تاکید نماینده صومعه‌سرا برای رفع مشکل صنوبرکاری گیلان

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شهرستان صومعه‌سرا رتبه اول تولید چوب صنوبر را دارد اما با توجه به ضوابطی که گذاشتند همه صنوبرکاران را ناراضی کرده است، گفت: ممکن است در فرآیند هر کاری اهمال کاری یا خطا صورت گیرد، به خاطر چند مورد اشتباه نباید به صنعت صنوبرکاری آسیب برسد، باید با تخلف برخورد شود.

سعید رحمت‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه گیلان قطب کشاورزی است، اظهار کرد: کشاورزی یکی از مزیت‌ها و شاخصه‌های استان گیلان است، اما آن طور که باید از ظرفیت‌های کشاورزی، منابع طبیعی و فرصت‌های اقتصادی بهره‌وری نمی‌شود؛ باید اعتبارات، اولویت‌ها، دغدغه‌ها و ظرفیت‌های استان در حوزه کشاورزی احصا شود.

وی با اشاره به جلسه اخیر مجمع نمایندگان و استاندار استان با وزیر جهاد کشاورزی، افزود: مجمع نمایندگان استان، استاندار گیلان، مسئولین منابع طبیعی، جهادکشاورزی و آب استان پیگیر موارد حوزه کشاورزی هستند و در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی هم مباحث جدی در حوزه برنج، چای، زیتون، توسعه کشاورزی و تامین منابع آب مطرح شد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه برنج باید هم سطح زیر کشت ارتقا یابد و هم تجهیزات و مکانیزاسیون باید بروزرسانی شود که نیاز به تسهیلات حمایتی دارد.

وی تقویت و حمایت از تعاونی‌های کشاورزی را از دیگر مواد مطرح شده دانست و بیان کرد: تعاونی‌ها که در بخش‌های دامداری، زنبورداری و ... به تولید و عرضه محصولات کشاورزی می‌پردازند و در رونق اقتصادی نقش بسزایی دارند باید حمایت شوند؛ همچنین استان گیلان دارای مزیت‌های ویژه‌ای در حوزه آبزی پروری است که باید به این بخش هم توجه ویژه و امکانات لازم فراهم شود.

باید اقتصاد کشاورزی در تولید و بازار ساماندهی شود

رحمت‌زاده با تأکید بر اینکه یکی از مقوله‌های اصلی حکمرانی تامین امنیت غذایی بوده و وزارت جهاد کشاورزی متولی این امر است، ادامه داد: باید اقتصاد کشاورزی در تولید و بازار ساماندهی شود، توجه وزارت جهاد کشاورزی در استان هم باید به تولید و حمایت از تولید محصولات کشاورزی و هم حمایت از بازار محصولات باشد. استان گیلان در تولید برنج، مرغ، چوب، زیتون، کیوی، فندق و چای رتبه دارد که نیازمند توجه و حمایت وزارت جهادکشاورزی است.

رحمت‌زاده با بیان اینکه همه مدافع جنگل و منابع طبیعی هستیم و باید این عرصه ملی حفاظت شود، ادامه داد: تلقی صنوبرکاری به عنوان تجارت نادرست است، اینکه می‌گویند بار چوب را نگه دارید بازرسی کنید آیا مگر بار برنج یا زیتون و ... را برای بازرسی متوقف می‌کنند؟!

نماینده معین مردم بندرانزلی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از شمال اراضی ملی و جنگلی بوده، صنوبر هم دست‌کاشت است، نباید با این قوانین سختگیرانه مانع کاشت و برداشت چوب صنوبر شوند. متاسفانه ما خام فروش هستیم و نتوانستیم صنایع فرآوری و تبدیلی چوب را در استان نهادینه کنیم که باید مقدمات آن را فراهم کنیم تا به این صنعت مهم آسیبی نرسد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس گفت: با قول وزیر جهادکشاورزی اختیارات کامل در حوزه کاشت، داشت و برداشت چوب صنوبر در اراضی مالکیتی با نهایت سهولت انجام پذیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: رفع مشکل صنوبرکاری برای استان گیلان و شهرستان صومعه سرا مزیت اجتناب ناپذیر است، برخی اشکالات جزئی نباید فرصت طلایی صنوبرکاری را تبدیل به تهدید کند، با حمایت استاندار و کمک مسئولین استان صنوبرکاری رونق می‌گیرد و توسعه می‌یابد.  

وی با اشاره به مزیت‌های حوزه زیتون در استان افزود: براساس گزارش معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، چهارمین کلکسیون ارقام بین‌المللی زیتون توسط شورای جهانی زیتون تحت نظر سازمان ملل متحد، بعد از کشورهای اسپانیا، ترکیه و مراکش به ایران و شهرستان رودبار اختصاص یافت. با توجه به اراضی حاصلخیز برای تولید زیتون و تلاش مردم شهرستان رودبار جهت توسعه باغات این اتفاق خوب رقم خورد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زیتون محصول کاملا به صرفه بوده و زنجیره کامل آن در استان است، گفت: با بررسی‌های انجام شده شورای بین المللی زیتون رتبه چهارم به کشور ما اختصاص یافت و کسب این امتیاز در کاشت و تولید زیتون و فرآوری آن موثر است زیرا کشورهای دیگر موظف هستند نمونه‌های برگزیده زیتون را در اختیار جمهوری اسلامی ایران و شهرستان رودبار قرار دهند تا فناوری و زیرساخت تولید انواع این محصول در رودبار هم فراهم شود.

وی، تعیین تکلیف سهم آب حوزه کشاورزی استان را یکی از موارد مطرح شده در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی دانست و بیان کرد: یکی از نگرانی‌های موجود تامین منابع آب کشاورزی است، کاهش سهم آب گیلان از استان‌های مجاور یکی از دغدغه‌های اصلی کشاورزی استان است زیرا براساس تصمیمات نادرست برخی استان‌های مجاور در مسیر سرریز آب اصلی که به سپیدرود و دشت رشت می‌ریزد، موانعی ایجاد شده که وزیر جهاد کشاورزی قول مساعدت داد که پیگیری کند تا سهم آبی که بناست به دشت رشت و گیلان سرریز شود، کاهش نیابد و جلوی این تخلف گرفته شود.

رحمت‌زاده با بیان اینکه نیاز به ساماندهی، تامین و توزیع منابع آب داریم که در این راستا باید لایروبی‌ها انجام شود، گفت: باید منابع آب با اصلاح شبکه مدیریت شود، در این راستا باید بهسازی خطوط انجام گیرد.

وی اضافه کرد: یکی از تصمیمات جلسه لایروبی آب‌بندان‌ها با هدف حفظ منابع آبی بود، ۹۰۰۰ هکتار اراضی آب‌بندان در استان داریم که لایروبی این اراضی می‌تواند به تامین آب کشاورزی کمک کند و همچنین رونق گردشگری را در پی دارد، مقرر شد استان گیلان اختیارات لازم را داشته باشد و اقدامات لازم را در راستای حفظ و تامین منابع آب انجام دهد و وزارت جهادکشاورزی هم تسهیل‌گری کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403100503854
  • خبرنگار : 50042