علی نیری امروز، ۵ دیماه به خبرنگاران در شیراز گفت: اعضای اصلی کارگروه زیارت در شورای استانها، شهرهای مشهد، شیراز و قم هستند که زیر نظر این شورا فعالیت داشته و هدایت میشوند.
وی افزود: در این کارگروه قرار است یکسری وظایف و ساز و کار تعریف شود، از جمله یک ساختار اجرایی، یک ساز و کار نخبگانی و یک ساختار دبیرخانهای با محوریت این سه شهر زیارتی تدوین شود و در ادامه، شهرهای دیگری که ظرفیت گردشگری مذهبی دارند نیز به آن اضافه میشوند.
مدیر گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: ما میخواهیم بهعنوان عضو این کارگروه حوزه گردشگری مذهبی را هم در کنار دیگر امور گردشگری داشته باشیم و به همین دلیل، به نمایندگی از شیراز، برخی چالشها و آسیبها را به بحث و تبادل نظر گذاشتیم و چند پیشنهاد هم داشتیم.
نیری افزود: یکی از پیشنهادات ما این بود که از ظرفیتهای تبلیغاتی در چهار شهر شیراز، مشهد، قم و تهران با وجود حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) استفاده کنیم و بتوانیم از این ظرفیتها در فضاهای تبلیغات شهری، بزرگراهها، فرودگاهها، صدا و سیما و سایر بخشها برای تبلیغات این شهرها استفاده کنیم.
مدیر گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: همچنین قرار شد در زمینه حل مشکلات فراروی این حوزه، نشستهای مشترک برگزار کنیم تا شیراز نیز از ظرفیتهای دیگر شهرها بهره ببرد.
وی بیان کرد: در این راستا معتقدیم مسائل مربوط به توسعه حرمها، مرتبط با موارد پیرامونی آنهاست که باید بر محور مردممداری و بافتهای اطراف آنها اتفاق بیفتد و از میراث ملموس و ناملموس در این زمینه حفاظت و حمایت شود و با استفاده از ظرفیتهای گردشگری اطراف آنها برای جذب و ماندگاری زائرین بهرهبرداری شود.
مدیر گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ادامه داد: در اولین نشست این کارگروه باید ضعفهای حوزه مذهبی در رویدادهای استارتاپی دیده شده و از ایدهها و دیدگاههای نوآورانه و خلاق افراد، مانند آنچه در رویداد استارتاپی سقاخانهها در شیراز خواهیم داشت، استفاده کرد.
نیری گفت: پیشنهاد دیگر ما این بود که دبیرخانه این کارگروه بهصورت چرخشی دو ساله در هر چهار شهر ایجاد شود تا همه شهرها از این ظرفیت استفاده کنند. نکته دیگر این که از رئیس شورای استانها درخواست شد با توجه به ساختار اداری نحیف این حوزه(ادارات گردشگری کلانشهرها) و در مقابل وظایف گسترده حوزه زیارت و گردشگری نسبت به تقویت ساختار حوزه گردشگری و زیارت در مدیریت شهری اقدام کنند.
وی بیان کرد: مورد دیگر نیز آنکه باید اقداماتی صورت گیرد که دولت و بانکها به سرمایهگذاران کمک کنند تا برای سرمایهگذاری در زمینه اجرای پروژههایی مثل مجتمعهای تفریحی و اقامتی و زائرسرا اقدامات متعدد صورت پذیرد.
نیری افزود: یکی دیگر از درخواستها این بود که در ادارات و نهادهای دولتی، همانگونه که سفرهای ارزان به مشهد را در برنامه خود دارند، شیراز را نیز برای سفرهای زیارتی در بسته حمایتی خویش ببینند و البته درخواست آخر تشکیل جلسات کارگروه هر سه ماه یک بار برای بررسی و رفع مسائل و مشکلات این حوزه بود.
به گزارش ایسنا، کارگروه زیارت شورای عالی استانها شامل ۱۳ عضو از جمله رؤسای گردشگری و زیارتی شهرهای شیراز، مشهد، تهران و قم، نمایندگان شورای اسلامی این ۴ شهر، نماینده تولیت هر چهار شهر و رئیس شورای عالی استانهاست.
انتهای پیام