معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری:

وضعیت واگذاری زمین پارک علم و فناوری کردستان تعیین تکلیف شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان گفت: وضعیت واگذاری زمین به پارک علم و فناوری استان کردستان ظرف یک هفتە تعیین تکلیف شود.

ارسلان ازهاری امروز (ششم دی) در کارگروە تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان اظهار کرد: توجە بە شرکت‌های دانش بنیان، طرح‌های دانش بنیان و طرح‌های فناورانە یکی از اولویت‌های ما در استان است کە در برنامە هفتم نیز بە این مهم بسیار تاکید شدە است تا بتوانیم از طرح‌ها و اندیشەهای نو در راستای ایجاد اشتغال بهرە بگیریم.

وی با اشارە بە اینکە در سال ۹۱ موافقت اصولی برای تاسیس پارک صادر شدە، عنوان کرد: پارک علم و فناوری نیازمند سە مرحلە پیشرو، رشد و تجاری سازی است کە می‌بایست یک فضایی در اختیار پارک قرار بگیرد تا واحدهای فناورانە در آنجا بتوانند کارهای تجاری سازی خود را بە سرانجام برسانند، اما ۹ سال از این طرح گذشتە و هنوز زمین بە آن تعلق نگرفتە است کە این مهم زنگ خطری برای استان است.

ازهاری ادامە داد: سال ۹۱ با توجە بە اجازە ضوابط اجرایی ٥ درصد از تملک اعتبار دارایی را بە پارک علم و فناوری اختصاص دادیم کە در آن زمان تنها استانی کە این اقدام را اجرایی کرد استان کردستان بود، اما متاسفانە بحث واگذاری آن هنوز حل نشدە است.

وی تاکید کرد: دستگاەهای متولی یک هفتە فرصت دارند تا در خصوص واگذاری زمین بە پارک علم و فناوری بررسی‌های لازم را انجام دهند و بحث زمین پارک را تعیین تکلیف کنند.

ازهاری ادامە داد: ۹ سال برای واگذاری زمین بە پارک علم و فناوری زمان کمی نیست و این مهم در استان باید ظرف یک هفتە تعیین تکلیف شود.

وی اضافە کرد: بر اساس اسناد بالادستی و ضرورت توجه به حوزه دانش‌بنیان، ۶ هکتار از اراضی شهرک صنعتی سرنجیانه به واحدهای فناور و دانش‌بنیان اختصاص داده شده است کە هرچە سریع‌تر باید کارهای آن انجام شود.

ازهاری در خصوص واحدهای فعال در حوزە طیور نیز گفت: توجە بە محیط زیست یکی از اولویت‌های ماست و در کنار این‌کە اصرار بر راەاندازی یک واحد و اشتغالزایی آن در استان داریم باید بە ملاحظات زیستی آن نیز توجە شود.

وی افزود: اگر بە صورت قانونی ثابت شود کە یک واحد سبب آلودگی محیط زیست می‌شود باید برای آن قانون جریمە آلایندگی را لحاظ کند.

ازهاری ادامە داد: بحث تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دو مقولە کاملا جداست، لذا دستگاەهای اجرایی قبل از آمدن بە کارگروە باید کارهای کارشناسی مسائل را انجام دادە باشند.

وی خاطرنشان کرد: هر هفتە چند ساعتی را باید در اختیار واحدهای تولیدی قرار داد و بە مشکلات آن‌ها رسیدگی کرد و در نهایت کمیتەهای کارشناسی پیشنهادات خود را بە کارگروە ارائە کنند.

مجتبی مقیاسی مدیرکل دیوان محاسبات کردستان نیز در این جلسە عنوان کرد: چند سال پیش بحث واگذاری زمین بە پارک علم و فناوری بررسی شدە است اما هنوز بە نتیجە نرسیدە است.

وی با اشارە بە این‌کە امور اتباع مدعی است کە این زمین تملک شدە است و پروندە آن در دادگستری موجود است و دارای سند تک برگ است، افزود: باید بە دنبال یک زمین متناسب با کاربری پارک علم و فناوری باشیم، کما این‌کە تعیین وضعیت یک زمین تملک شدە زمان‌بر است و اگر این زمین مربوط بە امور اتباع باشد، دور باطل است و امکانی شدن آن سخت است.

مقیاسی اضافە کرد: چند سال پیش یک زمینی در بلوار دکتر حسینی برای پارک علم و فناوری در نظر گرفتە و حصار کشی آن انجام شد و چند میلیارد تومان نیز برای آن هزینە شدە است و اگر امکان پذیر باشد اختصاص این زمین بە پارک علم و فناوری گزینە بهتری است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403100604271
  • خبرنگار : 50294