یونیفل خواستار خروج ارتش صهیونیستی از لبنان در موعد مقرر شد

در پی نقض مداوم توافق آتش‌بس از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و انتشار اخباری مبنی بر تصمیم این رژیم برای باقی ماندن طولانی مدت در لبنان، یونیفل در بیانیه‌ای خواستار خروج آن از لبنان در موعد مقرر در توافق شد.

به گزارش ایسنا، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) در بیانیه‌ای اعلام کرد: نگرانی از ادامه تخریب‌های انجام شده توسط ارتش اسرائیل در مناطق مسکونی، زمین‌های کشاورزی و شبکه‌های جاده‌ای در جنوب لبنان وجود دارد که نقض قطعنامه ۱۷۰۱ است.

طبق گزارش سایت النشره، یونیفیل تاکید کرد: هرگونه اقدام خصمانه‌ای که توافق شکننده آتش‌بس را تهدید می‌کند باید متوقف شود.

در ادامه این بیانیه آمده است: ما از ارتش اسرائیل می‌خواهیم که در موعد مقرر از جنوب لبنان عقب نشینی کند.

این بیانیه پس از آن صادر شد که روزنامه هاآرتص گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی در حال آماده شدن برای امکان ادامه استقرار نیروهای خود در جنوب لبنان پس از پایان مهلت ۶۰ روزه تعیین شده در توافقنامه آتش‌بس با حزب‌الله است؛ چراکه طبق مفاد این توافق،  ارتش رژیم اشغالگر باید عقب نشینی خود از جنوب لبنان را حداکثر ظرف مدت ۶۰ روز کامل کند.

هاآرتص گزارش داد: ارتش اسرائیل قصد ندارد نیروهای خود را از لبنان خارج کند و این درحالی است که ۳۰ روز از زمان لازم الاجرا شدن توافق آتش‌بس می گذرد.

طبق این گزارش، ارتش اسرائیل شروع به ایجاد زیرساخت‌های نظامی در تعدادی از نقاط در امتداد منطقه مرزی لبنان کرده است که برخی از آنها در پشت حصار مرزی قرار دارند. ارتش اسرائیل همچنین در حال تلاش برای ایجاد یک «مانع» در جنوب خط مرزی است.

در همین راستا، شبکه العربیه نیز گزارش داد: اسرائیل به کمیته نظارت بر آتش‌بس اطلاع داده است که ممکن است دوره باقی ماندن نیروهای ارتش خود در لبنان را تمدید کند.

کابینه دولت لبنان اوایل دسامبر با طرح استقرار ارتش در منطقه جنوب رودخانه لیتانی موافقت کرد. تقویت استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور در راستای اجرای توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد که اجرای آن از ۲۷ نوامبر مطابق با قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل آغاز شد.

از زمان اجرایی شدن توافق آتش بس، ارتش رژیم صهیونیستی صدها بار آن را نقض کرده است. این نقض‌ها دولت لبنان را بر آن داشت تا شکایتی را علیه رژیم صهیونیستی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403100604260
  • خبرنگار : 71610