عباس گلرو امروز ۵ دی در شورای هماهنگی مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به مشکلات ناشی از کم آبی در سطح کشور و استان اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه به طرحهای آبخیزداری در کشور توجه ویژه شده است.
این عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس از طرح کاشت یک میلیارد درخت به عنوان یک طرح اجتماعی و عام المنفعه نام برد و افزود: انتظار میرود که همه اقشار جامعه باید در این طرح نقش آفرینی کنند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب، ریاست جمهور و وزیر جهاد کشاورزی بر تداوم اجرای این طرح که به سرسبزی و فضای سبز کشور کمک می کند تاکید دارند.
نماینده مردم شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خوشبختانه دغدغه مردم و تشکل های مردم نهاد امروزه نسبت به حفظ منابع طبیعی افزایش پیدا کرده است.
گلرو گفت: برای اینکه احساس مسئولیتها نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی بیشتر شود باید منافع مردم را با منافع منابع طبیعی گره زد تا انگیزههای حفظ منابع طبیعی در بین آحاد جامعه افزایش پیدا کند.
نماینده مردم شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه بر لزوم توجه بیشتر به طرح های آبخیزداری تاکید و تصریح کرد: حدود ۲۰ میلیون هکتار از اراضی کشور برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری توسط کارشناسان مورد مطالعه قرار گرفته و در برنامه هفتم توسعه نیز به این طرح توجه ویژه شده است.
گلرو اظهار کرد: طبق برنامه هفتم توسعه ، سالانه عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باید در سطح چهار میلیون هکتار اجرا شود. امسال برای تحقق تعهدات برنامه هفتم توسعه و اجرای این چهار میلیون هکتار به ۵۰ تا ۷۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی اضافه کرد: امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری مصوب شده که با این میزان اعتبار میتوان طرح های آبخیزداری را در سطح حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار اجرایی کرد.
وی اظهار کرد: علاوه بر این دو هزار میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی، در سطح استانی نیز اعتباراتی برای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص مییابد و بخش دیگری از اعتبار نیز از طریق مشارکت مردمی، مسوولیتهای اجتماعی صنایع و معادن و خیرین تامین میشود.
نماینده مردم شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم در استان این اعتبارات از محل استانی و مشارکت مردم تحقق یابد.
وی با اشاره به اینکه استان سمنان یکی از استانهای کشور با بیشترین کانونهای گردو غبار و سامانههای عرفی است افزود: این کانونها استانهای همجوار را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی بر ضرورت اجرای طرحهای نهالکاری و احیای بیابان در این استان تاکید و خاطر نشان کرد: مشارکت مردم در منابع طبیعی یک اصل است و بدون مشارکت مردم، سازمان منابع طبیعی به تنهایی نمی تواند توفیقی حاصل کند.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه تکالیف مختلفی از جمله: کاهش ۲۰ درصدی کانون های بحرانی، انجام ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری، سه میلیون هکتار اقدامات بیابان زدایی و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کم بازده پیشبینی شده است که باید به تکالیف استان در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری با توجه به برش استانی و شهرستانی توجه شود .
وی بر لزوم بهبود وضعیت مراتع با مشارکت مرتعداران استان تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به تامین بیش از ۴۲ درصد گوشت قرمز تولیدی با بهره گیری از مراتع باید به طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری و حفاظت از منابع آب، خاک و بهبود پوشش گیاهی و مرتعی در استان توجه ویژهتری شود.
وی بر تأمین امنیت غذایی و امنیت زیستی با مشارکت مردم تاکید و تصریح کرد: برای حفظ توازن اکولوژیک عرصههای طبیعی، پایداری و سلامت آبخیزهای کشور، ارتقای سهم استحصال و بهره برداری از نزولات آسمانی و بارش های جوی در پهنه سرزمینی کشور، باید از ظرفیت های مردمی و توسعه مشارکت مردم استفاده بیشتری شود.
گلرو با بیان اینکه شناسایی دیمزارهای کمبازده کشور یکی از سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در کشور است گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در این دیمزارها از اولویت ها در منابع طبیعی کشور است و بهره برداران استان نیز با توجه به ظرفیت های بالای استان در حوزه گیاهان دارویی باید از این فرصت استفاده کنند.
انتهای پیام