جواب نمی‌دهند. من امروز تعطیلی کارخانه‌ام را اعلام کرده‌ام. با این وضعیت من دیگر توان تولید ندارم و این استان شرکت حمل و نقل ندارد و مجبورم کرایه بار چند برابری بپردازم. قطعی مکرر برق توان تولید را گرفته است. به واسطه جاده ناهموار و در دسترس نبودن اورژانس، ۲ نفر از نیروهای من قطع عضو شدند.

منصوری با بیان اینکه قیمت‌ها لحظه‌ای جابه‌جا می‌شود، افزود: من نمی‌توانم با استان فارس رقابت کنم و اعلام تعطیلی و ورشکستگی کرده‌ام. ما استان محرومی نیستیم، اما محروم نگه داشته شده‌ایم، چون مدیران ضعیفی داشته‌ایم. این در حالی است که استان کهگیلویه و بویراحمد نیروی انسانی توانمندی دارد که منشأ خدمات فراوانی بوده‌اند. آقای استاندار، از ظرفیت صنایع فعال حتماً آمار بگیرید.

همچنین سید احسان عسکری، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در خصوص مسایل و مشکلات مطرح شده از خانم منصوری، گفت: بحث ستنگان به خاطر تعدد مشکلات پیچیده است. پنج واحد اقتصادی در این منطقه قرار گرفته اند که به لحاظ دسترسی به فیبر نوری، برق، مخابرات و جاده با مشکلات زیادی مواجه‌اند.

وی ادامه داد: یک تیم کارشناسی در محل مشکلات را بررسی کرد و همه گفتند ما نمی‌توانیم کاری کنیم، چون این‌ها واحدهای تولیدی هستند.

به گزارش ایسنا، عسکری اظهارکرد: نیاز است استاندار تأیید کنند که بخشی از منابع را برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان قرار دهیم.

گفتنی است در این نشست بانوان کارآفرین استان مشکلات و موانع پیش رو که عمدتا در حوزه تامین منابع تسهیلاتی یود را مطرح و استاندار به صورت تلفنی با مدیرعامل بانک صنعت و معدن مطالبات بانوان را انتقال و خواستار رفع آنها برای ادامه فعالیت آنها در حوزه اقتصادی استان شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۱
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1403100604512
  • خبرنگار :